Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jurdžs: "Potenciāls, kur uzlabot spēli, mums joprojām ir milzīgs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jurdžs: "Potenciāls, kur uzlabot spēli, mums joprojām ir milzīgs"
Aivis Jurdžs (pa labi) - mača labākais spēlētājs
Foto: Foto: Juris Bērziņš-Soms, handball.lv

Latvijas handbola izlase svētdien Dobelē 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas otrajā mačā pārspēja Igauniju (35:25), izcīnot otro panākumu. Mūsu izlasē par mača labāko spēlētāju tika atzīts Aivis Jurdžs (30). Sarunā ar laikrakstu "Diena" spēlētājs norāda, ka nekas vēl nav sasniegts, savukārt izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis (44) cer uz spēlētāju gatavību turnīra turpinājumā.

Mača sākums izvērtās nepārliecinošs, un mūsējie nonāca iedzinējos (1:3). "Spēlētāji bija nedaudz pārdeguši, jo bija pilna zāle skatītāju, liels atbalsts. Arī tās perspektīvas turnīra kontekstā, kas pavērās pēc uzvaras, radīja nervozitāti," skaidro Latvijas izlases galvenais treneris.

Tomēr pēc tam spēles grožus savās rokās ņēma mājinieki un galu galā uzvarēja visai pārliecinoši (35:25). "Spēle bija vieglāka [nekā pirmā Portugālē], jo igauņu spēles stils ir uzbrukuma handbols. Viņi par aizsardzību īpaši nerūpējas. Mēs cenšamies spēlēt otrādi. Protams, rūpējamies arī par uzbrukumu, taču vissvarīgāk ir tas, kā nospēlējam aizsardzībā," saka Valdis Labanovskis. "Pret spēcīgām komandām nevaram iemest daudz vārtu, tāpēc ir labi jāspēlē aizsardzībā."

Pirmajos divos mačos ir divas uzvaras un vieta apakšgrupas spicē, kvalifikācijas cikla sākums ir izdevies. "Tas mums ir padevies ļoti pārliecinošs. Pirmie soļi ir sperti, taču vēl nekas nav sasniegts, vēl nekas nav padarīts. Visi svarīgākie mači vēl ir priekšā. Nedzīvosim eiforijā. Protams, ir prieks par padarīto, taču jādzīvo un jācīnās tālāk," norāda Aivis Jurdžs. "Potenciāls, kur uzlabot spēli, mums joprojām ir milzīgs. Jāņem vērā, ka pagājušajā ciklā mums pretī bija ļoti spēcīgas komandas. Šoreiz ir, teiksim, pusklasi, pat klasi, vājākas. Tāpēc arī rezultāts ir tieši tāds."

Turpinājums gaidāms 2. janvārī izbraukumā pret Bosniju un Hercogovinu, kad droši vien varēs palīdzēt arī šobrīd savainotais Ģirts Lilienfelds. Jācer, ka būs ierindā arī pārējie. "Svarīgi, lai spēlētāji pirms janvāra cīņām ir gatavi, nav savainoti," norāda treneris. 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas nākamajā kposmā iekļūs tikai grupas labākā komanda.

2015. gada pasaules čempionāta 5. grupas turnīra tabula

#izlaseuzvarasneizšķirtizaudējumivārtu attiecība
1.Latvija200+13
2.Bosnija un Hercogovina200+5
3.Portugāle002-5
4.Igaunija002-13


Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"