Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pārsteigumi turpina notikt

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Pārsteigumi turpina notikt
"Liepājas metalurga" futbolistu saliedētība
pagaidām rezultātus nenes...
Foto: Ingus Ozoliņš, eSports.lv

Brīvdienās notikušās 6. kārtas spēles LMT Virslīgā ieviesušas vēl lielāku jucekli – pēdējo vietu no piektās šķir tikai četri punkti, bet visiem priekšā jau gabaliņu tālāk izrāvusies "Ventspils". Piedāvājam īsumā atskatīties uz 6. kārtas mačiem.

Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

FK Dinaburg - FK Ventspils 0:1 (0:0)

Līderu cīņa Daugavpilī laikam jau neskanēja pietiekami pārliecinoši, lai uz "Celtnieku" stadionu atvilktos vēl kāds bez jau 500 sanākušajiem. Tik lielai pilsētai kā Daugavpils pustūkstotis tomēr nav diez ko liels skaitlis. Savukārt laukumā abas komandas apliecināja, ka pamatoti turnīra tabulā atrodas tur, kur tās ir – trijniekā. Jau mača sākumdaļā gan kurzemnieki, gan latgalieši varēja atklāt rezultātu, tomēr no labām pozīcijām sistās bumbas atvairīja vārtsargi. Īpaši jāuzteic Andris Vaņins, kurš likvidēja pāris izgājienus uz saviem vārtiem Kazijeva un Kozlova izpildījumos. Ventspilniekiem labākās izdevības bija Rimkum un Butrikam, taču arī – nekā.

Otrajā puslaikā valsts čempione "Ventspils" varēja priecāties – ko neizdarīja uzbrucēji, to paveica Mihails Ziziļevs, gūdams vārtus pret savu bijušo klubu. Kā izrādījās, tie bija pēdējie vārti spēlē, līdz ar to bijušā "Dinaburg" galvenā trenera Romana Grigorčuka vadītie ventspilnieki varēja gavilēt arī pēc mača – izrāviens turnīra tabulā šajos laikos Virslīgā ir visai vērā ņemams. Tiesa gan, aizvadīta viena spēle vairāk par gandrīz visiem citiem. Pēc mača Grigorčuks izteicās, ka pirmoreiz sezonā tā priecājas par uzvaru – spēle bijusi grūta, bet svarīga, un padotie nospēlējuši godam. Savukārt Tamazs Pertija, kurš trenē "Dinaburg", atzina, ka spēlēt pret čempioni bijis visai grūti, jo tā izvēlējusies labu taktiku. Pagaidām izskatās, ka abas komandas visai droši dodas pretī sešiniekiem un, droši vien, ka arī augstākām vietām. Bet abas atkal tiksies pavisam drīz – jau parīt, kad Ventspilī norisināsies pārceltā 11. kārtas spēle.

Saistītais raksts:
Līderu cīņā uzvar "Ventspils"

FK Rīga - FC Daugava 1:0 (1:0)

Arī mačs Rīgā sapulcēja pustūkstoti skatītājus. Abas komandas pirms spēles bija visai līdzīgās pozīcijās – sezonas sākumu neveiksmes aizmirstas, jo pēdējās kārtās sasniegumi bijuši visai skaļi – "Rīga" pieveica čempioni "Ventspili" un Rīgas ienaidnieku "Skonto", savukārt "Daugava" sakāva vicečempioni "Liepājas metalurgu". Tādēļ arī negribējās pirms mača kādu komandu nostādīt favorītes lomā – visu parādīja spēle. Jāatzīst, ka nedaudz labāka bija "Rīga". Izmantojot daugavpiliešu vājo spēli pirmajā puslaikā, rīdzinieki 1:0 panāca jau visai agri, kad ar labu sitienu tālajā stūrī rezultātu atklāja Miholaps. Pirmajā puslaikā nekas ievērības cienīgs vairs nenotika – izskatījās, ka "Rīga" negrib, bet "Daugava" nevar.

Otro puslaiku aktīvāk sāka "Daugava", taču tās centieni ātri vien tika apslāpēti, un pat līdz mača beigām Latgales komandai neradās neviena reāla iespēja. Neskatoties uz rezultātu, labas iespējas palielināt pārsvaru radās tieši rīdziniekiem, tomēr vienmēr kaut kā pietrūka. Galu galā uzvara ar 1:0, kas viņus, jādomā, apmierināja, savukārt "Daugavas" sniegums nedaudz laika vilties. Pēcspēles preses konferencē "Rīgas" treneris Jurijs Meļņičenko (Genādijs Morozovs esot izbraucis, bet drīz būšot atpakaļ) nedaudz atviegloti pateica – viss ir labs, kas labi beidzas. Savukārt Mihails Zemļinskis atzina, ka pretinieki bijuši labāki. Jau trešdien "Rīgu" gaida mačs pret "Olimpu" – redzēsim, kā un ko pamainījušas būs komandas pēc šīs kārtas spēlēm.

Saistītie raksti:
"Rīga" apspēlē "Daugavas" futbolistus
Zemļinskis: "Pretinieki bija stiprāki"
Kalons: "Pretendējam uz čempionu titulu"
Foto: Foto: FK Rīga - FK Daugava

JFK Olimps/ASK - SK Blāzma 1:1 (1:1)

Mačs Rīgā starp "Olimpu" un "Blāzmu" – divām turnīra tabulas apakšgala komandām – sapulcēja vien simtu cilvēkus... Arī klubu sniegums laukumā nebija daudz labāks, lai gan brīžiem tik slikti nemaz nebija. Par mazo skatītāju skaitu centīgi parūpējās LFF, vienlaicīgi ieliekot vēl vienu spēli Rīgā. Jau pašā mača sākumā savus pirmos vārtus čempionātā beidzot guva olimpiešu uzbrucējs Danils Turkovs, izvirzot savējos vadībā. Jaunie rīdzinieki gan ilgi priecāties nevarēja, jo jau visai drīz "Blāzmas" uzbrukuma līderis Guntars Silagailis izlīdzināja rezultātu, realizējot izgājienu pret vārtsargu. Mihaila Koņeva neapmierinātība laukuma malās izpaudās divās agrajās maiņās, kas gan komandas spēli neuzlaboja. Mača turpinājumā pat labāk sāka izskatīties Rēzeknes futbolisti.

Otrajā puslaikā, nedaudz sapurināti, "Olimpa" futbolisti spēlēja aktīvāk un bīstamāk, kamēr Rēzeknes puiši atbildēja ar tālsitieniem. Gala rezultātā ne vienas, ne otras komandas centieni panākt uzvaru neattaisnojās – dalot punktus, abi klubi joprojām atrodami tabulas pēdējās divās ailītēs. Pēc mača apmierinātāks izskatījās viesu treneris Jurijs Popkovs, kurš atzina, ka komandai ir problēmas ar uzbrukumu, un apspēlēt pretiniekus bija grūti. Savukārt mājnieki treneris Mihails Koņevs ar izcīnīto punktu ārēji nebija tik neapmierināts, kā izklausījās, pēc spēles ejot garām "Olimpa" ģērbtuvei – trenera balss bija tālu dzirdama... Koņevs tomēr pēcāk atzina, ka izmaiņas sastāvā sekos, jo esot neapmierinātība ar pāris spēle'tājiem, īpaši nominālajiem līderiem. Ko Koņevs būs izmainījis, redzēsim trešdien, kad "Olimps/ASK" spēkosies pret citu Rīgas komandu – "Rīgu".

Saistītie raksti:
Pastarīšu duelī neizšķirts
Mihails Koņevs: "Būs izmaiņas"
G. Silagailis: "Spēlējām tikai uz uzvaru"
Foto: Foto: "Olimps/ASK" - "Blāzma"

Skonto FC - FK Jūrmala 2:1 (1:1)

Piepildījās prognoze, ka vienlaicīgu spēļu gadījumā Rīgā cilvēki labprātāk izvēlēsies ērtības, lai arī intriga laukumā varbūt nebūtu tik liela. Sanākušajiem 400 cilvēkiem izdevās gūt divus vārtus ar vienu sitienu – arī laukumā intrigas netrūka. Maču pret "Skonto" jūrmalnieki iesāka nedaudz bijīgi, vairāk domājot par aizsardzību. Skontieši pirmajās minūtēs tikai sāka uzņemt apgriezienus, kad notika pirmais pavērsiens – jūrmalnieks Artjoms Kuzņecovs izmēģināja laimi no ļoti tālas distances. Un, kas to būtu domājis – bumba pēc pāris rikošetiem manīgi ielēca vārtos, negaidīti vadībā izvirzot viesus. Mājniekiem šis notikums bija kā auksta ūdens dvaša – uzreiz rīdzinieki metās uzbrukumā, kas attaisnojās visai ātri – Pjačeks pēc stūra sitiena izrādījās veiklākais burzmā, izlīdzinot rezultātu. Panāktais izlīdzinājums mājniekus neapstādināja, taču pēc pāris izveidotiem pusmomentiem viņi paši varēja kārtīgi nopūsties, kad Malašenoks neieraidīja bumbu vārtos no tuvas distances, bet pēc pāris sekundēm pēc Doroševa kļūdas sekojošo brīvsitienu viesi izniekoja...

Pēc pārtraukuma "Skonto" pārsvars nebija gluži nospiedošs, tomēr vairāk momentus radīja tieši viņi. Tiesa gan, nebūt ne bīstamākus – jūrmalniekiem divreiz labās pozīcijās noorientēties nespēja kapteinis Bezzubovs, bet no 16 metru attāluma izpildītais soda sitiens lidoja vien pāris centimetrus secen vārtu augšējam stūrim. Taču tad sita Mariana Pahara stunda – Anglijas premjerlīgā rūdītais futbolists ļoti skaisti ieraidīja bumbu vārtos pēc soda sitiena no 24 metriem – tieši vārtu augšējā stūrī un pāri sieniņai – 2:1. Mariana meistarība patiešām nevīst. Līdz mača noslēgumam jūrmalnieki ieguva vien pozecionāli pārsvaru, tomēr vēl vieniem vārtiem pietrūka laika un arī meistarības – pelnīta skontiešu uzvara ar 2:1.

Saistītie raksti:
Pahars atnes "Skonto" uzvaru
Ešvorts: "Spēlētāji parādīja labu cīņassparu"
Foto: Foto: FK "Skonto" - FK "Jūrmala"

FK Vindava - SK Liepājas Metalurgs 0:0

Kārtas pēdējā spēle Ventspilī starp "Vindavu" un "Liepājas metalurgu" bija sapulcējusi pietiekami solīdu skatītāju skaitu – protokolā tika ierakstīti 500, klātienē izskatījās vairāk. "Metalurgam" ar galveno treneri Juriju Andrejevu priekšgalā nebūt nav tie labākie laiki, tādēļ jo interesantāk bija paskatīties – vai valsts vicečempione spēs pieveikt nominālo pastarīti "Vindavu" tās mākslīgajā laukumā. Neizdevās! Jau pirmajā puslaikā bija redzams, ka tik pārāka Liepājas komanda nemaz nav. Lai gan favorītes statusā esošā "Metalurgs" komanda uzbruka vairāk un darīja to bīstamāk, lielisks "Vindavas" vārtos bija vārtsargs Vlasovs, kurš ventspilniekiem izīrēts no... "Metalurga".

Arī otrajā puslaikā abu komandu vārtsargi kļūdas nepieļāva – "Metalurgam" bija daudz vairāk labu iespēju, taču tādu netrūka arī vindaviešiem. Beņušis mača laikā vienatnē gan izniekoja gandrīz tikpat momentus, cik ventspilnieki visā spēlē kopumā, bet veiksme bija "Vindavas" pusē. Nenoliedzami, jāuzteic "Vindavas" aizsargi un jau pieminētais vārtsargs, savukārt "Metalurgs", kas pēdējās četrās spēlēs guvis divus vārtus un tikpat punktus, ir visai dziļā bedrē. Lai arī šodien kļuva skaidrs, ka Andrejevs turpinās trenēt komandu, viegli psiholoģiskajā ziņā neklāsies arī viņam.

Saistītie raksti:
"Metalurgs" punktus zaudē arī pret "Vindavu"
Andrejevs turpinās darbu Liepājā

6. kārtas spēles

Datums Laiks Spēle Rezultāts
10.05 18:00 FK Dinaburg - FK Ventspils 0:1
10.05 18:00 FK Rīga - FC Daugava 1:0
11.05 14:00 JFK Olimps/ASK - SK Blāzma 1:1
11.05 14:00 Skonto FC - FK Jūrmala 2:1
11.05 18:00 FK Vindava - SK L. Metalurgs 0:0

Nākamās spēles LMT Virslīgā

Datums Laiks Spēle
14.05.2008 18:00 JFK Olimps/ASK - FK Rīga (11.k.)
14.05.2008 18:00 FK Ventspils - FK Dinaburg (15.k.)

7. kārta

Datums Laiks Spēle
17.05.2008. 18:00 SK Blāzma - FK Vindava
17.05.2008. 18:00 FK Ventspils - JFK Olimps/ASK
17.05.2008. 18:00 Skonto FC - FK Dinaburg
17.05.2008. 18:00 FC Daugava - FK Jūrmala
17.05.2008. 18:00 SK Liep. Metalurgs - FK Rīga

Turnīra tabula

Vieta Komanda S U N Z Vārti Punkti
1. FK Ventspils 7 5 1 1 10:2 16
2. FK Rīga 7 4 0 3 7:7 12
3. FC Dinaburg 6 3 2 1 6:2 11
4. Skonto FC 6 3 1 2 9:7 10
5. SK Liepājas Metalurgs 6 2 2 2 6:7 8
6. FC Daugava 6 2 1 3 9:11 7
7. FK Jūrmala 6 2 1 3 5:7 7
8. FK Vindava 6 1 3 2 5:6 6
9. SK Blāzma 6 1 2 3 3:6 5
10. JFK Olimps/ASK 6 1 1 4 5:10 4

Labākie vārtu guvēji

Vieta Spēlētājs Komanda Vārtu guvumi
1. Nikolajs Rindjuks FC Daugava 4
2. Vīts Rimkus FK Ventspils 3
2. Vladimirs Dvališvili Skonto FC 3
2. Mihails Miholaps FK Rīga 3
5. Deniss Ivanovs Liepājas metalurgs 2
5. Valērijs Mižigurskis FK Vindava 2
5. Vadims Gospodars FC Jūrmala 2
5. Grigorijs Čirkins FK Rīga 2
5. Dmitrijs Goliševs FC Daugava 2
5. Igors Cigarlašs FK Ventspils 2
5. Andrejs Butriks FK Ventspils 2
5. Aleksandrs Liščuks FK Vindava 2
5. Ričards Beņušis Liepājas metalurgs 2
5. Guntars Silagailis SK Blāzma 2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-05-12 21:44, pirms 16 gadiem
arii dina pret veepili nedriikst izlikt pirmo vaartsargu

  -1 [+] [-]

, 2008-05-12 21:46, pirms 16 gadiem
njā, es nesaprotu, kāpēc jāpārceļ vienmēr tās spēles, tagad sanāks, ka ventspilij būs par divām spēlēm vairāk, kas jauc visu rēķināšanu.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-12 22:26, pirms 16 gadiem
ar 10 komandaam tas jau saak izskatiities peec nac. chempionaata ...

  +2 [+] [-]

, 2008-05-12 22:29, pirms 16 gadiem
Ja tā turpināsies...Andrejevs pa Liepāju dabūs staigāt apsardzes pavadībā!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-05-12 22:38, pirms 16 gadiem
Ari Skonto zaudēja punktus Vindavai, tā ka nemaz neuzskatu, ka tas baigi milzigs pārsteigums, ka savās mājās viņi laupa ''lielajiem'' punktus!

     [+] [-]

, 2008-05-13 03:02, pirms 16 gadiem
Vindavai rezervē vārtos jau bija Alčinovs,kurš tikko atbraucis,bet treneri pieņēma lēmumu likt vārtos Vlasovu,jo parasti spēlētāji pret savu bijušo klubu spēlē ar divkāršu enerģiju.Tā arī izrādījās šoreiz.A.Lapsa nekļūdījās.

     [+] [-]

, 2008-05-14 17:54, pirms 16 gadiem
Arī otrajā puslaikā abu komandu vārtsargi kļūdas nepieļāva – "Metalurgam" bija daudz vairāk labu iespēju, taču tādu netrūka arī vindaviešiem. Beņušis mača laikā vienatnē gan izniekoja gandrīz tikpat momentus, cik ventspilnieki visā spēlē kopumā, bet veiksme bija "Vindavas" pusē. Nenoliedzami, jāuzteic "Vindavas" aizsargi un jau pieminētais vārtsargs, savukārt "Metalurgs", kas pēdējās četrās spēlēs guvis divus vārtus un tikpat punktus, ir visai dziļā bedrē. Lai arī šodien kļuva skaidrs, ka Andrejevs turpinās trenēt komandu, viegli psiholoģiskajā ziņā neklāsies arī viņam.

     [+] [-]

, 2008-05-14 17:54, pirms 16 gadiem
Vieta Spēlētājs Komanda Vārtu guvumi
1. Nikolajs Rindjuks FC Daugava 4
2. Vīts Rimkus FK Ventspils 3
2. Vladimirs Dvališvili Skonto FC 3
2. Mihails Miholaps FK Rīga 3
5. Deniss Ivanovs Liepājas metalurgs 2
5. Valērijs Mižigurskis FK Vindava 2
5. Vadims Gospodars FC Jūrmala 2
5. Grigorijs Čirkins FK Rīga 2
5. Dmitrijs Goliševs FC Daugava 2
5. Igors Cigarlašs FK Ventspils 2
5. Andrejs Butriks FK Ventspils 2
5. Aleksandrs Liščuks FK Vindava 2
5. Ričards Beņušis Liepājas metalurgs 2
5. Guntars Silagailis SK Blāzma 2




-12 [+] [-]
marcha000, 2008-05-12 21:25, citēt

Buus jaiet skatiities! jox

+1 [+] [-]
Demar, 2008-05-12 21:30, citēt

Jā diezgan paradoksāli, ka viens no galvenajiem sensācijas līdzautoriem bija vārtsargs Vlasovs, kurš tiek īrēts no LM...Varēja jau īres līgumā atrunāt punktu, ka savstarpējās spēlēs viņš vārtos stāvēt nevar (tādi nosacījumi bieži vien tiek piemēroti īrētiem spēlētājiem)

-2 [+] [-]
mth, 2008-05-12 21:44, citēt

arii dina pret veepili nedriikst izlikt pirmo vaartsargu

-1 [+] [-]
wilwood, 2008-05-12 21:46, citēt

njā, es nesaprotu, kāpēc jāpārceļ vienmēr tās spēles, tagad sanāks, ka ventspilij būs par divām spēlēm vairāk, kas jauc visu rēķināšanu.

+1 [+] [-]
wolf, 2008-05-12 22:26, citēt

ar 10 komandaam tas jau saak izskatiities peec nac. chempionaata ...

+2 [+] [-]
tupenis, 2008-05-12 22:29, citēt

Ja tā turpināsies...Andrejevs pa Liepāju dabūs staigāt apsardzes pavadībā!!!

-2 [+] [-]
dragoo, 2008-05-12 22:38, citēt

Ari Skonto zaudēja punktus Vindavai, tā ka nemaz neuzskatu, ka tas baigi milzigs pārsteigums, ka savās mājās viņi laupa ''lielajiem'' punktus!

[+] [-]
alguns, 2008-05-13 03:02, citēt

Vindavai rezervē vārtos jau bija Alčinovs,kurš tikko atbraucis,bet treneri pieņēma lēmumu likt vārtos Vlasovu,jo parasti spēlētāji pret savu bijušo klubu spēlē ar divkāršu enerģiju.Tā arī izrādījās šoreiz.A.Lapsa nekļūdījās.

izdzēst
dunkers23, 2008-05-14 17:54, labot

Arī otrajā puslaikā abu komandu vārtsargi kļūdas nepieļāva – "Metalurgam" bija daudz vairāk labu iespēju, taču tādu netrūka arī vindaviešiem. Beņušis mača laikā vienatnē gan izniekoja gandrīz tikpat momentus, cik ventspilnieki visā spēlē kopumā, bet veiksme bija "Vindavas" pusē. Nenoliedzami, jāuzteic "Vindavas" aizsargi un jau pieminētais vārtsargs, savukārt "Metalurgs", kas pēdējās četrās spēlēs guvis divus vārtus un tikpat punktus, ir visai dziļā bedrē. Lai arī šodien kļuva skaidrs, ka Andrejevs turpinās trenēt komandu, viegli psiholoģiskajā ziņā neklāsies arī viņam.


dunkers23:


Pievienot komentāru
teksts, teksts, teksts, vai html analogi tiem, kas zina.
Saiti ieliek to vienkārši ierakstot (ja saite nesākas ar "www", tad sāc to ar "http://").
Attēlus ielikt vēl īsti nevar.
Pievienot jaunumu

IntervijasA. Štolcers: "Jaunajiem trūkst attieksmes!" (26)
Cigirlašs: "Laukumā mani interesē tikai uzvara!" (5)
Ziziļevs: "Esmu iemācījies visas taktiskās shēmas" (9)
Mežeckis: "Tiesnešu jautājums vienmēr būs aktuāls!" (7)