Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

PK dalībniece Kamerūna pirms Kataras izsaukusi "Audas" kapteini Ondoā

Agris Suveizda

PK dalībniece Kamerūna pirms Kataras izsaukusi "Audas" kapteini Ondoā
Fabriss Ondoā. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Latvijas futbola kausa īpašniece "Auda" saņēmusi oficiālu vēsti no Kamerūnas Futbola federācijas, kas uz izlasi izsaukusi vārtsargu Fabrisu Ondoā, liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. Federācijas mājaslapā ziņas par izlases sastāvu un kandidātu skaitu vēl nav.

Jau pēc nepilna mēneša Kamerūna aizvadīs pirmo spēli Pasaules kausa finālturnīrā Katarā. Paredzams, ka valstsvienības pamatvārtsargs būs Milānas "Inter" vārtsargs Andrē Onanā, bet divās rezerves vārtsargu pozīcijās ir brīva konkurence. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka uz Kamerūnas izlasi izsaukts arī Onanā brālēns Ondoā, kuram decembrī apritēs 27 gadu un kurš valstsvienībā jau ir aizvadījis vairāk nekā 40 spēļu. 2017. gadā pamatvārtsarga statusā Ondoā ar Kamerūnu uzvarēja Āfrikas Nāciju kausā. Uz izlasi gan viņš nebija saukts kopš pagājušā gada jūnija un izlasē nav spēlējis kopš 2020. gada oktobra.

Kamēr Onanā izcieta deviņu mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtu vielu lietošanu, pirmās četras spēles Pasaules kausa atlasē Kamerūnas vārtus sargāja 29 gadus vecais Deviss Epasī no Saūda Arābijas kluba "Abha", bet pārējās četrās vārtos atgriezās Onanā. Rezerves vārtsargu lomu pildīja arī 24 gadus vecais Simons Omosolā no "Vita" (Kongo DR) un Žans Efalā no Nigērijas "Akwa United". Septembra pārbaudes spēlēs uz Kamerūnas izlasi tika izsaukti Onanā, Epasī un 19 gadus Simons Ngapanduenbū – Francijā uzaugušais Marseļas "Olympique" rezerves vārtsargs vēl pavasarī pārstāvēja Francijas U19 izlasi. Kamerūna 9. novembrī pārbaudes spēlē uzņems Jamaiku, 18. novembrī AAE tiksies ar Panamu, bet 24. novembrī Pasaules kausu sāks pret Šveici, kur būs vienā grupā arī ar Serbiju un Brazīliju.

Samuela Eto'o akadēmijas un "Barcelona" audzēknis Ondoā pirms došanās uz Latviju spēlējis Spānijā, Beļģijā un Horvātijā, taču lielākoties bijis rezerves vārtsargs. Spānijas otrajā līgā viņam piecas spēles laukumā un 59 rezervē, Spānijas trešajā līgā piecas spēles laukumā un 13 rezervē, bet spilgtākais ieraksts pieaugušo futbolā viņam bija Beļģijas "Oostende", kas viņu 2018. gadā nopirka par 750 tūkstošiem eiro. Beļģijas augstākajā līgā Ondoā aizvadīja 28 spēles un 41 reizi palika rezervē. Piederēdams Spānijas "Alaves" un īrē būdams Horvātijas "Istra" rezervē, 2021. gada vasarā Ondoā kļuva par brīvo aģentu un ziemā pievienojās "Audai" – kā izrādījās vēlāk, īrē no "Riga". Virslīgā Ondoā aizvadījis 28 spēles un palīdzēja "Audai" pirmoreiz izcīnīt Latvijas kausu un debijas ceļazīmi uz Eirokausiem.

Slēpts komentārs: Pandora

     [+] [-]

, 2022-10-28 23:50, pirms gada
Pandora rakstīja: Viņi paskatījās - džeks izcīnīja kausu, un padomāja - o, kruts džeks, izcīnīja kausu! Viņi neko nezināja par Latvijas klubu līmeni pasaules futbola kartē. Audai labi, saņems piķi par spēlētāja izsaukumu. Uz čempi jau viņš tāpat neaizbrauks.
Virslīgu pacēla RFS, kas savukārt radīja interesi par to, kas vispār te notiek, kā rezultātā FK Auda iegūtais kauss nav vien trofeja Latvijā, bet tomēr parāda spēlētāju līmeni citā diapazonā.

  +8 [+] [-]

, 2022-10-29 02:06, pirms gada
Jūs abi augstāk piefiksējāt, ka viņš jau 40 spēles izlasē aizvadījis?

  +5 [+] [-]

, 2022-10-29 09:46, pirms gada
Augsta līmeņa vārtusargs ,ko pierāda katrā spēlē ,tāpēc izsaukums uz izlasi nepārsteidz .
Lai izdodas tikt izlases sastāva un aizbraukt uz PK!

  -3 [+] [-]

, 2022-10-29 12:10, pirms gada
fall in love rakstīja: Jūs abi augstāk piefiksējāt, ka viņš jau 40 spēles izlasē aizvadījis?
Vai tas atspēko manis rakstīto? Nē!

     [+] [-]

, 2022-10-29 13:22, pirms gada
Respect. Vispār diezgan apsveicami, ka tāda kalibra džeks kaut kā nokļuvis pie mums. BTW varbūt kāds zin, kādas naudas maksā federācija/UEFA/FIFA par spēlētāju izsaukšanu uz izlasēm, kuras piedalās lielajos turnīros?