Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Starkovs: "Cauņas spēles laiks katrā mačā pieaugs"

Starkovs: "Cauņas spēles laiks katrā mačā pieaugs"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodien LMT Virslīgā aizvadītās spēles Rīgā starp "Skonto" un "Olimps/RFS" (6:1) domās par maču ar Sportacentrs.com dalījās abu komandu galvenie treneri - Aleksandrs Starkovs un Mihails Miholaps.

Rīgas "Skonto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs: "Spēle aizritēja ar lielu mūsu pārsvaru. Lai arī abas komandas ir vienas sistēmas, laukumā ritēja godīga spēle, un uzvarēja stiprākais. Nedomāju, ka zaudējums Eirokausos uz komandas spēli atstāja stipru iespaidu, jo pie tā tika strādāts treniņos. Kaut gan pirmajās 15-20 minūtēs bija neliela nervozitāte, kuras rezultātā ielaidām kuriozus vārtus. Tad līderu lomu uzņēmās Perepļotkins, Mingazovs un Žuniors, kuri uztaisīja rezultātu pirmajā puslaikā."

Treneris pozitīvi izteicās par Aleksandra Cauņas pirmo spēli šosezon pēc nopietnā savainojuma sadziedēšanas: "Cauņas atgriešanās mums ir nākamā svarīgākā ziņa aiz uzvaras izcīnīšanas. Pateicoties skatītājiem, šī ziņa nepalika bez uzmanības, un tribīnēs cilvēku bija diezgan daudz, kas liecina, ka kluba darbinieki lieliski dara savu darbu. Domāju, daudzi uzreiz redzēja, ka Cauņa ir meistars, kurš ļoti izceļas uz citu fona. Protams, viņš vēl nav pilnībā gatavs – tam vajag vēl dažas spēles, lai Cauņa pamazām ieietu ritmā. Paskatīsimies, kā reaģēs viņa organisms, taču plānoju katrā mačā palielināt Cauņas spēles laiku."

Komentējot šovasar gaidāmās izmaiņas komandas sastāvā, Starkovs nesteidzās konkretizēt kluba plānus: "Protams, izmaiņas būs – varbūt augustā, septembrī vai vēlāk, un nezinām, ar plusa vai mīnusa zīmi. Juris Laizāns pagaidām ir uz pārbaudi Krievijā, bet oficiāli vēl ir mūsu spēlētājs. Par citiem iespējamajiem aizbraucējiem vēl runāt ir pāragri – uzskatu, ka par nopietniem piedāvājumiem būtu jārunā nacionālās izlases līmeņa spēlētājiem. Kad Cauņa būs vesels, noteikti piesaistīs uzmanību."

Komandas otrs rezultatīvākais futbolists Artūrs Karašausks patlaban atrodas ukraiņu "Dnipro" nometnē, kur mēģina pārliecināt potenciālos pircējus. Starkovs gan paliek pie sava jau iepriekš izteiktā viedokļa, ka jaunajiem spēlētājiem vēl ir izaugsmes iespējas Latvijā: "Aizbraukt prom mūsdienās var jebkurš. Domāju, ka jebkuram mūsu komandas spēlētājam, ieskaitot Cauņu, ir, ko mācīties arī tepat Latvijā. Labi, Cauņa un Perepļotkins jau vairākus gadus ir nacionālās izlases dalībnieki, bet pārējiem vēl jāsasniedz posms, kurā regulāri aicina uz U-21 izlasi. Cik zinu, vesela virkne komandas spēlētāju tiks izsaukti uz U-21 maču pret Krieviju, kas mani priecē, jo spēlētāju sagatavošana klubā rit labā līmenī. Ārzemes? Grūti teikt – viss atkarīgs, uz kurieni tieši brauc, kādi klubam ir mērķi un cik pircējs gatavs maksāt."

Visbeidzot "Skonto" treneris komentēja pagaidām vienīgo vasaras transfēru loga kluba papildinājumu: "Vārtsargs Mihaels Kaltenhauzers ir jauns, 1990. gadā dzimis. Kāpēc piesaistījām? Jo viņš izgājis vācu un austriešu futbola skolu, kur daudzām lietām pieiet ar citu attieksmi. Viņš pie mums bija uz pārbaudi, atstāja labu iespaidu – skatīsimies, kā būs tālāk. Protams, tas veicinās arī konkurenci vārtsarga pozīcijā. Par citiem papildinājumiem – nav nekā tik konkrēta, lai es par to varētu runāt presē. Arī "Olimpā" viens otrs spēlētājs ir interesants, un domāju, ka tuvākajā laikā pieslēgsim kādu mūsu treniņiem."

Rīgas "Olimps/RFS" galvenais treneris Mihails Miholaps: ""Skonto" mūs pilnībā apspēlēja. Lai gan izvirzījāmies vadībā un pirmajā puslaikā turējāmies labi, pēkšņi ielaidām trīs vārtus īsā laika periodā. Puišiem lielajā karstumā bija grūti. Apsveicu "Skonto", kas ir laba komanda un cīnās par čempionu titulu. Domāju, skatītājiem spēle patika, bija daudz vārtu. Protams, spēles pret "Skonto" mums ir īpašas – pretī spēlē jaunieši, kuri pērn vēl bija "Olimpā", savukārt mūsējie cenšas pierādīt, ka nav sliktāki. Šodien neizdevās, varbūt pārcentās, taču nekā traka tur neredzu – turpināsim strādāt. Manuprāt, "Olimpā" ir trīs-četri spēlētāji, kuri šobrīd varētu būt "Skonto" cienīgi. Pagaidām viņiem tikai un vienīgi jāstrādā, lai to pierādītu."


, 2010-07-25 23:35, pirms 14 gadiem
Tatad gaidam skonto sastava kadu no Olimpa speletajiem! ! !
, 2010-07-26 00:28, pirms 14 gadiem
un Perepečka lkm back to Olimps
, 2010-07-26 00:33, pirms 14 gadiem
Apspēlēt fārmklubu ar 6:1 nav liela māksla. Bet zaudēt pusamatieru klubam divu spēļu summā Starkov nav piedodams
, 2010-07-26 08:46, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: Apspēlēt fārmklubu ar 6:1 nav liela māksla. Bet zaudēt pusamatieru klubam divu spēļu summā Starkov nav piedodams
tiešām, par Eirokausiem vari nepiedot, bet
es vienalga jutīšu līdz Skonto spēlēm Virslīgā!!!
, 2010-07-26 09:38, pirms 14 gadiem
dragoo rakstīja: tiešām, par Eirokausiem vari nepiedot, bet
es vienalga jutīšu līdz Skonto spēlēm Virslīgā!!!
par to Tev visu cieņu. arī es aiziešu uz Skonto stadionu, kad būs spēles, bet škrobe baigā, kad komanda rāda tādu sniegumu kad pretēji mūžīgai čīkstēšanai ka uz spēlēm nenāk skatītāji, bija sanākuši 6000 skatītāju un tik un tā nevar vinnēt pusprofersionāļus
, 2010-07-26 10:33, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: par to Tev visu cieņu. arī es aiziešu uz Skonto stadionu, kad būs spēles, bet škrobe baigā, kad komanda rāda tādu sniegumu kad pretēji mūžīgai čīkstēšanai ka uz spēlēm nenāk skatītāji, bija sanākuši 6000 skatītāju un tik un tā nevar vinnēt pusprofersionāļus
labāk apsveic Starkovu 55 gadu jubilejaa!!
, 2010-07-26 12:41, pirms 14 gadiem
prieks par Cauņas speeleeshanu
, 2010-07-26 12:56, pirms 14 gadiem
dragoo rakstīja: labāk apsveic Starkovu 55 gadu jubilejaa!!
lai jau viņu sveic radi un draugi. Man kā līdzjūtējam labāk gribētos tomēr rezultātus un atbildību kādu redzēt. Tāda "akla" fanošana arī ne pie kā laba nenovedīs. Tjipa lai kā ar rezultātiem - Starkovs mums labākis kas iespējams. Tā nav 100% neviens nav neaizvietojams, un kur nu vēl sportā
, 2010-07-26 13:27, pirms 14 gadiem
Vai jumsiem neliekas, Starkovs bik noveco? Nu tādi jocīgi, nekonkrēti teicieni -... domāju, ka iekopēšu, bet tad jau viss texts jāpārkopē..nu kaut kur uguntiņa acīs pazudusi...kaut kāda dzirkstelīte vairs nedeg...
, 2010-07-26 13:36, pirms 14 gadiem
Cauņa ir Latvieshu Messi!
Džozefs Ede. Foto: Ruslans Antropovs
13

"Jelgava" pieveic Grobiņu, Dobrecova skaistos vārtus 90. minūtē neieskaita

"TonyBet" futbola Virslīgā savu sezonas otro uzvaru guva FS "Jelgava", kas savā laukumā apspēlēja līgas jaunpienācēju "Grobiņas SC/LFS" (2:1). Tas nozīmēja, ka sezonas pirmo apli pēdējā vietā sagaidīja "Liepāja". "Grobiņa" gan 90. minūtē prata nogādāt bumbu pretinieku vārtos, taču pēc VAR izmantošanas Devida Dobrecova vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures dēļ.
Abdulkaders Traorē. Foto: Sanita Ieva Sparāne
6

"Daugavpils" un "Liepāja" savstarpējā spēlē par uzvarētāju nevienojas

"Tonybet" futbola Virslīgā fiksēts sezonas ceturtais bezvārtu neizšķirts. Otro reizi tajā piedalījās "Daugavpils" futbolisti, kuri pirmā apļa noslēgumā spēlēja 0:0 pret "Liepāju". Iegūtais punkts daugavpiliešiem ļauj pirmo apli pabeigs potenciālajā Eirokausu pozīcijā.
Darko Lemajičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
34

Pārdaugava līksmo derbijā, Lemajičs iznāk uz maiņu un gūst uzvaras vārtus

Pēc sešiem neizšķirtiem Rīgas derbijiem šovakar "Skonto" stadionā ar rezultātu 2:1 Latvijas čempionvienība RFS uzveica "Riga" futbolistus, tādējādi pirmo apli Pārdaugavas komandai pabeidzot ar četru punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Uzvaras vārtus guva Darko Lemajičs.