Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Aplokšņu algas Latvijas futbolā: 5000 eiro sods un liegums ieņemt amatu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aplokšņu algas Latvijas futbolā: 5000 eiro sods un liegums ieņemt amatu
"Noah" futbolisti. Foto: "FC Noah Jurmala"

Dienvidlatgales prokuratūrā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess pret personu, kura izmaksāja grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu ievērojamā apmērā.

Apsūdzētā persona, būdama kāda futbola kluba valdes loceklis un faktiski vadot šīs biedrības saimniecisko darbību, diviem futbola spēlētājiem izmaksāja grāmatvedībā neuzskaitīto naudu kopējā summā 9170 eiro par to, ka viņi veica savus darba pienākumus, spēlējot futbolu konkrētā futbola kluba komandā.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā lietā iesaistīts futbola klubs "Noah Jūrmala" (iepriekš Daugavpils "Lokomotīve") un tās vadītājs Aleksandrs Jakubovskis.

Ņemot vērā izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un to, ka apsūdzētais izdarīja mazāk smagu noziegumu tautsaimniecībā, savu vainu viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzina pilnībā, izdarīto nožēloja, kā arī apsūdzētā personību – iepriekš bijis tiesāts, bet sodāmība dzēsta –, tika gūta pārliecība, ka viņam nevajadzētu piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu sodu.

Ar prokurora priekšrakstu par sodu apsūdzētajam piemērots naudas sods – 5000 eiro – un tiesību atņemšana ieņemt valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja amatu uzņēmumos, kas saistīti ar sporta nodarbībām un sporta pasākumu organizēšanu, uz vienu gadu.

Izmantotie resursi:
LRP

     [+] [-]

, 2022-07-22 16:05, pirms 2 gadiem
izdarīto nožēloja

     [+] [-]

, 2022-07-22 17:00, pirms 2 gadiem
Panjakj i prastjikj!

     [+] [-]

, 2022-07-22 17:00, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: izdarīto nožēloja