Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Makilrojs Floridā pārspēj Vudsu un kļūst par ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Makilrojs Floridā pārspēj Vudsu un kļūst par ranga līderi
Rorijs Makilrojs
Foto: AFP/Scanpix

Izcīnot uzvaru Palmbīčā notikušajā "Honda Classic" turnīrā, par otro jaunāko ranga līderi golfa vēsturē kļuvis Ziemeļīrijas pirmais numurs Rorijs Makilrojs.

22 gadus vecais Makilrojs par ranga līderi varēja kļūt pirms nedēļas, taču viņam neizdevās uzvarēt "WGC-Accenture Match Play Championship" turnīrā, kura finālā zaudēja Hanteram Meihanam.

Otrā iespēja "US Open" čempionam bija šonedēļ "Honda Classic" turnīrā. Arī tajā bija jāuzvar. Pirms pēdējā raunda Rorijam bija divu sitienu handikaps pār Harisu Inglišu un Tomu Gillisu. Vēl pieci golferi bija četru sitienu attālumā no Makilroja.

"Honda Classic" turnīrā piedalījās arī Vudss, kuram pēdējo raundu izdevās iziet ar 62 sitieniem un uz brīdi kļūt par kluba mājas līderi. Vudss 62 sitienus PGA tūres sacensību pēdējā raundā vēl nebija iespējis.

Bet pēdējo reizi 62 sitieni jebkurā no četriem raundiem Taigeram padevās 2009. gadā "BMW Championship" turnīra 3. dienā. 2009. gads ir pēdējais, kurā Vudss izcīnīja PGA tūres titulu.

Makilrojam pēdējā kārtā -1, kas summā Vudsu ļāva apsteigt par diviem sitieniem (-12). Pateicoties pēdējā bedrītē iespējam "birdie", dalītā 2. vietā finišēja Gilless, kuram ar Vudsu -10.

Makilrojs izcīnīja sesto karjeras titulu, puse no tiem gūta PGA tūrē. Pateicoties gūtajai uzvarai, Makilrojs kļuvis par jauno ranga līderi ar 9.29 punktiem. Otrais ar 8.97 punktiem ir Donalds. Oficiālais saraksts tiks publicēts pirmdien.

Oficiālais rangs tika ieviests 1986. gadā, par pirmo līderi kļūstot vācietim Bernhardam Langeram. Kopš tā laika bijuši 45 līderi (16 dažādi golferi, skaitot kopā ar Makilroju), bet kopš pagājušā gada maija 1. vietā atradās anglis Lūks Donalds. Eiropai pirmais numurs ir kopš 2010. gada oktobra, kad Vudsu no 1. vietas izstūma Lī Vestvuds.

Vudsam pieder rekords ar 281 nedēļu pēc kārtas ranga 1. vietā, kas sasniegts no 2005. gada jūnija līdz 2010. gada oktobrim. Vudss par ranga līderi kļuva 1997. gada jūnijā, būdams 21 gadu vecs.

Šonedēļ gan Makilrojs, gan Vudss startēs "World Golf Championship-Cadillac Championship" sacensībās Maiami. Taigers šajā turnīrā uzvarējis sešās no 11 piedalīšanās reizēm.

  -2 [+] [-]

, 2012-03-05 02:33, pirms 12 gadiem
Iespaidīgi! Saglabāja vēsu prātu līdz pat pēdejam sitienam!
Žēl ka Vozņacki vairs nav pirmā rakete, būtu forši ja abi būtu Nr. 1!

     [+] [-]

, 2012-03-05 11:13, pirms 12 gadiem
Pēdējā raundā Makilrojs pats ar savu spēli nopelnīja un pierādīja to, ka var būt #1. Varēja redzēt, ka pēc tam, kad Woods raundu pabeidz ar eagle, rociņa nedaudz sāka trīcēt, taču īsā spēle Rorijam bija līmenī līdz pašām beigām un 2 punktu pārsvars izrādījās pietiekošs un nemainīgs.