Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Černomordijs: "Vajadzēja izspiest vairāk, taču nekas vēl nav beidzies"

Agris Suveizda

Černomordijs: "Vajadzēja izspiest vairāk, taču nekas vēl nav beidzies"
Antonijs Černomordijs. Foto: Sanita Sparāne/RFS

Lielais Rīgas derbijs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, RFS pirms Virslīgas pēdējā apļa saglabājot četru un potenciāli pat septiņu punktu pārsvaru, ja pārceltajā spēlē izdosies uzvarēt "Daugavpili". Vicelīderes "Riga" kapteinis Antonijs Černomordijs bija vīlies par iznākumu, tomēr tic, ka titulcīņā pavērsieni vēl ir iespējami.

"Protams, ka gribējām uzvarēt, kas bija nepieciešams, lai atvieglotu tālāko ceļu. Palicis ļoti maz spēļu, taču domāju, ka nekas vēl nav beidzies. Mums pašiem jāizdara savs darbs, bet pārējais jau vairs nebūs atkarīgs no mums," 27 gadus vecais centra aizsargs sacīja portālam Sportacentrs.com.

"Kā pietrūka? Vienu vārtu! Aizmugurē nulle ir okay, bet priekšā vajadzēja kaut vienus iesist. Kaut kādi momenti bija, jāizspiež no tiem vairāk, un arī momentu jāizveido vairāk. Uz vismaz vieniem vārtiem nospēlējām pārliecinoši. Viņiem beigās ļoti labi uzsita Savaļnieks, arī mums Prenga izsita no tukšiem vārtiem – RFS spēlētāji droši vien teiks citādi, bet, manuprāt, mums momentu bija vairāk un vajadzēja būt +1 mūsu labā.

Mēs visi paši sapratām, cik svarīga spēle šī ir. Visi to saprata, arī skatītāji – kā redzam, uz Rīgas derbiju var atnākt vairāk nekā pieci tūkstoši. Ar to vien jau motivācijai pietiek – zinot tabulu, zinot mūsu spēļu vēsturi, spēlētāji nav stulbi, nekāda papildmotivācija nebija nepieciešama. Visi redzam tabulu, zinājām, ka RFS ir grūts grafiks. Gribējām iziet laukumā, spēlēt savu spēli un uzvarēt. Vajadzēja izspiest vairāk, bija brīvas zonas, bija iespējas to izdarīt – nesanāca. Tomēr, kā jau teicu, nekas vēl nav beidzies."

Neskatoties uz krietni lielāku budžetu, "Riga" derbija pamatlaikā nav uzvarējusi jau 11 spēlēs (0-9-2) pēc kārtas un četru gadu laikā pamatlaikā uzvarējusi tikai vienā no divdesmit viena derbija (1-12-8). "Ilgu laiku pamatlaikā nevaram uzvarēt, taču arī zaudējam reti un pendelēs uzvarējām superkausā [un pagājušajā gadā kausā], tā ka "Riga" un RFS ir divas vienādas komandas ar ļoti lielām ambīcijām," teica Černomordijs, kurš ceturtdien klātienē bija arī uz RFS un APOEl (2:1) cīņu.

"Aizgāju skatīties labu futbolu. Pretī bija labi pretinieki, arī pats savulaik spēlēju Kiprā ["Pafos"] un atceros APOEL. Bija interesanti paskatīties uz RFS, turklāt tieši pirms spēles pret mums – spēlēja ar pieciem aizsargiem, un nojautu, ka tāpat būs arī pret mums. Tā ka sanāca aiziet gan atbalstīt Latvijas futbolu, gan arī ar mērķi skatīties nākamos pretiniekus. Jaunajā shēmā viņiem ir vairāk aizsargu, ar pusaizsargiem viņi grib presingot malējos aizsargus, taču šodien ne visu laiku tas sanāca un mūsu malējie aizsargi ar bumbu bija vairāk, uzbrukumus veidojām caur viņiem. Visi viņu uzbrucēji ir ātri, grib saņemt bumbu aiz muguras, tehniski spēlētāji, taču uz viņu spēlētājiem pārāk nekoncentrējos, uzsvaru liekam uz savu spēli. Zinu viņu stiprās puses, un man galvenais ir viņus apsteigt un dabūt bumbu."

Pēc 27. aprīlī zaudētā derbija (1:2) "Riga" līgā nav zaudējusi jau 18 spēlēs pēc kārtas (13-5-0): "Esam uzņēmuši formu un nostabilizējuši sastāvu, vairs īpaši nerotējot. Tagad mums ir nedēļas cikls, tādēļ rotācijai arī nav īpašas vajadzības – ja iepriekš bijis pozitīvs rezultāts, normāli trenējies, tad lielām izmaiņām nav pamata." Ja "Riga" līdz Virslīgas pēdējai kārtai 9. novembrī atlikušas 10-11 spēles (deviņas līgā un 1-2 kausā), tad RFS līdz šim datumam vēl gaida 13-15 spēles (desmit līgā, 1-2 kausā un 3-4 Eirokausos), turklāt gaidāmi arī septembra un oktobra izlašu logi.

"Viņiem būs ļoti grūts grafiks, būs pārlidojumi uz Eirokausu spēlēm, atlidos, tikai viens treniņš un uzreiz spēle. Būs nogurums, ar vienu un to pašu sastāvu visas spēles aizvadīt nebūs iespējams, var gadīties traumas – kā Marešam, ceru, ka nav nopietna. Būs vajadzīga rotācija, nevar prognozēt, kā spēlē ieies tie, kuriem minūšu iepriekš bijis mazāk. Futbolā var notikt viss – vakar Tukums ar 3:2 uzvarēja Valmieru, arī mēs paši Tukumā zaudējām. It kā izskatās, ka pret apakšgala komandām būtu vieglāk, visādi 4:0, 3:0 un tamlīdzīgi rezultāti, bet katra spēle ir atsevišķs stāsts. Zinām, kādi laukumi būs oktobrī, novembrī, tas vien līmeņus drusku pietuvinās. Mums un RFS ļoti patīk spēlēt uz šādas kvalitātes zālieniem [kā "Skonto" stadionā], bet neviens nezina, kāds laukums rudenī būs, piemēram, Liepājā, kur segums ir tik mīksts, ka pat nevar paskriet – kājas krīt iekšā līdz pat ceļgaliem. Vispirms mums pašiem ir jāizdara savs darbs, un tad jau redzēs."

  +1 [+] [-]

, 2024-08-26 12:07, pirms 3 nedēļām
Zinot RFS saspringto grafiku, Rīgai bija jārāda vēl aktīvāks futbols. Pēdējās 20 minūtēs kaut kāda iniciatīva no Rīgas puses bija, bet ar to ir par maz. Valakari out. Viņam šodien bija visi trumpji rokās, bet rezultāts netika sasniegts.

     [+] [-]

, 2024-08-26 12:21, pirms 3 nedēļām
Un vārds "izspiest" arī norāda uz Rīga vājumu. Rīgai ir visas iespējas izveidot plūstošu uz uzbrukumu tendētu futbolu, bet tā vietā ir bumbas kontrole laukuma vidū un MOCĪBAS pēdējā laukumā trešdaļā

     [+] [-]

, 2024-08-26 17:12, pirms 3 nedēļām
MelnāMorda gribēja gan !