Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaku" vēlreiz soda par parādiem pret Mārci Ošu, "Rabu" – par īso sastāvu

Agris Suveizda

"Spartaku" vēlreiz soda par parādiem pret Mārci Ošu, "Rabu" – par īso sastāvu
Mārcis Ošs. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja šodien aizvadīja kārtējo sēdi. Bez telpu futbola regulārās sezonas noslēguma dienas kārtībā bija arī bijušā Latvijas futbola čempiona Jūrmalas "Spartaka" parādsaistības.

LFF Spēlētāju statusa un pāreju komiteja 5. decembrī noteica, ka Jūrmalas "Spartakam" ir jāizmaksā darba alga tā bijušajam aizsargam Mārcim Ošam, kurš nu pārgājis uz RFS. Pirmoreiz "Spartaks" par šā lēmuma nepildīšanu tika sodīts 9. februārī, kad Jūrmalas klubam piemēroja 400 eiro sodu un noteica jaunu termiņu līdz 16. februārim, taču arī šis termiņš nav izpildīts.

"Spartaks" sodīts ar vēl 500 eiro, bet jaunais termiņš ir nākamā piektdiena jeb 3. marts. Februāra sākumā saņēma 200 eiro sodu par sadarbības līguma neievērošanu pret Rīgas Futbola skolas akadēmiju, bet 13. decembrī klubam tika piemērots jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegums par saistību neizpildīšanu leģionāru Alī Barrī, Kvadvo Asamoā, Čikezī Nvaorizas, Leonela Vambā un vēlāk arī Anatolija Prepelices sakarā. "Spartaks" šoziem pats atteicās no dalības Virslīgā un nolēma iet 1. līgas akreditācijas procesu. "Spartaka" vietu augstākajā līgā ieņēma izkritusī Salaspils "Super Nova".

Tikmēr telpu futbola virslīgā vīriešiem noslēgusies regulārā sezona. Vienas spēles diskvalifikāciju nopelnīja Jēkabpils "Lūšu" spēlētājs Aigars Liņģis, bet "Raba" uz Nīcu (1:9) devās tikai sešu spēlētāju sastāvā – savā šīs sezonas antirekordā. Reglaments paredz, ka katras spēles sākumā gan protokolā, gan fiziski uz vietas jābūt vismaz 10 spēlētājiem, un tā bija jau sestā reize šosezon, kad "Raba" noteikumu ir pārkāpusi.

17. novembrī "Raba" tika brīdināta, 21. decembrī saņēma 75 eiro sodu, 2. februārī – 100 eiro sodu, 9. februārī – 125 eiro sodu, bet 17. un 24. februārī pa maksimālajiem 150 eiro. Kopumā šā punkta pārkāpšana izmaksājusi jau 600 eiro. Pagājušās sezonas kausa ieguvēja un Virslīgas fināliste vasarā zaudēja lielu daļu vadošo spēlētāju un regulārajā sezonā finišēja astotajā vietā, ceturtdaļfinālā nopelnot fināla atkārtojumu pret "Petrow"/"Beitar".

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14640/lff-dk-2...

     [+] [-]

, 2023-02-24 21:25, pirms gada
Kuros klubus karjeru turpinās Meļņiks, Azarovs, Soloveičiks, Hvoiņickis, Zamullo, Ļotčikovs, Solovjovs?