Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rīdzinieks Ngondā cīnīsies par PK ceļazīmi, Soisalo pirmoreiz Somijas izlasē

Agris Suveizda

Rīdzinieks Ngondā cīnīsies par PK ceļazīmi, Soisalo pirmoreiz Somijas izlasē
Glodī Ngondā. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Vakar sākās marta oficiālais futbola izlašu periods, kurā tiks sadalītas 14 ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru Katarā. Par vienu no tām cīnīsies Latvijas kluba "Riga" aizsargs Glodī Ngondā.

Āfrikā visas piecas ceļazīmes tiks sadalītas divu spēļu summā, un Kongo DR par tikšanu uz Kataru cīnīsies pret Maroku – vispirms 25. martā Kinšasā, pēc tam 29. martā izbraukumā. Pazīstamais argentīniešu treneris Ektors Kupers sastāvā iekļāvis arī 27 gadus veco kreiso aizsargu Glodī Ngondā, kurš atlases ciklā piedalījās piecās no sešām spēlēm un četrreiz devās pamatsastāvā. Kongo DR gan nepalīdzēs "Nantes" pussargs Samuels Mutusamī, kurš iedzīvojies savainojumā.

Pēc Monreālas "Impact" malējā pussarga Lasi Lapalainena un "Riga" brālēna "Paphos" uzbrūkošā pussarga Onni Valakari savainojumiem pirmo izsaukumu uz Somijas pieaugušo izlasi izpelnījies rīdzinieku labais spārns Mikaels Soisalo. 23 gadus vecais futbolists Virslīgā aizvada otro sezonu. Somiju gaida pārbaudes spēles Spānijas pilsētā Mursijā pret Islandi un Slovākiju.

No "Riga" uz ārzemju pieaugušo izlasi izsaukts arī trešais spēlētājs – bulgāru jaunieguvums Georgi Minčevs. 26 gadus vecais centra uzbrucējs valstsvienībā debitēja jūnijā un bija arī novembra izsaukumā, aizvadot savu vienīgo spēli atlases ciklā (otrais puslaiks Šveicē (0:4)). Savukārt "Valmieras" jaunieguvums Deriks Kakūza izsaukts uz Ugandas pieaugušo izlasi, kas Uzbekistānā aizvadīs pārbaudes turnīru – vispirms pusfināls pret Tadžikistānu, pēc tam spēle pret mājiniekiem vai Kirgizstānu. Pirms gada Kakūza kļuva par Āfrikas U20 Nāciju kausa labāko vārtu guvēju un vicečempionu.

Tikmēr RFS jaunieguvums Karolis Uzēla izsaukts uz Lietuvas U21 izlasi, kas atlases ciklu turpinās ar izbraukuma spēlēm Spānijā un Maltā. Lietuvieši ar vienu uzvaru un pieciem zaudējumiem ieņem pēdējo vietu apakšgrupā. Septembrī Uzēla debitēja Lietuvas pieaugušo izlasē. Uz Serbijas U21 izlasi nav izsaukts RFS centra uzbrucējs Andrejs Iličs.

Izmantotie resursi:
LEOPARDS: MOUTOUSSAMY FORFAIT, DOUZE LEOPARDS...
https://www.palloliitto.fi/jalkapal...
https://bfunion.bg/news/48295/0
https://kawowo.com/2022/03/22/kayon...
https://lff.lt/news/13274/paaiskejo...