Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS nesenā pretiniece Beļģijas "Gent" interesējas par Virslīgas snaiperi Lemajiču

Agris Suveizda

RFS nesenā pretiniece Beļģijas "Gent" interesējas par Virslīgas snaiperi Lemajiču
Darko Lemajičs. Foto: fkrfs.lv

Lai arī viens no bagātākajiem Beļģijas futbola klubiem "Gent" šovasar jau ir sastāvu papildinājis ar diviem uzbrucējiem, pēc ukraiņu bombardiera Romana Jaremčuka pārdošanas tiek meklēts vēl viens uzbrucējs un starp kandidātiem esot arī RFS vadošais devītnieks Darko Lemajičs, kuram šodien aprit 28 gadu.

Kā ziņo beļģu laikraksts "Het Nieuwsblad", kluba prioritāte ir franču uzbrucējs Tomā Anrī, kurš Beļģijas augstākajā līgā 35 spēlēs ir guvis 24 vārtus, taču pārrunas ar "Leuven" ir iestrēgušas. Beļģijā vasaras pāreju periods ilgs līdz augusta beigām, un gadījumā, ja vienoties par Anrī iegādi neizdosies, "Gent" kā alternatīvu izskatot serbu Lemajiču, kurš izbraukuma spēlē guva vienus no diviem RFS vārtiem – Latvijas vicečempione UEFA Eiropas Konferences līgas trešajā kārtā viesos pat bija vadībā ar 2:0, tomēr beigās izstājās ar rezultātiem 2:2 un 0:1. Lemajičs sešās Eirokausu spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem.

RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis sarunā ar Sportacentrs.com nedz apstiprināja, nedz noliedza baumas par "Gent" interesi par Lemajiču: "Varam apstiprināt, ka no ārzemju klubiem ir interese par vairākiem mūsu spēlētājiem. Pārrunas notiek, taču pagaidām vēl ir pāragri izdarīt secinājumus un paredzēt, vai kāds darījums varētu arī tikt noslēgts." Verpakovskis nekonkretizēja nedz, par kuriem spēlētajiem, nedz kuriem ārzemju klubiem ir runa. Virslīgā pāreju periods noslēdzās jau 16. jūlijā, bet līdz 6. septembrim vēl ir iespēja reģistrēt brīvos aģentus, parakstot ar viņiem profesionālos līgumus.

Lemajičs Latvijā spēlē kopš 2017. gada jūlija, sākumā pārstāvot "Riga" un tās rindās kļūstot par 2018. gada Latvijas čempionu un Virslīgas labāko vārtu guvēju. 2019. gada vasarā viņš pārgāja uz RFS, atkal kļūstot par turnīra labāko vārtu guvēju un tiekot atzītam par sezonas labāko spēlētāju – kaut arī komanda samierinājās ar sudraba godalgām. Šajā Virslīgas sezonā viņš 11 spēlēs ir guvis piecus vārtus, taču Virslīgas karjerā 83 mačos ir izcēlies ar 43 vārtiem. Pirms došanās uz Latviju viņš dzimtenē pārstāvēja "Indjija" un "Napredak", lielākoties spēlējot otrajā stiprākajā līgā, tajā 121 spēlē gūstot 33 vārtus, bet Superlīgā 17 mačos iesitot divreiz.

"Gent" savu uzbrukuma līderi Jaremčuku, kurš iepriekšējā sezonā 34 spēlēs guva 20 vārtus, par 17 miljoniem eiro pārdeva Lisabonas "Benfica", un tāpat komandu pameta vācu uzbrucējs Tims Klaindīnsts un gruzīnu uzbrucējs Giorgi Kvilitaja, kuri iepriekšējā sezonā tika izīrēti. Klaindīnstu par 3,5 miljoniem nopirka Vācijas 2. Bundeslīgas klubs "Heidenheim", bet Kvilitaja par 600 tūkstošiem devās uz Kipras APOEL. Vietā "Gent" par diviem miljoniem nopirka beļģi Džanni Bruno, kuram vakar apritēja 30 gadu un kurš "Zulte Waregem" rindās arī guva 20 vārtus, bet par 1,6 miljoniem no Glāzgovas "Celtic" nopirka 24 gadus veco kotdivuārieti Vakūnu Bajo, kurš iepriekšējā sezonā Francijas 2. līgā guva 10 vārtus. Bruno pret RFS abās spēlēs devās sākumsastāvā, bet Bajo abos mačos palika rezervē. Pirms gada "Gent" par 32 miljoniem pārdeva tobrīd 20 gadus veco kanādieti Džonatanu Deividu, kurš pēc 18 vārtu gūšanas 28 spēlēs pārcēlās uz topošo Francijas čempioni "Lille".

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Het Nieuwsblad", 2021. gada 19. augusta izdevums

  +3 [+] [-]

, 2021-08-20 17:26, pirms 3 gadiem
Eirokausos labi sevi parādīja, tāpēc nav brīnums, ka ir interese.

     [+] [-]

, 2021-08-21 11:04, pirms 3 gadiem
Beidzot par kādu no virslīga interese. Ja grib uz Genk, lai iet.

     [+] [-]

, 2021-08-21 11:35, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Eirokausos labi sevi parādīja, tāpēc nav brīnums, ka ir interese.
Laikam pēdejais, kas mums spēlēja Beļģijas līgā bija Višņakovs.

     [+] [-]

, 2021-08-21 14:28, pirms 3 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Laikam pēdejais, kas mums spēlēja Beļģijas līgā bija Višņakovs.
Cik nu viņš tur spēlēja...