Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vlasovs par apsūdzībām: "Neesmu vainīgs un cīnīšos līdz galam"

Agris Suveizda

Vlasovs par apsūdzībām: "Neesmu vainīgs un cīnīšos līdz galam"
Aleksandrs Vlasovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) uz nenoteiktu laiku no visām futbola aktivitātēm diskvalificēja Daugavpils "Daugavas" pārstāvjus Aleksandru Vlasovu, Jevgēņiju Kosmačovu, Ivanu Tabanovu un Jevgēņiju Klopovu, pamatojot to ar policijas noteikto drošības līdzekli. Komandas kapteinis Vlasovs, kurš bija viena no kopumā astoņām aizturētajām personām, intervijā laikrakstam SeiČas ("СейЧас") noliedza savu vainu un solīja cīnīties līdz galam. Piedāvājam iepazīties ar SeiČas sagatavoto interviju.

- Ir informācija, ka jūs esat aizturēts treniņā un roku dzelžos aizvests uz Rīgu. Tā notika arī patiesībā?
- Jā, patiešām. 22. oktobrī aptuveni 13:00 komanda savācās pirms treniņa sākuma, apsveica Dmitriju Kozlovu 30. dzimšanas dienā. Un tad mēs ievērojām, kā mums tuvojas liela cilvēku grupa. Viņi nestādījās priekšā, tikai nosauca trīs uzvārdus – Tabanovs, Kosmačovs, Vlasovs. Uzlika roku dzelžus un aizveda mūs uz ģērbtuvi. Tikai pēc tam viņi iepazīstināja ar sevi, iesēdināja visus mašīnā un aizveda uz Rīgu. Uz maniem jautājumiem, kas noticis, atbildēja, ka mums pašiem jāzina. Biju šokā un absolūti nesapratu, kas notiek!

- Cik ilgi jūs aizturēja Rīgā? Izolatorā bijāt viens pats?
- Rīgā mani aizturēja līdz 24. oktobra 13:00 īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Sākumā tajā biju viens, bet pēc tam iesēdināja vēl kādu cilvēku.

- Kādas apsūdzības tika izvirzītas?
- Krāpšana lielos apmēros grupā. Šīs krāpšanas rezultātā futbola klubs "Daugava", izmantojot UEFA uzticību, saņēma naudas līdzekļus par piedalīšanos 2013. gada Čempionu līgā.

- Ko saka izmeklētāji, kāpēc aizturēja tieši jūs? Un kāds ir jūsu viedoklis šajā jautājumā?
- Izmeklētāji nepaskaidroja, kāpēc aizturēja tieši mani. Bet par to, kurus vēl aizturēja, uzzināju tikai pēc manas aizturēšanas beigām. Iespējams, tāpēc, ka esmu komandas kapteinis. Citu domu, kāpēc tieši mani, man nav.

- Preses konferences laikā UEFA pārstāvis paziņoja, ka izmeklēšana tika uzsākta pēc spēles pret "Elfsborg", kas beidzās ar 1:7. Kā varat komentēt šo paziņojumu un kas patiesībā notika šīs spēles laikā?
- Tā bija mana pirmā spēle šajā klubā. Visu spēli atrados rezervē un to vēroju tikai no rezervistu soliņa. Patiesi spēle bija ļoti smaga un rezultāts šokēja visus, bet, manuprāt, tam bija objektīvi iemesli. Pirmkārt, smagie brauciena apstākļi no Daugavpils uz Zviedriju. Nebija tiešo avioreisu, un mums nācās autobusā un prāmī braukt aptuveni 30 stundas. Un, otrkārt, zviedru komandas spēlētāju meistarība neapšaubāmi bija divas galvas tiesas augstāka.

- Pagājušajā gadā Stenlijs Ibe intervijā paziņoja, ka [neoficiālais] kluba prezidents Oļegs Gavrilovs, kurš ir uz mūžu diskvalificēts, ietekmēja vairāku spēļu iznākumu. Kā varat to komentēt?
- Tas ir konkrēta futbolista viedoklis, kas īstenībā neatbilst patiesībai. Uzskatu, ka Stenlijs Ibe tādus paziņojumus varēja izteikt tādēļ, ka viņam bija konflikts ar klubu.

- Neskatoties uz to, ka jūs tikai tur aizdomās, bet vaina tiesā vēl nav pierādīta, LFF DK jūs diskvalificēja uz nenoteiktu laiku. Cik tas ir taisnīgi?
- Tāds lēmums neapšaubāmi ir ne tikai netaisnīgs, bet arī pieņemts, pārkāpjot LFF un UEFA esošās normas un likumus. Jau informēju Latvijas Futbola federāciju, ka iesniegšu apelāciju par to, ka nepiekrītu šim lēmumam.

- Ar ko šobrīd nodarbojaties?
- Trenējos pēc individuālas programmas, apmeklēju baseinu un trenažieru zāli. Tāpat mācos Daugavpils Universitātē.

- Ja sekos tālāka diskvalifikācija, ar ko nodarbosieties?
- Cīnīšos līdz galam – līdz pat UEFA Arbitrāžas tiesai Lozannā, jo neuzskatu sevi par vainīgu. Ceru, ka ar šo lietu ātri tiks galā, lai es varētu ātrāk atgriezties futbolā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2014-11-05 16:45, pirms 10 gadiem
cerams, ka tik ātri neatgriezīsies futbolā. Tur tādiem vietas nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2014-11-05 17:28, pirms 10 gadiem
Ja jau tik ilgi vilka garumā, pirms kādu arestēja, tad diez vai te ir kāda kļūda. Viss jau pārbaudīts 100x.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-11-05 18:13, pirms 10 gadiem
Vainīgs vai nē, to, protams, noteiks tiesa, bet nepiedalīšanos futbola spēlēs un treniņos kā drošības līdzekli noteica policija, LFF to tikai papildus noformulēja, tāpēc nav jēgas ko pārmest LFF.

  +7 [+] [-]

, 2014-11-05 18:54, pirms 10 gadiem
Kartejais Daugavpils futbolists kas noliedz Gavrilova esamibu komanda,vinjiem pashiem jau nav apriebies melot un dejot pec Gavrilova dziesmas?Cik dzirdets,tad Gavrilovs neizmaksa speletajiem algas pedejos 3 meneshus un tad sak vinjus shantazet lai paraksta jaunus ligumus,ja nee tad algu neredzet,bet shini gadijuma var but ka Gavrilovs pateica lai kluse labak,ja nee algu neredzet dzekiem par pedejiem meneshiem.

  +8 [+] [-]

, 2014-11-05 19:14, pirms 10 gadiem
toto_ansis rakstīja: Es griestos
Griesies, griesies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-05 19:31, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Vainīgs vai nē, to, protams, noteiks tiesa, bet nepiedalīšanos futbola spēlēs un treniņos kā drošības līdzekli noteica policija, LFF to tikai papildus noformulēja, tāpēc nav jēgas ko pārmest LFF.
Kur tieši ir tas rakstīts? Nekur neredzēju... cik zinu viņš tikai no valsts nevar izbraukt

  +8 [+] [-]

, 2014-11-05 20:09, pirms 10 gadiem
Pagaidām LFF rīkojas vēl ļoti maigi

  +8 [+] [-]

, 2014-11-05 20:22, pirms 10 gadiem
Lasīju līdz jautājumam par Gavrilovu... tad viss kļuva skaidrs. Piedodiet man, bet, ja spēlētājs tiešām būtu nevainīgs un Gavrilovs nebūtu šai visā iesaistīts, tad visi negrieztu atspēlētu plati, bet tiešām kāds no futbolistiem pateiktu, kurš maksā algas un kur nauda tiek iegūta. Ja par otro vēl teorētiski varētu nezināt, tad kurš maksā algu jau nu viņi zina gan! Tikai nesaka... jo Gavrjuša to ir aizliedzis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-05 21:21, pirms 10 gadiem
Nekas cits, kā attaisnot sevi viņam neatliek. Viss loģiski, neteiks taču, ka vainīgs. Bet nu skaidrs, ka balts un pūkains Vlasovs noteikti nav!

     [+] [-]

, 2014-11-05 21:33, pirms 10 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Kur tieši ir tas rakstīts? Nekur neredzēju... cik zinu viņš tikai no valsts nevar izbraukt
Man liekas, ka par to preses konferencē paziņoja Grišins. Nu bet rakstiskus izmeklēšanas materiālus neviens neizplatīs.

     [+] [-]

, 2014-11-05 22:12, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Lasīju līdz jautājumam par Gavrilovu... tad viss kļuva skaidrs. Piedodiet man, bet, ja spēlētājs tiešām būtu nevainīgs un Gavrilovs nebūtu šai visā iesaistīts, tad visi negrieztu atspēlētu plati, bet tiešām kāds no futbolistiem pateiktu, kurš maksā algas un kur nauda tiek iegūta. Ja par otro vēl teorētiski varētu nezināt, tad kurš maksā algu jau nu viņi zina gan! Tikai nesaka... jo Gavrjuša to ir aizliedzis!
Mēs taču nezinam ar kā Gavrilovs dara lietas "savā" klubā... un kas draud informācijas izplatītājiem...

  -3 [+] [-]

, 2014-11-05 22:58, pirms 10 gadiem
brexels rakstīja: Ceru nakosgad virsliga nespeles ne Daugava D,ne Jurmala,ne Gulbene!tiras toto komandas!
PIEKRĪTU. SPĒLĒS METTA, JELGAVA, LIEPĀJA UN VENTSPILS. AIZVADĪS 12 RIŅĶU TURNĪRU AR MŪŽĪGO LĪDZDALĪBU EIROPAS KAUSOS.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-05 23:15, pirms 10 gadiem
negribu nevienu,ne attaisnot,ne sodīt,bet fakts tāds,kad ar visu toto,viņi katru gadu ir medaļās,a tie,kas nespēlē ir pakaļā.Uz laukuma,kur visas komandas vaŗēja pierādīt kas ir,kas,diemžēl nesanāca!!kāpēc skonto,R.Daugava,Jūrmala neņem ciet??rokas pa īsu,a D.D grēkāži,davai pa česno,ja visustad visus un kas paliek??nekas!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-06 07:30, pirms 10 gadiem
Ja vēl censtos sevi attaisnot,to vēl varētu saprast,bet kad sāka liet par Gavrilovu un Ibi,tad atliek tikai pasmaidīt un novēlēt veiksmi cīņā ar "sliktajiem spēkiem",kuri neļauj manipulēt ar spēļu rezultātiem.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-06 07:39, pirms 10 gadiem
Absolūti piekrītu Algunam !! Ja Ibe ir "svoločs", tad par šo zēnu viss ir pilnīgi skaidrs..

  +1 [+] [-]

, 2014-11-06 08:18, pirms 10 gadiem
FK Jelgavā nepabija ne pus sezonu, kad komanda konstatēja, ka šis laiž toto. Kad galīgi nesanāca neviļus ielaist, spēra bumbu savos vārtos. Šiļuks no tagadējās Totomalas arī piedalījās.

     [+] [-]

, 2014-11-07 11:40, pirms 10 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Mēs taču nezinam ar kā Gavrilovs dara lietas "savā" klubā... un kas draud informācijas izplatītājiem...
Nezinām, bet varam nojaust. Barkovska bandu FKV taču vēl atceries? Domāju, ka Gavrjušam nav sevišķi citādākas metodes... Priekšā baltais svētais Gavrjuša un aizmugurē izsitēju banda.