Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

''Riga'' ģenerāldirektoru soda par 2021. gadā veiktu darījumu ar baltkrievu klubu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Riga'' ģenerāldirektoru soda par 2021. gadā veiktu darījumu ar baltkrievu klubu
"Riga" FC ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins. Foto: Zigismunds Zālmanis ("Riga" FC)

Šīs nedēļas sākumā Rīgas pilsētas tiesa par Latvijā noteikto starptautisko sankciju pārkāpšanu desmit minimālo mēnešalgu sodu piespriedusi ''Riga'' ģenerāldirektoram Aleksandram Proņinam. Tāpat 50 tūkstoši dolāru tiks konfiscēti no viņa biedrības. Proņins 2021. gada nogalē uz Baltkrievijas klubu ''Torpedo-BelAZ'' pārdeva Lipi Velozu, taču tā pārstāvji bija iekļauti sankciju sarakstā.

Pirmdien, 20. februārī, Rīgas pilsētas tiesa piesprieda naudas sodu futbola kluba ''Riga'' ģenerāldirektoram Aleksandram Proņinam desmit minimālo algu apmērā jeb 6200 eiro, bet viņa biedrībai konfiscēja 50 tūkstošus dolārus par Latvijā noteikto starptautisko sankciju pārkāpšanu. Tās pārkāptas, pārdodot brazīlieti Lipi Velozu uz Baltkrievijas futbola klubu ''Torpedo-BelAZ'', taču viens no šī futbola kluba īpašniekiem Baltkrievijā notikušo falsificēto vēlēšanu dēļ bija iekļauts starptautisko sankciju sarakstā - viens no kluba saistītajiem cilvēkiem bija automobiļu ražotāja ''BelAZ'' pārstāvis, kas šajās sankcijās bija iekļauts.

Kā laikrakstam ''Latvijas Avīze'' atklāja pats Proņins, tad viņam neesot bijuši ļauni nolūki. Viņš zinājis, ka pret vairākiem Baltkrievijas uzņēmumiem un personām ir ieviestas sankcijas notikušo falsificēto prezidenta vēlēšanu dēļ un tamdēļ ar tiem nekādus darījumus nevar veikt. Viņš licis gan savam juristam, gan grāmatvedim pārbaudīt ''Torpedo-BelAZ'' klubu, kuri apliecinājuši, ka tas nav pakļauts sankcijām.

“Tā ir mācība uz mūžu. Velozu pirms tam par 150 000 eiro bijām nopirkuši no tā paša “Torpedo-BelAZ”, kas viņu bija izīrējis Ukrainas klubam no Ļvivas. Domājām, būs labs spēlētājs, bet brazīlietis neiekļuva mūsu komandas pamatsastāvā, turklāt nebija profesionāls, kavēja treniņus un pārkāpa režīmu. Prasījās atpakaļ uz savu baltkrievu klubu. Vairāk gan par 50 000 dolāriem mums bijušie viņa īpašnieki nedeva. Cik zinu, baltkrievu klubs tagad arī no Velozas ir šķīries. Gan Latvijas Futbola federācija, gan UEFA darījumu akceptēja. Kā vēlāk mums paskaidroja – vai ir vai nav pārkāptas sankcijas –, tā jau ir kluba darīšana. Cik zinu, tajā laikā nevienam citam baltkrievu futbola klubam nebija uzliktas sankcijas, varbūt vēl tikai Minskas “Dinamo”, kas ir prezidenta Lukašenko paspārnē,” teic Proņins.

Jaunā futbola Virslīgas sezona sāksies šī gada 11. martā. ''Riga'' to sāks pret jaunpienācēju ''Jelgava'', bet jau otrajā kārtā tai paredzēts Rīgas derbijs pret principiālo pretinieci RFS.

Izmantotie resursi:
https://www.la.lv/soda-par-futbolis...

Slēpts komentārs: viedais_cilveks

     [+] [-]

, 2023-02-22 14:43, pirms 2 gadiem
un kāds ir galvenā buļbaša viedoklis šajā jautājumā , kāds skribents varētu uzzvanīt un pajautāt
Slēpts komentārs: Igors Amelka

  +2 [+] [-]

, 2023-02-22 15:46, pirms 2 gadiem
Izskatās, kremlinu troļļi salasījušies..
Ja vergot, tad jau labāk amerikāņiem nekā putinam.
Un par sankcijām. Nezināšu konkrēto gadījumu, bet sankcijas pret RU un viņu pakalpiņiem ir jau no 2014.g.

  +5 [+] [-]

, 2023-02-22 16:40, pirms 2 gadiem
Igors Amelka rakstīja: Kāda demokrātija!? Tiesas vergo amerikānim Kariņam un bariņām nacistu. 2021. gadā pret Baltkrieviju nebija nekādu sankciju!
Kā tev patiktu kādu laiktu sūkt putriņas, caur salmiņu, vatņik?

  +2 [+] [-]

, 2023-02-22 17:02, pirms 2 gadiem
smailiite rakstīja: ... Nezināšu konkrēto gadījumu, bet sankcijas pret RU un viņu pakalpiņiem ir jau no 2014.g.
Pret belariem sankcijas tā nopietni laikam sākās pēc 2020.gada vēlēšanām, kas demonstrantus izdzenāja un sāka sēdināt

  +5 [+] [-]

, 2023-02-22 17:55, pirms 2 gadiem
Igors Amelka rakstīja: Kāda demokrātija!? Tiesas vergo amerikānim Kariņam un bariņām nacistu. 2021. gadā pret Baltkrieviju nebija nekādu sankciju!
utaina cūka, nemokies un brauc uz to muhosranskas kūti, kurā apdzērušos tēvaiņu bars vālēja tavu māti, kā rezultātā piedzimi