Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Mettas" rindas pametis piecas sezonas komandā pavadījušais Ozoliņš

Emils Ozerinskis

"Mettas" rindas pametis piecas sezonas komandā pavadījušais Ozoliņš
Rihards Ozoliņš. Foto: LFF

Latvijas futbola Virslīgas jauno talantu kaltuve "Metta" starpsezonā šķīrusies no 20 gadus vecā pussarga Riharda Ozoliņš, kurš līdz šim bija komandas viens no ilgstošākajiem spēlētājiem.

"Mettas" rindās turpmāk nospēlēs vairāki spēlētāji, kas pērn pārstāvēja zaļibalto krāsas. Skaļākais no tiem gan noteikti jāmin 20 gadus vecais pussargs Rihards Ozoliņš, kurš sezonas lielāko daļu pildīja arī komandas kapteiņa pienākumus. Pērn Ozoliņš piedalījās 23 Virslīgas mačos, tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles.

Tāpat komandas rindās nebūs 21 gadu vecais rēzeknietis Dmitrijs Zelenkovs, kurš veselības problēmu dēļ piedalījās vien 11 Virslīgas mačos. "Mettas" audzēknis aizvadītajā sezonā atgriezās Latvijā un pēc vairākiem Itālijas futbola struktūrā pavadītiem gadiem piedzīvoja savu debiju Latvijas čempionātā.

No īres mājās atgriezies Valmieras futbola audzēknis Kristers Lūsiņš. 21 gadu vecajam uzbrucējam pēc krustenisko saišu traumas sadziedēšanas zaļibalto rindās bija iespēja doties laukumā 25 spēlēs, taču bumba spītīgi nelidoja vārtu četrstūrī, valmierietim paliekot bez gūtiem vārtiem aizvadītajā Latvijas čempionāta sezonā.

22 gadus vecais Roberts Ķipsts iedzīvojās krustenisko saišu plīsumā un pērn laukumā "Mettas" rindās nedevās. Dziedējot savainojumu, Ķipsts devās palīgā FS "Metta" akadēmijas treneru korpusam.

Jaunajā sezonā zaļibalto rindās nepaliks arī japāņu leģionārs Ikotu Gomi. Flanga uzbrucējs piedalījās 17 mačos, veicot vienu rezultatīvu piespēli.

Mettas sastāvs jaunajai sezonai

Vārtsargi: Jānis Beks, Alvis Sorokins, Ņikita Parfjonovs.
Aizsargi: Emīls BIrka, Iļja Korotkovs, Normunds Uldriķis, Gabriels Kirkils, Daniels Fedorovičs, Jegors Novikovs, Kārlis Vilnis.
Pussargi: Gļebs Kļuškins, Lūkas Vapne, Kristers Čudars, Oskars Vientiss, Renārs Guliaks, Tomass Zants, Kristofers Rēķis.
Uzbrucēji: Jānis Grīnbergs, Artjoms Puzirevskis, Bruno Melnis, Ričards Bušmanis.

Pirmo pārbaudes spēli "Mettai" paredzēts aizvadīt 15. janvārī pret Virslīgas čempioni un Latvijas kausa īpašnieci RFS. Pēcāk zaļibaltie samēros spēkus ar daugavpiliešiem, bet mēneša izskaņā komanda dosies uz Stokholmu, lai spēlētu ar Zviedrijas čempionāta bronzas ieguvējkomandu "Djurgardens IF".

Februārī "Metta" dosies uz Tallinu, lai spēlētu ar igauņu "Flora", bet bet vēlāk paredzēts doties pretējā virzienā, lai samērotu spēkus ar Lietuvas komandu "Paņevežys". Vēl pirms ieplānotā sezonas sākuma "Mettai" paredzētas pārbaudes Vīlandē ar igauņu "Paide Linnameeskod" un Hanzas stadionā ar Virslīgas vicečempioni "Valmieru".

Izmantotie resursi:
Meistarkomandas pirmssezonas pārbaudes spēles -...
FK Metta ziņo par sastāva aktualitātēm - FS...