Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sešinieks sāk izkristalizēties

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Sešinieks sāk izkristalizēties
Marians Pahars pret "Blāzmu" šajā
mirklī guva vārtus un savainojumu
Foto: Ingus Ozoliņš, eSports.lv

Brīvdienās tika aizvadītas LMT Virslīgas 9. kārtas spēles futbolā. Pēc tām jau četru punktu liela plaisa izveidojusies starp pirmo sešinieku un pēdējo četrinieku – laikam jau likumsakarīgi.

Ar 9. kārtas mačiem arī noslēdzies pirmais aplis. Laikam jau likumsakarīgi, ka pagaidām četras pēc iespējām, resursiem un snieguma vājākās komandas, lai arī ne pārāk manāmi, tomēr sāk attālināties no sava mērķa – sešinieka. Lai arī lielākajai daļai komandu priekšā vēl deviņas spēles, kuru laikā izšķirties var visai daudz, maz ticams, ka, piemēram, "Jūrmala" spēs sadeldēt pārsvaru līdz Latvijas vicečempionam "Liepājas metalurgam" vai arī ļoti stabilu un pārliecinošu sniegumu demonstrējošai "Dinaburg". Tāpat maz ticams, ka "Olimps/ASK", kas vasarā Latviju pārstāvēs UEFA kausa izcīņā, bet patlaban atrodas pēdējā ailītē tabulā, spēs izrāpties no tabulas apakšgala. Jaunajiem rīdziniekiem turklāt aizvadīta viena spēle vairāk nekā citiem. Bet par to visu sīkāk runāsim pirmā apļa apskatā, savukārt tagad īsumā atskatīsimies uz 9. kārtas mačiem.

Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

Skonto FC – SK Blāzma 1:0

Kārtas pirmajā mačā Rīgā laukumā 300 skatītāju priekšā Latvijas galvaspilsētā izgāja vietējā "Skonto" un Rēzeknes "Blāzma". Titulēto rīdzinieku meistarību nemaz nevarēja pamanīt tik ātri – turklāt, ja ņem vērā, ka "Blāzmas" sastāvā laukumā bija vairāki tikko pilngadību sasnieguši jaunieši, un arī pat tādi, kas astoņpadsmito dzimšanas dienu vēl gaida, tad meistarības starpība bija pavisam maza. Un tieši Latgales komandai pirmajai izdevās izveidot kaut ko vērā ņemamu – deviņpadsmit gadus vecais Jānis Jukšs izgāja viens pret "Skonto" vārtsargu, taču Doroševs ar visai labo sitienu vārtu augšējā stūrī tika galā. Turpinājumā gan vairāk spieda "Skonto", bet pirmajā puslaikā no tā nekas nesanāca.

Otrajam puslaikam sākoties, Pola Ešvorta maiņa, laukumā sūtot Gati Kalniņu, attaisnojās – tieši augumā raženais "Skonto" uzbrucējs eleganti nometa bumbu Paharam, kurš tikpat eleganti to ar vieglu pieskārienu raidīja garām rēzeknietim Portnojam – 1:0. Diemžēl sitiena brīdī "Blāzmas" vārtsargs acīmredzot skāra savainojumus pievelkošo Paharu, kuram pēc sadursmes mačs bija galā. Turpinājumā "Skonto" tomēr pierādīja savu klasi, un brīnums, ka rezultāts nekļuva 2:0 – Raivis Hščanovičs nerealizēja Cauņas nopelnīto pendeli, spēcīgi triekdams bumbu pa vārtu pārliktni. Līdz mača beigām "Blāzma" pat varēja laimīgi gūt vārtus, kas dotu punktu, tomēr tas nebija lemts. Tātad "Skonto" minimāla uzvara, savukārt Jurija Popkova trenētajiem rēzekniešiem kārtējais minimālais zaudējums, taču – par to punktus, kā zināms, nedod...

Saistītie raksti:
"Skonto" salauž "Blāzmas" pretestību
Foto: LMT Virslīga: "Skonto FC" - "SK Blāzma"
Ešvorts: "Varam spēlēt vēl labāk"
Silagailis: "Tiesnesim bija taisnība"
Doroševs: "Vieglas dzīves nebija"

FC Daugava – JFK Olimps/ASK 3:1

Arī Daugavpilī Latvijas futbols "Euro 2008" priekšvakarā nebija modē – uz spēli atnāca vien 300 skatītāju, lai gan varbūt jāpriecājas par tiem pašiem. Pretī bija komanda, kas turnīra tabulā atrodas pēdējā vietā, tomēr "Daugava" no tās pirms spēles bija tikai sešu punktu attālumā. Zaudējuma gadījumā paliktu pavisam maz. Turklāt der atcerēties, ka "Olimps/ASK" pagājušajā gadā "nozaga" daugavpiliešiem vietu UEFA kausā, tos Latvijas kausa pusfinālā pieveicot ar 2:1. Lai nu kā, Mihaila Zemļinska otrā spēle šosezon (pirmajā kausa izcīņā "Daugava" uzvarēja ar 1:0) pret klubu, kuru viņš trenēja pagājušajā sezonā, izvērtās ļoti sekmīga. Jau septītajā minūtē nesen no savainojuma atlabušais marokānis Tiberkanins Sokolova piespēli pārvērta vārtu guvumā, panākot 1:0 un liekot uzgavilēt nedaudzajiem skatītājiem. Pēc brīža jau 2:0! Nē, Rindjuks tomēr bija aizmugurē.

Spēles turpinājumā Daugavpils komanda gan panāca 2:0 – pēc vairāku minūšu spiediena baltkrievs Rindjuks nodemonstrēja individuālo meistarību un panāca jau divu vārtu pārsvaru. Ar šiem vārtiem Rindjuks izvirzījās dalītā pirmajā vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā – jau seši precīzi raidījumi deviņās spēlēs. Arī ar divu vārtu pārsvaru "Daugavai" īsti nepietika, lai gan pēc pāris labiem uzbrukumiem savā laukuma pusē jau bija jādarbojas Davidovam ("Daugavas" vārtsargam). Spēle otrajā puslaikā mazliet nomierinājās, līdz tā vidū 18 gadus vecais "olimpietis" Magejenkovs ar lielisku sitienu panāca 1:2. Tomēr šis nebija rīdzinieku vakars – pēc pāris minūtēm otrreiz "Olimpu" šosezon sarūgtināja horvāts Šimičs, kurš, vārtu guvumā pārvērzdams Akopjanca piespēli, panāca 3:1. Tā arī noslēdzās mačs, kura galotne vēl bija visai aktīva. Kārtējie trīs punkti "Daugavai", ar ko arī varam viņus apsveikt – pirmais aplis pēc neveiksmīgā sākuma pabeigts godam.

Saistītie raksti:
"Daugava" pārliecinoši uzvar "Olimps/ASK"
Koņevs: "Pirms UEFA kausa komanda varētu...

FK Ventspils – FK Vindava 1:0

Sestdien Ventspilī norisinājās sen gaidītais pilsētas derbijs, par ko liecināja arī skatītāju skits tribīnēs – 1 200 ir visai solīds cipars. Olimpiskā centra stadionā, kuru šosezon lietot savām vajadzībām vēlējās abi pilsētas klubi, valsts čempione "Ventspils" uzņēma "Vindavu". Mača sākums nemaz neliecināja, ka komandas atrodas turnīra tabulas pretējos polos – Virslīgas jaunpienācējai "Vindavai" ir, ko pierādīt čempionei un sīvākajai pretiniecei, tāpēc viņi iniciatīvu atdot negrasījās. Tiesa gan, neko pārāk bīstamu "Vindava" sākumā neizveidoja, kamēr "Ventspils" vienreiz trāpīja vārtos, bet no aizmugures stāvokļa. Tā arī pagāja pirmais puslaiks – ar abpusējiem uzbrukumiem un pusmomentiem, kas kuplajam skatītāju skaitam solīja ļoti aizraujošu otro spēles daļu.

Pārtraukumā acīmredzot čempioni bija izdarījuši pareizos secinājumus, un otro puslaiku "Ventspils" uzsāka vētraini. Vispirms aktīvo Koļesņičenko soda laukumā nogāza pretinieki, bet skatītāju garastāvokli krietni pacēla Vlasova atvairītā "pendele" – Butriks sita pa zemi, bet no "Liepājas metalurga" izīrētais "Vindavas" vārtsargs bumbu tvēra. Turpinājumā laukuma saimnieki pārreiz izcēlās ar simulēšanu, līdz 56. minūtē pēc Koļesņičenko piespēles moldāvs Cigirlašs atklāja rezultātu ar precīzu sitienu tālajā stūrī – 1:0. Spēles turpinājumā "Vindava" nesekmīgi centās atspēlēties, kamēr "Ventspils" vēl pāris reižu varēja palielināt pārsvaru. Beigu beigās laikam jau pelnīta un likumsakarīga čempionu uzvara, bet "Vindava" piedzīvoja kārtējo minimālo zaudējumu.

Saistītie raksti:
Čempioni pārspēj "Vindavu"
Grigorčuks: "Mēs uzvarējām pelnīti"

SK Liepājas metalurgs – FC Dinaburg 1:0

Tāpat kā citas sezonas spēles, arī šoreiz "Liepājas metalurga" kārtējais uznāciens tika gaidīts ar piesardzību – pēdējo uzvaru Virslīgā liepājnieki izcīnīja 13. aprīlī pret pastarīti "Blāzmu", un mačs pret stabili spēlējošo "Dinaburg" nebūt nesolījās būt viegls Jurijam Andrejevam un viņa padotajiem – spēle gan vairs nešķita pārāk saistoša pilsētas iedzīvotājiem, jo stadionā esošo skatītāju kopskaits bija vairāk nekā niecīgs Liepājai – 300. Gaidot galvenā trenera demisiju/atlaišanu, vairāki liepājnieku "atbalstītāji" vismaz savos izteikumos cer, ka komanda zaudēs. Tomēr šoreiz tā nenotika – pirmais puslaiks gan pagāja visai ierastajā gultnē – "Metalurgs" uzbruka arvien vairāk, bet vārtus nespēja gūt, kamēr pretinieki cerēja uz pretuzbrukumiem.

Tomēr otrajā puslaikā liepājniekiem izdevās izvirzīties vadībā – beidzot vārtus komandas labā guva Kristaps Grebis, kura no tuvas distances raidītā bumba sasniedza mērķi. Un mača turpinājumā Liepājas komanda atlika maksimāli koncentrēties, lai uzvara beidzot tiktu izcīnīta. Tas neizdevās – Volkovs guva vārtus ar tālsitienu, bet liepājnieki varēja atviegloti nopūsties – fiksēta aizmugure... Daugavpils klubs pēdējās mača minūtēs cīņas gaitu mēģināja saasināt, taču nesekmīgi, un neticamais, bet acīmredzamais bija noticis – "Liepājas metalurgs" beidzot Virslīgā izcīnīja uzvaru – pēc gandrīz divu mēnešu pārtraukuma. Tiesa gan, tas bija tikai trešais panākums aizvadītajos deviņos mačos – izliets ir pietiekami daudz, un sasmelt to būs ļoti grūti. Līdz līderei "Ventspilij" ir 13 punktu attālums, bet divas spēles rezervē un vairāk nekā puse čempionāta priekšā!

Saistītie raksti:
"Metalurgam" minimāla uzvara pār "Dinaburg"
Andrejevs: "Spēlējām līdzīgā stilā kā Čehija"

FK Rīga – FK Jūrmala 3:1

Kārtas pēdējais mačs Rīgā, tāpat kā spēle Liepājā, sākās pulksten 18:00, pierādot, ka LFF joprojām nedomā sakarīgi, ja reiz Virslīgas spēle tiek iecelta vienlaicīgi ar Eiropas čempionāta pirmās dienas mačiem. Protams, vairums cilvēku brīvdienā izvēlēsies mājās pie TV ekrāna aplūkot augstākā līmeņa futbolu, nevis vilkties uz nesakoptiem stadioniem, lai tajā pašā laikā skatītos Latvijas čempionāta spēles. Tāpēc arī nav pārsteigums, ka "Rīga" – "Jūrmala" noskatījās vien 200 cilvēku (klātienē gan izskatījās uz pusi mazāk).

Pati spēle apliecināja bukmeikeru domas pirms mača – "Rīga" bija labāka, un to parādīja arī laukumā. Jau pašā mača sākumā Mihails Miholaps guva savus sestos vārtus čempionātā, panākot 1:0 "Rīgas" labā. Drīz vien Oļegs Malašenoks rezultātu izlīdzināja, taču puslaika vidū lietuvietis Kalons atjaunoja pārsvaru – 2:1. Neskatoties uz minimālo pārsvaru, rīdzinieki maču neturpināja agresīvi un ātri, bet gan nomierinājās, un turpinājumā mačs ritēja visai vienmuļi. Tomēr tas izrādījās maldīgs priekšstats – nepilnas 20 minūtes pirms mača beigām krievs Čirkins panāca 3:1, precīzi sitot no tālās distances. Tā arī spēle noslēdzās – bez pārsteigumiem un intereses.

Saistītie raksti:
FK "Rīga" ar 3:1 pārspēj "Jūrmalu"
Foto: Rīga - Jūrmala

Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

9. kārta

Datums Laiks Spēle Rezultāts
7.06.2008. 14:00 Skonto FC - SK Blāzma 1:0
7.06.2008. 16:00 FC Daugava - JFK Olimps/ASK 3:1
7.06.2008. 17:00 FK Ventspils - FK Vindava 1:0
8.06.2008. 18:00 FK Rīga - FK Jūrmala 3:1
8.06.2008. 18:00 SK Liepājas metalurgs - FK Dinaburg 1:0

10. kārta

Datums Laiks Spēle
11.06.2008 18:00 FC Daugava - SK Blāzma
11.06.2008 18:00 Skonto FC - FK Ventspils
14.06.2008 14:00 SK L. Metalurgs - JFK Olimps/ASK
14.06.2008 14:00 FK Rīga - FK Dinaburg
14.06.2008 14:00 FK Vindava - FK Jūrmala

Turnīra tabula

Vieta Komanda S U N Z Vārti Punkti
1. FK Ventspils 11 8 2 1 17:2 26
2. FK Rīga 11 7 1 3 17:12 22
3. Skonto FC 9 5 1 3 11:10 16
4. FC Daugava 9 4 2 3 15:12 14
5. FC Dinaburg 10 4 2 4 9:9 14
6. SK Liepājas Metalurgs 9 3 4 2 10:10 13
7. FK Jūrmala 9 2 3 4 7:11 9
8. FK Vindava 9 1 4 4 7:10 7
9. SK Blāzma 9 1 3 5 4:11 6
10. JFK Olimps/ASK 10 1 2 7 7:17 5

Labākie vārtu guvēji

Vieta Spēlētājs Komanda Vārtu guvumi
1. Vīts Rimkus FK Ventspils 6
Nikolajs Rindjuks FC Daugava 6
Mihails Miholaps FK Rīga 6
4. Grigorijs Čirkins FK Rīga 4
5. Vladimirs Dvališvili Skonto FC 3
Guntars Silagailis FK Blāzma 3
Ričards Beņušis Liepājas metalurgs 3
Deniss Ivanovs Liepājas metalurgs 3
Igors Cigirlašs FK Ventspils 3
Andrejs Butriks FK Ventspils 3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-10 17:00, pirms 16 gadiem
Ventspils tik 2 golus ielaidusi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-06-10 18:14, pirms 16 gadiem
Ja man ir irlūgums uz spēli, tad man jāiet uz spēli tas jāparāda un varu skatīties..? kā ir..? Tiešām nekad nesmu gājis uz spēli ar ielūgumu..?
P.S. Ielūgums derīgs jebkurai virslīgas spēlei. Paldies, kas atbildēs..

  +5 [+] [-]

, 2008-06-10 18:44, pirms 16 gadiem
Artudito rakstīja: Ja man ir irlūgums uz spēli, tad man jāiet uz spēli tas jāparāda un varu skatīties..? kā ir..? Tiešām nekad nesmu gājis uz spēli ar ielūgumu..?
P.S. Ielūgums derīgs jebkurai virslīgas spēlei. Paldies, kas atbildēs..

Tev biļeti prasīs tikai vienreiz - apsargi. Viņiem arī parādi to ielūgumu un ej iekšā droši uz attiecīgo vietu, ja tāda ir norādīta

  +4 [+] [-]

, 2008-06-10 19:59, pirms 16 gadiem
Paldies par atbildi..

  +3 [+] [-]

, 2008-06-10 22:57, pirms 16 gadiem
Šīs komandas, kas tagad ir sešniekā, ir pelnījušas tur palikt! Manuprāt, tieši FK Ventspils, FK Rīga, Skonto, Daugava, Dinaburga un Liepājas Metalurgs ir tās komandas, kam savā starpā būtu jāsadala medaļas un vietas uz Eirokausiem!