Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kristaps Grebis: "Skatītājiem spēle patika"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Kristaps Grebis: "Skatītājiem spēle patika"
Kristaps Grebis
Foto: Romans Kokšarovs,
Sporta Avīze

Pēc vakardien notikušās centrālās spēles LMT Virslīgā futbolā starp "Skonto" un "Liepājas metalurgu" (2:2) piedāvājam abu komandu spēlētāju komentārus par maču.

Pēc mača par neizšķirtu īsti apmierināts nebija nevienas komandas spēlētājs, jo uzvara it kā bija tuvu. Tā uzskatīja arī pirmo vārtu guvējs "Skonto" rindās Kristaps Blanks: "Pirmajā puslaikā viņi bija labāki, arī vārtus liepājniekiem izdevās gūt. Savukārt otrajā puslaikā krietni pārāki bijām mēs, arī momentu mums bija daudz vairāk. Var jau būt, ka neizšķirts ir likumsakarīgs rezultāts, taču domāju, ka uzvarēt vajadzēja mums - pie 2:1 mums pavērās vēl viens simtprocentīgs moments, un, ja Perepļotkins savu izdevību izmantotu, pie 3:1 Liepāja būtu salūzusi. Arī beigās - gribējām vinnēt, gājām uz priekšu, tāpēc aizsardzība palika novārtā. Uzvarēt gribēja arī liepājnieki, tāpēc arī beigās sanāca spēle - turp un atpakaļ.

Ļoti gribējās uzvarēt, protams. Treneris sāk uzticēties un liek mani pamatsastāvā - pamazām, pamazām ir arī vārti, un rodas pārliecība. Ja jau treneris uzticas, tad arī pats sāc justies pārliecinošāk."

Arī "Liepājas metalurga" aizsargs Oskars Kļava ar vienu punktu nebija apmierināts: "Protams, ka neesam apmierināti - vajadzēja uzvarēt! Bijām vadībā, otrajā puslaikā vajadzēja mazliet nosēsties aizsardzībā un spēlēt uz pretuzbrukumiem. Tomēr gribējām uzreiz iesist otro golu, kļūdījāmies aizsardzībā, ielaidām divus vārtus... Beigās vismaz izlīdzinājām.

Sākumā aizsardzībā varbūt mazliet nesapratāmies, taču jau treniņos iespēlējām ko līdzīgu. Īpašu problēmu nebija, jo "Skonto" uzbrukumā izteikti bija tikai viens futbolists.

Ģirts vēl nav simtprocentīgi gatavs fiziski, taču domāju, ka viņš nospēlēja diezgan labi - it kā viņš nemaz nebūtu braucis prom. Līdz ar viņa spēlēšanu taktikā jau nekas gan nemainījās - vienīgi zinājām, ka iekšā drošāk var celt bumbu."

Liepājnieku otro vārtu autors Kristaps Grebis uzskatīja, ka komandai vajadzēja uzvarēt: "Vajadzēja uzvarēt pašās beigās, tāpēc arī nevaram būt apmierināti. Bija man moments, no metra neiesitu, tā ka domāju, ka viens punkts nav labs rezultāts. Kaut gan arī pretiniekiem bija izdevības - gan mēs varējām iesist, gan viņi. Es gan uzskatu, ka trim punktiem bija jānonāk pie mums.

Ģirts nospēlēja normāli - pirmā spēle, pirmais gols - domāju, ka viņš vēl uzlabos formu, tad ies vēl labāk. Pagaidām ir kā ir - neiet īsti labi. Es jau arī varēju iesist vairāk, lai gan ar vieniem vārtiem it kā varētu būt apmierināts. Tomēr ir sajūta, ka kaut kā pietrūkst - jāstrādā tālāk. Abas komandas gribēja uzvarēt, tāpēc arī pēdējās minūtēs aizgāja atklātā spēle - domāju, ka skatītājiem patika.

Ar formāciju 4-3-3 spēlējām jau pie Bena [liepājnieku pērnā galvenā trenera Benjamina Zeļkeviča - aut.], tā ka izvietojums nebija nepierasts. Viņa laikā spēlējām ar trim uzbrucējiem, arī šodien tāpat - vajadzēja uzvarēt. Arī pret "Rīgu" Baltijas līgā spēlējām tāpat, tomēr toreiz stāvējām, nezinājām īsti, ko darīt. Varbūt toreiz salauza mūs pirmais gols, ko tiesnesis neieskaitīja, taču tas bija tīrs. Jā, toreiz īsti negāja..."

Saistītais raksts:
Dūžu cīņā neizšķirts

Slēpts komentārs: garais_999

  +4 [+] [-]

, 2008-07-07 11:08, pirms 16 gadiem
garais_999 rakstīja: es saprotu, ka visi grib uzvarēt, bet sportā taču kādam ir arī jazaudē

nopietni?

  +3 [+] [-]

, 2008-07-07 11:09, pirms 16 gadiem
Spēle bez šaubām bija ļoti interesanta un aizraujoša

  -1 [+] [-]

, 2008-07-07 11:38, pirms 16 gadiem
Ja LM būtu bijis jau jaunais galvenais treneris, būtu LM uzvarējis. Katrā ziņā gudrs taktiķis šādu skraidāšanu nebūtu pieļāvis. Plus vēl pēc pirmā puslaika LM bija viennozīmīgi jāmaina taktika. Jāatbīda bija viens uzbrucējs atpakaļ uz vidu, vai jānomaina pret pussargu. Tad nebūtu arī ielaiduši arī Blanka vārtus. Jācer, ka drīzumā LM tomēr parādīsies jaunais galvenais treneris. Jo pēc pēdējās spēles par LM var izdarīt divus secinājumus: 1. ļoti vāja spēles organizācija un taktiskās izmaiņas, 2. slikta fiziskā sagatavotība, kas ļauj LM pretiniekiem salauzt tieši otrā puslaikā.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-07 12:25, pirms 16 gadiem
nu žel kad skonto neuzvareja......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-07 13:56, pirms 16 gadiem
to bondza

2. slikta fiziskā sagatavotība - sezonas laika tu nekad vinju neuzlabosi

     [+] [-]

, 2008-07-07 14:00, pirms 16 gadiem
jarulle rakstīja: nu žel kad skonto neuzvareja......

Gluži manas domas. Man liels prieks par Paharu, cilvēks sāk atgūties..

     [+] [-]

, 2008-07-07 14:46, pirms 16 gadiem
bondža rakstīja: Ja LM būtu bijis jau jaunais galvenais treneris, būtu LM uzvarējis. Katrā ziņā gudrs taktiķis šādu skraidāšanu nebūtu pieļāvis. Plus vēl pēc pirmā puslaika LM bija viennozīmīgi jāmaina taktika. Jāatbīda bija viens uzbrucējs atpakaļ uz vidu, vai jānomaina pret pussargu. Tad nebūtu arī ielaiduši arī Blanka vārtus. Jācer, ka drīzumā LM tomēr parādīsies jaunais galvenais treneris. Jo pēc pēdējās spēles par LM var izdarīt divus secinājumus: 1. ļoti vāja spēles organizācija un taktiskās izmaiņas, 2. slikta fiziskā sagatavotība, kas ļauj LM pretiniekiem salauzt tieši otrā puslaikā.

pret kuru pussargu vareeja mainiit kaadu no uzbruceejiem? Rimkeevichs bija ljoti vaajsh vakar, bet mainiit jau vareeja tikai pret uzbruceejiem. Visi pamatsastaava pussargi bija laukumaa, bet Tamoshausks diskvalificeets. savukaart jaunajiem - Golovinam vai Sitenkovam aciimredzot neuzticeejaas. aatraak prasiijaas Kljimeku uzmainiit, jo vinjsh diezgan labs izskatiijaas.

  -1 [+] [-]

, 2008-07-07 14:48, pirms 16 gadiem
begemots

a Mihalchuks nav pussargs ? :O

     [+] [-]

, 2008-07-08 18:08, pirms 16 gadiem
nja spele bija laba