Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Arbitrāžas tiesa atceļ LFF piespriesto diskvalifikāciju Apijam

Rolands Eliņš

Arbitrāžas tiesa atceļ LFF piespriesto diskvalifikāciju Apijam
"Noah Jūrmala" komandas spēlētājs Ofosu Apija. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumā, kas nonācis portāla Sportacentrs.com rīcībā, Ganas futbolista Ofosu Apijas iesniegtā apelācija apmierināta un viņam atcelta iepriekšējā gadā LFF piespriestā diskvalifikācija par dalību spēļu sarunāšanā.

Ofosu Apija, kurš Latvijas futbolā pazīstams jau ilgāku laiku, pagājušā gada jūlijā tika diskvalificēts uz vienu gadu par "tiešu dalību spēles rezultāta manipulēšanā", un LFF viņam piesprieda arī naudas sodu tūkstoš eiro apmērā. Apija spēlēja "Noah Jurmala" sastāvā, un šī komanda Virslīgas sezonu nemaz nepabeidza un šosezon vairs nespēlē.
Apija savu vainu kategoriski noliedza un toreiz sarunā ar Sportacentrs.com apliecināja savu gatavību iesniegt apelāciju un pēc tam vērsties Sporta arbitrāžas tiesā, ko pēc tam 2021. gada novembrī arī izdarīja.

Pirms dažām dienām CAS šo lietu izskatījusi un lēmusi par labu Apijam. CAS anulējusi LFF piespriesto sodu un diskvalifikāciju. Kā norādīts "FIFPro" mājaslapā, kas pārstāv profesionālos futbolistus, LFF savu piespriesto sodu bija pamatojusi pārsvarā ar sporta informāciju uzņēmumu ziņojumiem un spēļu subjektīvu analīzi, ko "FIFPro" uzskata par nepietiekamiem pierādījumiem, lai piespriestu diskvalifikāciju.

LFF tagad būs jāsedz lielākā daļa (90%) tiesas izdevumu, kā arī jāsamaksā Apijam divi tūkstoši Šveices franku par izdevumiem advokātiem.

"FIFPro" juridiskās daļas vadītājs Rojs Vermērs organizācijas mājaslapā citēts, sakot, ka Apija un citi uz vāju pierādījumu pamata diskvalificētie spēlētāji būtu pelnījuši finansiālu kompensāciju par viņu karjeras iedragāšanu. "Nacionālajām federācijām nevajadzētu tikt sveikā cauri par neatbilstošu disciplinārlietu veidošanu un pēc tam nekādi nekompensēt spēlētājiem, kuru karjerām nodarīts negatīvs efekts ar šādiem sodiem."

Savukārt pats Apija "FIFPro" relīzē izteicies, ka ir ļoti priecīgs par atgūto iespēju doties laukumā: "Tas, ko LFF man nodarīja, bija negodīgi un tas nopietni ietekmēja mani un manu ģimeni. Es nevarēju strādāt vairākus mēnešus. Ceru, ka LFF piekritīs par kompensācijas izmaksāšanu, lai man nevajadzētu sākt jaunu tiesas prāvu par manas karjeras sabojāšanu."

"Esmu bijis Latvijā daudzus gadus, ko augstu vērtēja gan dzīves kvalitātes, gan satikto personību ziņā," mūsu portālam šodien izteicās Apija. "Tāpēc biju šokēts, ka federācija varētu man nodarīt kaut ko tādu šajā manas karjeras fāzē. Gaidīšu brīdi, kad kaut kad un kaut kā satikšu federācijas pārstāvjus, lai varam viens otram pasniegt roku un atkal būt labās attiecībās."

Izmantotie resursi:
https://fifpro.org/en/supporting-pl...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2022-03-24 21:12, pirms 3 gadiem
Nu, tad kurā Virslīgas komandā šis tagad parādīsies? 😂😂😂

  -2 [+] [-]

, 2022-03-24 21:13, pirms 3 gadiem
Kāds te komentārus sācis tīrīt? Izdzēsuši manu eksperta viedokli.

CAS ir pilnīgas pupu mizas, mēs jau redzējām cik "labi" viņi iepriekš tika galā ar Noah situāciju. Un nemaz nesāksim runāt par tiem vateņu dopingotājiem, kurus vienmēr attaisno.

Neviens man neiestāstīs, ka spēlētāji dodoties uz Noah nezināja, ka tas ir konkrētākais toto projekts. Spēlētāji nav tik lieli da uņi, lai nesaprastu elementāras lietas.

     [+] [-]

, 2022-03-25 05:54, pirms 3 gadiem
"Nacionālajām federācijām nevajadzētu tikt sveikā cauri par neatbilstošu disciplinārlietu veidošanu un pēc tam nekādi nekompensēt spēlētājiem, kuru karjerām nodarīts negatīvs efekts ar šādiem sodiem."- Mums pieder vara, ko gribam, to daram, un ja KLUBS mūsuprāt būs nevēlams Latvijas futbolam, mēs to noņemsim. Jums visiem ir jāzin SPĒKS IR MŪSU ROKĀS, un neviens mums neko nevar padarīt. Mēs par futbolu

     [+] [-]

, 2022-03-25 23:21, pirms 3 gadiem
Šo spēlētāju tagad vajag uzlikt zem lielās lupas un izsekot. Ko dzīvo, ko ēd, kā dara. Gan jau ilgs laiks nepaies un otrreiz varēs pieķert.