Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Žunioram potenciāls ir ļoti labs"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Starkovs: "Žunioram potenciāls ir ļoti labs"
Aleksandrs Starkovs ("Skonto")
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodien LMT Virslīgā futbolā aizvadītā mača starp Rīgas "Skonto" un "Jaunību" (7:0) domās dalījās abu komandu galvenie treneri - Aleksandrs Starkovs un Sergejs Davidovs.

"Skonto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs: "Vienmēr ir svarīgi noskaņot un sagatavot komandu spēlei. 7:0 ir futbola rezultāts - var atcerēties priekšpēdējo kārtu Anglijas Premjerlīgā, kad "Chelsea" uzvarēja ar šādu pašu rezultātu. Domāju, ka šodienas spēlē gandarījumu guva visi, kuri bija klāt. Bija labas kombinācijas, gudra spēle - man patika. Protams, šī bija Žuniora diena - viņš guva četrus vārtus, taču neizmantoja vēl daudzas iespējas - viņam tagad jādomā nevis par gūtajiem panākumiem, bet par to, ka priekšā ir darbs. Taču potenciāls viņam ir ļoti labs. Acīmredzami, ka Žuniors un Karašausks saprotas ļoti labi - abi kopā spēlē visu laiku, turklāt, kas svarīgi - viņi nevelk deķi uz savu pusi, bet atdod viens otram piespēles no ērtām pozīcijām, kas komandai nāk tikai par labu."

Starkovs arī veltīja komplimentus pretiniekiem: "Man patika "Jaunība" - redzams, ka treneris ievieš savu stilu. Protams, spēki nav vienlīdzīgi, tāpēc arī tāds rezultāts, taču komanda ļāva spēlēt arī pretiniekam." Uz jautājumu, kad tad beidzot laukumā varēsim ieraudzīt Aleksandru Cauņu, treneris atbildēja, ka savs laiciņš vēl būs jāpagaida: "Pret šo situāciju izturamies saudzīgi, jo Cauņam šis savainojums nav pirmoreiz. Ārsti ir uzmanīgi. Cauņas vietā veiksmīgi spēlē Perepļotkins - šodien viņš 20 minūtes darbojās arī kā malējais aizsargs, šajā pozīcijā gan viņu turpmāk izmantot nav plānots."

Treneris arī komentēja gaidāmo izlases kopā sanākšanu un spēli pret vietējiem jaunajiem talantiem: "Bija varianti maijā spēlēt pret kādu izlasi, taču nevienojāmies. Nevēlos nemaz nosaukt valstis - bija vienošanās, taču pretinieki pēcāk uzstādīja mums nepieņemamus nosacījumus. Man ir ļoti svarīgi, ka izlases spēlētāji savāksies kopā. Kas spēlēs jauno talantu komandā? Sastāvs tiks publicēts pirmdien. Daži treneri jaunos nemaz negribēja laist - lai spēlētāji neatbrauc un nesadomājas. Taču būs visi, ko gribēju - ap 20 futbolistu no visām desmit Virslīgas komandām. Piemēram, Rēzeknē pastāvīgi vārtos spēlē 1992. gadā dzimušais Seleckis, kuram ir labi dotumi. Perspektīvi puiši ir arī "Jaunībā". Katram jādod iespēja un motivācija! Aicinu visus piektdien plkst.12 uz "Skonto" stadionu - laukums ir labs, tāpēc ceru, ka būs laba spēle gan speciālistiem, gan skatītājiem." Starkovs apstiprināja - jauno talantu komandā būs arī Artūrs Karašausks un Deniss Rakels.

"Jaunības" galvenais treneris Sergejs Davidovs: "Mūsu komandas un manā dzīvē šī bija ļoti grūta diena. Nebija sešu pamatsastāva spēlētāju. To vajadzēja pārdzīvot - pārdzīvojām, taču apmierināts neesmu. Mūsu jaunatnei vajadzēja stāties pretī "Skonto", kas centās un cīnījās. Mums tomēr pietrūka pieredzējušo spēlētāju - Skribja, Naglas, Kuļikova, Maksimova... Arī Cigankova. Cerams, ka tāda situācija neatkārtosies. Ko jaunie varēja, to darīja - pārbaudījām viņus un sapratām, ka gatavi spēlēt Virslīgā pamatsastāvā viņi pagaidām nav. Zinām, ko darīt tālāk - šis ir tikai mūsu pirmais gads, un ir labi, ka apzināmies kļūdas. "Skonto" parādīja, kā jāspēlē mūsdienīgs un ātrs futbols. Centīsimies - domāju, ka pret "Ventspili" cīņa būs kārtīga."

  +2 [+] [-]

, 2010-05-16 00:07, pirms 14 gadiem
Skonto šogad beidzot varētu atgūt LV čempionu titulu. Protams, ka viss vēl priekšā, bet nu šogad ir tiešām pamats tam ticēt!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-16 00:09, pirms 14 gadiem
Starkovs ved Skonto uz čempiontitulu,prieks ka tieši Starkovs ir ienesis jaunas asinis šajā komandā

  +9 [+] [-]

, 2010-05-16 00:11, pirms 14 gadiem
Ir Starkovs, ir Varianti!

 +29 [+] [-]

, 2010-05-16 00:15, pirms 14 gadiem
mozh var meegjinaat Žunioram piedaavaat pilsoniibu
jau kaadus 2 3 gadus Latvijaa dziivo un liidz Braazilijas izlasei vinjam kaa liidz meenesim

  -4 [+] [-]

, 2010-05-16 00:20, pirms 14 gadiem
Ko neteiksi?

     [+] [-]

, 2010-05-16 00:23, pirms 14 gadiem
lilion23 rakstīja: mozh var meegjinaat Žunioram piedaavaat pilsoniibu
jau kaadus 2 3 gadus Latvijaa dziivo un liidz Braazilijas izlasei vinjam kaa liidz meenesim
Vo tas būtu interesanti

  +5 [+] [-]

, 2010-05-16 00:27, pirms 14 gadiem
Nu cerams, ka šis Skonto uzbrukuma duets arī Eirokausos parādīs labu sniegumu. Tā liekas, ka Starkova vadībā Skonto Eirokausos varētu tīri labi iet...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-05-16 10:01, pirms 14 gadiem
lilion23 rakstīja: mozh var meegjinaat Žunioram piedaavaat pilsoniibu
jau kaadus 2 3 gadus Latvijaa dziivo un liidz Braazilijas izlasei vinjam kaa liidz meenesim
Uzbrukuma tandēms - latvietis Perepļotkins un latvietis Žuniors

     [+] [-]

, 2010-05-16 11:48, pirms 14 gadiem
Būtu jau interesanti, bet kuram būs iespēja piektdienā 12tos no rīta iet uz futbolu!?

     [+] [-]

, 2010-05-16 14:12, pirms 14 gadiem
Reāli šitā talantu komanda būs ļoti laba parauga bāze U-21 komandai un Zemļinskim. Varēs daudzus talantus paņemt... Ļoti gaidu spēli.

Starkova teiktajam vienkārši nevar nepiekrist.