Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Tiem, kas seko futbolam, ir labi skaidrs, kurā pusē mēs esam"

Rolands Eliņš

Verpakovskis: "Tiem, kas seko futbolam, ir labi skaidrs, kurā pusē mēs esam"
Māris Verpakovskis. Foto: Elvis Žaldaris/RFS

Latvijas futbola kluba RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis sniedza portālam Sportacentrs.com savu nostāju par šobrīd rezonansi izraisījušo konfliktu 1. līgas spēlē 28. jūnijā, kad tribīnēs izcēlās konflikts starp "Leevon PPK" līdzjutējiem un RFS futbolista Gļeba Žaleiko mammu, šajā konfliktā vēlāk iesaistoties arī pašam Žaleiko un citam RFS futbolistam Adamam Marhijevam. Verpakovskis kluba vārdā nosodīja jebkādu pretvalstisku uzskatu paušanu, kā arī skaidri atgādināja, ka RFS vairākkārt publiski iestājies par Ukrainu gan vārdos, gan darbos.

"Mūsu klubam šī ir nepatīkama situācija vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, ka nepatīkami šāds konflikts tribīnēs vispār izcēlies un ka mūsu futbolista Gļeba Žaleiko māte veikusi pretvalstiskus izteikumus. Tas mums nekādā gadījumā nav pieņemams. Otrkārt, tas, kā šī situācija tiek pasniegta un kā šobrīd viss RFS klubs un viss Latvijas futbols tiek atspoguļots kā putinisti," sacīja Māris Verpakovskis.

"Ir vienas situācijas atstāsti un ir fakti. Fakts ir tāds, ka RFS klubs jau kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir skaidri un gaiši paudis savu atbalstu Ukrainas valstij. To esam darījuši ne tikai vārdos, bet arī darbos," uzsvēra Verpakovskis. "Uzreiz pēc Krievijas militārā iebrukuma atcēlām iepriekš paredzēto pārbaudes spēli pret Krievijas komandu. Esam aicinājuši uz savām spēlēm ukraiņus par brīvu, esam piedalījušies Ukrainas atbalsta akcijā "Brīvības putni", kurā iegūtie līdzekļi tiek izmantoti dronu iegādei Ukrainas armijai. Mūsu fani organizē īpašu tematisko spēli Virslīgā Ukrainas atbalstam, kurai jau iegūts finansējums. Pie mums par brīvu trenējas ukraiņu jaunie futbolisti, kuriem kara dēļ mājās šī iespēja liegta. Mums katrā spēlē blakus Latvijas karogam līdzjutēji izkar arī Ukrainas karogu."

"Taču tagad RFS vārds tiek izvazāts pa dubļiem, koncentrējoties uz to, kādus uzskatus pauda viena mūsu futbolista vecāki, nevis uz to, ko mēs kā klubs esam paveikuši, un to, ko turpināsim darīt," sacīja RFS ģenerāldirektors. "Domāju, ka tiem, kas seko futbolam, ir labi skaidrs, kurā pusē mēs stāvam. Bet es gribu to vēlreiz darīt pilnīgi skaidru arī tiem, kuri futbolam tik daudz neseko un tagad dzird ziņas par šo konfliktu tribīnēs dublieru spēlē."

Kā liecina situācijas atstāsti sociālajos tīklos, 28. jūnijā pirmās līgas spēlēs starp "Leevon PPK" un RFS dublieriem Gļeba Žaleiko māte esot neapmierināti reaģējusi uz pretinieku komandas līdzjutēju saukļiem. "Leevon PPK" līdzjutēji pauda savu nosodījumu Krievijas diktatoram Putinam, un Žaleiko māte par to esot nolamājusi viņus par fašistiem un paudusi citus apvainojumus. Konfliktam esot pieslēdzies Žaleiko pats, tiesa, viņš savos sociālajos tīklos skaidroja, ka to darījis tikai, lai aizstāvētu māti, bet viņas paustajiem uzskatiem neesot pievienojies.

Par šo situāciju ierosināta lieta LFF Ētikas komisijā, kā arī uzmanību tai pievērsusi arī valsts policija. Verpakovskis norādīja, ka RFS klubs gaidīs šo lietu atrisinājumu. "Ja tur pierādīsies Žaleiko vaina, tad RFS klubs būs gatavs pieņemt bezkompromisa lēmumus," sacīja Verpakovskis.

 +15 [+] [-]

, 2024-07-26 16:22, pirms mēneša
par atsevišķu vadības darbinieku nostāju būtu skaidrs...

par lielāko daļu krievisko spēlētāju nostāju arī viss skaidrs...
nabaga puika to skaļi pateica - klusībā ienīst LV, bet publiski klārē cik mīļa...

 +11 [+] [-]

, 2024-07-26 16:24, pirms mēneša
"Taču tagad RFS vārds tiek izvazāts pa dubļiem..."
nope... pa dubļiem norvēģi izvazāja ne tikai RFS vārdu, bet visus spēlētājus un organizāciju pēc kārtas...

  +4 [+] [-]

, 2024-07-26 16:41, pirms mēneša
RFS nostāja ir skaidra, tagad ir arī skaidra autora nostāja nerakstot ''putin huilo'' un putina vārdu rakstot ar lielo burtu.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-26 16:47, pirms mēneša
Tieši tā, maris. Vienmēr bijis skaidrs par jums. Neskatoties uz galma slavinātāju sacerējumiem.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-26 16:52, pirms mēneša
Gatis rakstīja: par atsevišķu vadības darbinieku nostāju būtu skaidrs...

par lielāko daļu krievisko spēlētāju nostāju arī viss skaidrs...
nabaga puika to skaļi pateica - klusībā ienīst LV, bet publiski klārē cik mīļa...
Ko tad tādu piemēram Šteinbors nozadzies, ja neskaita mūļa pielikšanu? RFS ne ar ko labāks vai sliktāks par visu Latvijas sabiedrību, kurā diemžēl pilns ar vatņikiem.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-26 16:56, pirms mēneša
Laikam norotēja, Žaleiko nosūtīja lejā uz D-pili un Miņiņu pasauca augšā.

     [+] [-]

, 2024-07-26 16:58, pirms mēneša
Kas ir PPK/Leevon?

  +1 [+] [-]

, 2024-07-26 17:53, pirms mēneša
fall in love rakstīja: Laikam norotēja, Žaleiko nosūtīja lejā uz D-pili un Miņiņu pasauca augšā.
Abi šobrīd ir RFS pieteikumā: https://lff.lv/klubi/fc-rfs-36395/?...

  +5 [+] [-]

, 2024-07-26 18:10, pirms mēneša
Par lielu RFS! ГЛЕБ lai iet, kur acis rāda. Vēlams, lai paķer līdzi savu rodņu. #PutinHuilo

 +10 [+] [-]

, 2024-07-26 18:11, pirms mēneša
Pusi visas tās iestādes uz melu detektoru. Tur puse stabili domā vienu, bet runā citu.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-26 18:13, pirms mēneša
LV futbols !

  +1 [+] [-]

, 2024-07-26 18:16, pirms mēneša
Skinijs23 rakstīja: Kas ir PPK/Leevon?
https://leevonppk.com/

  +7 [+] [-]

, 2024-07-26 18:20, pirms mēneša
Skumji Žaleiko tipisks ukraiņu ,vai ļitvinu[baltkrievu] uzvārds ,bet izrādās māte uzskata sevi par zelta ordas pēcteci un dēvē sevi par krievieti.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-26 18:41, pirms mēneša
Марис, аткапиес!

Ja rīt Tukumā pirms mača sākuma komanda korī nenodziedās "Putin huilo", tad es vairs nefanošu par ЭР-ЭФ-ЭША!

  +5 [+] [-]

, 2024-07-26 18:45, pirms mēneša
nesaprotu, par ko viņš tagad čīkst, jo viņiem tika dots gandrīz mēnesis laika lai tiktu vaļā gan no žaleiko, gan markhijeva pirms šis atgadījums tika izlikts publiskā apspriedē

  +2 [+] [-]

, 2024-07-26 18:46, pirms mēneša
хлебушек хочу !

  -1 [+] [-]

, 2024-07-26 19:31, pirms mēneša
Skinijs23 rakstīja: Kas ir PPK/Leevon?
pāķis esi vai?

     [+] [-]

, 2024-07-26 20:19, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Марис, аткапиес!

Ja rīt Tukumā pirms mača sākuma komanda korī nenodziedās "Putin huilo", tad es vairs nefanošu par ЭР-ЭФ-ЭША!
ErEfŠa.

  +6 [+] [-]

, 2024-07-26 20:19, pirms mēneša
Māri, bet tas ko saki ir vnk bla bla bla ...
PiedodTu nezini neko par gaisotni klubā arī es protams ne...
Bet ja divi no komandas atklāti atbalsta agresorvalsti, tad cik ir vēl tādu, kuri klusē bet sirdï to atbalsta?

  -3 [+] [-]

, 2024-07-26 20:22, pirms mēneša
RF rasa!!!

     [+] [-]

, 2024-07-26 20:23, pirms mēneša
RF raša

  +8 [+] [-]

, 2024-07-26 20:33, pirms mēneša
Klubs pats milzīgi izgāzās PR. Tiem, kas seko futbolam, ir labi skaidrs, kurā pusē ir bijis Žaleiko ar ģimeni. Arī klubam, bet neko nedarīja. Pat pēc skandāla ~30 dienas neko nedarīja. Un vēl tagad pasīva pozīcija - gaidīs LFF izmeklēšanu un vainīgi sliktie mediji.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-26 22:36, pirms mēneša
Ne par RFS varbūt..bet kāda jēga mums Latvijā futbolā tā krievu nauda..?!kāda jēga ar leģionāriem kļūt par Latvijas čempionu,bet pēctam tāpat pirmajās kārtās izgāžas Eirokausos(okey,tikai šobrid ir iespejama vieglaka tiksana tur kada grupu turnira)
Es butu tikai par to lai Latvija spele komandas praktiski 99% vietejie,kam ir iespeja,dodas uz arzemem..ņemam piemēru no salenieku valstīm!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-26 22:42, pirms mēneša
Lielos vaļus saprotu kāpēc viņi iepērk labākos pasaules spēlētājus,lai būtu topā,tad arī piķis un peļņa atnāk atpakaļ kliegdama...tur tas ir bizness,pie mums kautkas nesaprotams un bezjēdzīgs..ja ari kadu izdodas notirgot no tiem arzemnieku talantiem kas pie mums atbrauc..

  +1 [+] [-]

, 2024-07-26 22:44, pirms mēneša
Kad par futbolu neko labu nevar pateikt, tad arī muļļājas šādos sūdos...

  +2 [+] [-]

, 2024-07-26 23:17, pirms mēneša
Paldies Mārim par skaidrojošu atbildi un paldies RFS. Novēlu uzvaras turpmākajās spēlēs mūsu Virslīgas klubam.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-26 23:43, pirms mēneša
Madzigais rakstīja: Ne par RFS varbūt..bet kāda jēga mums Latvijā futbolā tā krievu nauda..?!kāda jēga ar leģionāriem kļūt par Latvijas čempionu,bet pēctam tāpat pirmajās kārtās izgāžas Eirokausos(okey,tikai šobrid ir iespejama vieglaka tiksana tur kada grupu turnira)
Es butu tikai par to lai Latvija spele komandas praktiski 99% vietejie,kam ir iespeja,dodas uz arzemem..ņemam piemēru no salenieku valstīm!
Paklausies tu gudriniek ar NHL logo! Negribi paklausīties LV hokeja izlases sarunas savā starpā kad vēl to trenēja Leonīds Beresņevs - ar kādiem matiem viņš sarunājas ar izlases kapteini Znaroku? Pirmos piecus gadus PHČ LV izlase bija praktiski tikai krievi, kas runāja krieviski un, kas Latvijai nekad nav bijuši lojāli - viņi nevis cīnijās par LV vārdu pasaulē, bet par prēmijām ko dabūt no valsts kases un LHF! Tur vienīgais sirdī latvietis bija Artūrs Irbe - pārējiem bija nospļauties par to uzrakstu ''Latvija'' uz hokeja krekla. Kad LV futbola izlase 2004.g. izcīnīja ceļazīmi uz Eiropas čempionātu es neatceros, ka izlasē būtu bijuši strīdi, vai galvenās runas par to cik katrs saņems kā prēmijas, vai kādas balvas. Aizej un pajautā tiem hokejistiem, kas ir vilkuši mugurā LV izlases kreklu - ko viņi saka par Putinu un Krieviju - Beļavskis, Znaroks, Kerčs, Panteļējevs, Ignatjevs, Semjonovs, Fanduļs utt.? Domāju, ka viņi visticamāk tevi orku valodā pasūtīs tur kur krievu kreiseri maskava pasūtīja. Bet nākamgad atkal Maija mēnesī visi brēks, ka LV izlase ir teju liekams ar vienlīdzības zīmi zem vārda patriotisms!
negribi nopirkt LV hokeja izlases kreklu un uz muguras uzdrukāt Znaroks, vai Krečs kurš vēl pirms gada sociālajos tīklos bija bildēs redzams apkāries ar 9.maija simboliku?
Es domāju, ka derētu delfi, apollo. tvnet, jauns.lv utt. uztaistīs veselu rakstu sēriju par LV izlasi tajos laikos un to kur ir tie spēlētāji šobrīd - bet vieglāk ir nolikt LV futbolu un it īpaši atsevišķus klubus, jo viņiem nav tāda preses un sabiedrības lobija kā tas ir ar skaistiem mītiem apveltītais LV hokejs!!!

  +3 [+] [-]

, 2024-07-27 01:17, pirms mēneša
Saprotu-māte un Žaleiko,bet ko tur līda konfliktā Marhijevs,viņam kāpēc nav nekāda soda,nebija jau viņa māte,kāds var paskaidrot,kāpēc viņš vēl spēlē galvenajā komandā,jeb vadība tikai smuki atrunājas sabiedrībai?

  +1 [+] [-]

, 2024-07-27 09:01, pirms mēneša
Futbols viskrieviskākais komandu sporta veids Latvijā. Par boksu nerunāsim. Stingrāk būtu jāvēršās pret šādām okupantu atbalstošām komandām un organizācijām. Un jāseko līdzi naudai, kura ieplūst caur šiem klubiem Latvijā.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-27 09:07, pirms mēneša
Ambrē rakstīja: Paklausies tu gudriniek ar NHL logo! Negribi paklausīties LV hokeja izlases sarunas savā starpā kad vēl to trenēja Leonīds Beresņevs - ar kādiem matiem viņš sarunājas ar izlases kapteini Znaroku? Pirmos piecus gadus PHČ LV izlase bija praktiski tikai krievi, kas runāja krieviski un, kas Latvijai nekad nav bijuši lojāli - viņi nevis cīnijās par LV vārdu pasaulē, bet par prēmijām ko dabūt no valsts kases un LHF! Tur vienīgais sirdī latvietis bija Artūrs Irbe - pārējiem bija nospļauties par to uzrakstu ''Latvija'' uz hokeja krekla. Kad LV futbola izlase 2004.g. izcīnīja ceļazīmi uz Eiropas čempionātu es neatceros, ka izlasē būtu bijuši strīdi, vai galvenās runas par to cik katrs saņems kā prēmijas, vai kādas balvas. Aizej un pajautā tiem hokejistiem, kas ir vilkuši mugurā LV izlases kreklu - ko viņi saka par Putinu un Krieviju - Beļavskis, Znaroks, Kerčs, Panteļējevs, Ignatjevs, Semjonovs, Fanduļs utt.? Domāju, ka viņi visticamāk tevi orku valodā pasūtīs tur kur krievu kreiseri maskava pasūtīja. Bet nākamgad atkal Maija mēnesī visi brēks, ka LV izlase ir teju liekams ar vienlīdzības zīmi zem vārda patriotisms!
negribi nopirkt LV hokeja izlases kreklu un uz muguras uzdrukāt Znaroks, vai Krečs kurš vēl pirms gada sociālajos tīklos bija bildēs redzams apkāries ar 9.maija simboliku?
Es domāju, ka derētu delfi, apollo. tvnet, jauns.lv utt. uztaistīs veselu rakstu sēriju par LV izlasi tajos laikos un to kur ir tie spēlētāji šobrīd - bet vieglāk ir nolikt LV futbolu un it īpaši atsevišķus klubus, jo viņiem nav tāda preses un sabiedrības lobija kā tas ir ar skaistiem mītiem apveltītais LV hokejs!!!
Ja runā par tiem laikiem, tad hokejs un futbols bija krievu iecienīti sporta veidi. Latvieši vairāk spēlēja basketbolu, rokas bumbu un arī volejbolu. Pirmie divi bija stabili krieviskākie. Labi, ka hokejs attīrās no krieviem. Palicis vēl futbols.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-27 10:14, pirms mēneša
Un tikai pasaki, ka tā sociālā vide un pēdējie ieraksti nav RFS pr pasākums. Tas mēsls tak nespēj kaut ko tādu izboksterēt, kur nu vēl uzrakstīt...

     [+] [-]

, 2024-07-29 16:15, pirms mēneša
Verpakovskijs tak Kijevas audzēknis, bet tikai pēc skandāla runā?