Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Bulvītis: ""Spartakam" ir individuāli spēcīgi futbolisti, taču vēl trūkst saspēles"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Bulvītis: ""Spartakam" ir individuāli spēcīgi futbolisti, taču vēl trūkst saspēles"
Nauris Bulvītis
Foto: R.Kokšarovs (Sporta Avīze/f64)

Viens no Jūrmalas „Spartaka” aizsardzības balstiem ir Nauris Bulvītis, kurš 25 gadu vecumā paspējis pabūt gan Lietuvā, gan Skotijā, gan Slovākijā. Šobrīd viņš atkal spēlē Virslīgā un sarunā ar Sportacentrs.com stāsta ne tikai par savas karjeras līkločiem, bet ļauj ieskatīties arī Jūrmalas „Spartaka” virtuvē.

Sākumā pastāsti, kā ir sanācis tā, ka esi atgriezies Latvijā? Kāpēc nepaliki Skotijā un vēlāk arī Slovākijā?
Skotijā aizvadīju labu sezonu, taču nepaliku, jo tur biju izīrēts no „Ventspils”. Kad īes līgums beidzās, atgriezos Ventspilī sezonas vidū un turpināju spēlēt tur. Savukārt Slovākijā bija problēmas ar veselību - parakstīju līgumu ar Trnavas „Spartak” un jau pēc nedēļas guvu nopietnu ceļa traumu. Nācās izlaist trīs mēnešus, šai laikā mainījās treneris, un jaunais neļāva man sevi pierādīt. Tāpēc izlēmu lauzt līgumu...

Pēc tam atgriezies Latvijā, 1. līgā. Citu variantu ārzemēs nebija?
Ārzemēs nemeklēju iespējas, jo nebiju kādu laiku spēlējis. Uzskatu, ka nav vērts braukāt vienkārši tāpat, lai apskatītu pilsētas...Latvijā bija varianti spēlēt Virslīgā, bet izlēmu palīdzēt komandai iekļūt Virslīgā un pilnībā atgūties no traumām.

Sanāca, ka no viena „Spartaka” pārcēlies uz citu „Spartaku”...
Jā, tā sanāca. Atšķirība liela, taču tāda ir futbola dzīve - viss mainās ātri un jābūt gatavam uz visu.

Kurš tevi uzaicināja uz Jūrmalas „Spartaku”?
Mans aģents ir pazīstams ar Spartaku [Melkumjanu – „Spartaka” direktoru – aut.piez.]. Tieši viņš arī man palūdza palīdzēt.

Kā vērtē aizvadītās trīs spēles Virslīgā? Vai komanda smagi pārdzīvo, ka piedzīvoti trīs sāpīgi zaudējumi? Vai, Tavuprāt, tie bija pelnīti?
Vērtēju slikti, jo mēs esam spējīgi uz ko labāku. Puiši, protams, pārdzīvoja – kā nekā trīs spēlēs neviena iegūta punkta, kaut arī visās spēlēs bijām tuvu vismaz neizšķirtam... Taču tas viss jau ir aizmirsts, mainīt neko vairs nevar un gatavojamies nākošai spēlei. Ja zaudējam, tātad pelnīti, un tas tikai norāda, ka mums jāstrādā vairāk. Mums Virslīgas līmenim ir individuāli spēcīgi spēlētāji, bet vēl daudz jāstrādā pie komandas spēles. To ar centīsimies labot turpmāk.

Liepājā spēlēsiet no aizsardzības ar pretuzbrukumiem?
To izlems treneris, bet domāju, ka nē - mēs spēlēsim savu spēli! Lai Liepāja domā, kā mūs apspēlēt! Noteikti spēlēsim, lai uzvarētu - kā jau katrā mačā.

Vairāki jūsu meistarīgie leģionāri nerunā pat angliski... Vai nav grūti saprasties un kā to vispār darāt?!
Visgrūtāk laikam ir trenerim, paskaidrojot nianses. Komandā gan nav nekādu problēmu, jo esam jau pieraduši un izmantojam visas valodas. Dažreiz izpalīdz arī tulks.

Vai jūsu leģionāri nespēlē pārāk individuāli un egoistiski? Vai treneris nekad nedusmojas un neliek vairāk atdot piespēles?
Tāda ir viņu mentalitāte. Visi viņi grib izcelties, gados ir vēl jauni un nesaprot, ka vairāk vajag padomāt par komandas spēli... Treneri pie tā strādā katru dienu, nav jēgas dusmoties – jāpalīdz viņiem progresēt.

Kāda „Spartakam” varētu būt reāli sasniedzama vieta Virslīgas noslēgumā? Primārais ir nosargāt vietu Virslīgā, vai tēmējat augstāk?
Katrā mačā spēlējam uz uzvaru, un tas ir galvenais. Uz šo jautājumu es varētu atbildēt, ja būtu izspēlēts vismaz 1. aplis! Taču pats saproti, ka ar šādu sastāvu domāt par vietas saglabāšanu Virslīgā būtu sevis necienīšana... Mērķi ir augsti.

Cik nopietni saisti sevi ar „Spartaku”? Vai jau vasarā varbūt meklēsi kādu jaunu klubu?
Pagaidām līdz vasarai būšu „Spartakā”. Taču, ja būs kāds labs piedāvājums no ārzemēm, tad noteikti došos prom. Uz citu Virslīgas klubu gan, droši vien, ka nē!

  +8 [+] [-]

, 2012-04-13 12:04, pirms 12 gadiem
Kalendārs tiešām neveiksmīgs, ja pirmās spēles būtu iekritušas ar Mettu, Rīgas Daugavu, Jelgavu vai Jūrmalu, tagad mierīgu varēja būt arī kād 5 - 9 punkti

  +1 [+] [-]

, 2012-04-13 21:12, pirms 12 gadiem
St_Germain rakstīja: Kalendārs tiešām neveiksmīgs, ja pirmās spēles būtu iekritušas ar Mettu, Rīgas Daugavu, Jelgavu vai Jūrmalu, tagad mierīgu varēja būt arī kād 5 - 9 punkti
Gan jau paspēs vēl punktus savākt. No vienas puses tomēr interesanti redzēt, ka komanda ir gatava cīnīties ar TOP klubiem kā līdzīgs ar līdzīgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja