Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vikštrēms: "Izskatījās, ka milzis spēlē pret pelīti..."

Jānis Pārums

Vikštrēms: "Izskatījās, ka milzis spēlē pret pelīti..."
Uģis Vikštrēms
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Pēc Latvijas un Slovēnijas izlašu spēles 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (28:39) komentārus sniedza abu komandu galvenie treneri, Uģis Vikštrēms un Boriss Deničs.

Uģis Vikštrēms, Latvijas izlases galvenais treneris: "Slovēnija parādīja, kā ir jāspēlē – viņi bija galvastiesu vai varbūt pat divas pārāku. Centos spēlētājus mainīt, lai uzlabotu sniegumu, taču nekā. Neizpildījām pat pusi no tā, ko bijām runājuši. 21 zaudēti vārti puslaikā, no tiem astoņi līdz desmit ātrajos uzbrukumos – tas ir par daudz. Izskatījās, ka spēlētu milzis pret pelīti. Ja mēs tādu demonstrējam savā laukumā, tad te nav ko runāt.

Mēs bijām gatavi slovēņu ātrumam, bet negrasījāmies ar viņiem skrieties, jo viņi tik un tā mūs vienkārši noskrietu. Zinājām, ka viņi mūs apskries, taču viņi bija tehniski labāki arī katrā no pozīcijām. Sāp tas, ka neizpildījām ne pusi no tā, ko runājām. Mēs neparādījām, ka savās mājās esam saimnieki.

Man nebūtu interesanti, ja man būtu jāvada komanda, kur viss jau būtu gatavs, būtu tikai kā šaha figūras jāpastumj. Mēs redzējām kādā līmenī esam un cik ļoti daudz mums ir jāstrādā. Un tas man patīk – strādāt ar komandu un veicināt tā progresu. Zinu, ka puiši to grib. Kā iznāks un cik daudz laika man tam dos federācija, nezinu, bet darīšu visu, ko varu par 150 procentiem.

Pēc divām spēlēm favorīti grupā ir un paliek Zviedrija. Ja mēs būtu zaudējuši ar mazāku starpību vai izcīnījuši punktu, tas būtu ļoti labi, bet Zviedriju nebija reāli uzvarēt. Zviedrijā problēma bija tā, ka mēs viņiem uzvaru dāvinājām. Šodien nebija runa par dāvanām, bet gan to, ka mēs esam līmeni sliktāki. Vēl arī mūsu līderis Dainis Krištopāns pirmajā puslaikā nespēlēja tādu spēli, kādu no viņa gaidām, bet katram gadās tādas dienas. Tā kā slovēņiem savā laukumā esam zaudējuši ar -11, tad tēma par otro vietu grupā ir slēgta. Mums jācīnās par trešo vietu, kas arī nebūs viegli."

Vikštrēms īsti nebija apmierināts ar tiesnešu darbību, īpaši pirmajā puslaikā, taču norādīja, ka ne jau tiesnešu dēļ komanda zaudējusi ar 11 vārtu starpību.

Boriss Deničs, Slovēnijas izlases galvenais treneris: "Ja pirmajā spēlē pret Slovākiju, labi spēlējām tikai otro puslaiku, tad šodien jau no paša spēles sākuma. Spēlējām ļoti disciplinēti, viennozīmīgi labāk nekā pret Slovākiju. Mums katra spēle ir nozīmīga, jo ļoti nopietni gatavojamies nākamā gada pasaules čempionātam."

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-11-02 17:21, pirms 9 gadiem
Manuprāt komandā klibo psiholoģiskā sagatavotība/jābūt spētājam-kapteinim līderim,kurš spēj uzvilkt komandu cīņai ,kāds bija Valkovskis,tagad varētu būt Klešniks/.
Uz galvenā trenera amatu jārīko atklāts konkurss no vietējiem speciālistiem,otrais varētu būt ārzemnieks,jo pašlaik izskatās ka kārtējais speļu cikls izgāzīsies un atkal gaidīsim...