Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Varu rīt ar uzbrucējiem nostrādāt 24 stundas, bet tas rezultātu nedos"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pertija: "Varu rīt ar uzbrucējiem nostrādāt 24 stundas, bet tas rezultātu nedos"
Džimgu Čumbu
Foto: Rolands Lāže

Pēc vakardienas LMT Virslīgas 11. kārtas spēles starp „Daugavu” un „Tranzit” (2:0) abu komandu galvenie treneri dalījās iespaidos par aizvadīto spēli. „Tranzit” aizbildnis Igors Kičigins kritizēja savus padotos, bet Tamazs Pertija pastāstīja, ka uzbrucēju līniju pavisam drīz papildinās Kamerūnas futbolists, kurš varētu atrisināt problēmas uzbrukumu noslēguma fāzē.

Igors Kičigins: „Ar spēli paliku ļoti neapmierināts. Tas vēl ir maigi teikts. Spēles plāns netika izpildīts, ļāvām pretiniekam ļoti daudz. Aizsardzībā pieļāvām ļoti daudz kļūdu, daudz brāķa laukuma centrā. Esam uzsākuši sastāva atjaunināšanas procesu, tādēļ arī turpmāk spēlēsim tādā sastāvā, kā šodien. No pieredzējušajiem būs vien Māris Smirnovs.

Tamazs Pertija: „Ja jau kolēģis ir neapmierināts ar savu komandu, tas nozīmē, ka mēs šodien izskatījāmies labi. Biju apmierināts ar spēles kvalitāti, taču tik daudz momentu nerealizēt… Mums šo momentu pietiktu desmit spēlēm! Spēles plānu izpildījām uz 70%. Atlikušos 30% izpildīt mums neļāva laikapstākļi. Laiks bija kā Meksikā! Nevainošu futbolistus, ka spēles pēdējās 15 minūtēs ātrumi nebija tādi, kā cerējām. Prieks, ka spēlētāji tika galā ar šo karstumu.

Uzvarējām ar 2:0, izveidojām ļoti daudz vārtu gūšanas momentu. Es saviem spēlētājiem pārtraukumā teicu, ka gribu, lai viņi tiktu starp labākajiem bombardieriem, jo neizmantot tik daudz iespēju nedrīkst. Tā ir mūsu komandas galvenā problēma. Šodien, kā minimums, četri vārti bija jāiesit. Tas ir minimums, nemaz nerunāšu par maksimumu. Realizācijas problēmas slēpjas spēlētāju galvās. Es varu rīt ar uzbrucējiem nostrādāt 24 stundas bez pārtraukuma, bet tas rezultātu nedos, ja viņi paši sevi nesajutīs kā bombardierus. Ja mani sāktu apmācīt par pilotu, es par to nekļūtu, jo man tas nav dots. Es gribu, lai gan Kovaļovs, gan Porošins katrā no spēlēm gūtu vārtus. Tas nav normāli, ka balsta pussargam Ramazanovam ir trīs vārti, bet viņiem pa diviem. Šajā laikā „Skonto” labākajam bombardierim jau ir deviņi vārti. Mums vienmēr bijušas problēmas ar uzbrucējiem. Tas ir atkarīgs no finansējuma, ja būtu nauda, varētu paņemt augstākās klases spēlētāju.

Jau tuvākajā laikā parakstīsim līgumu ar Kamerūnas futbolistu [Lionels Franks Džimgu Čumbu], viņš varētu kļūt par to spēlētāju, kurš vārtu gūšanas momentus pārvērtīs vārtu guvumos. Ar Japānas futbolistu [Nagaoka Go – vēl nesen Tamazs bija pārliecināts, ka šis spēlētājs komandai ir nepieciešams] līgumu neparakstīsim, jo viņa līmenis nepārsniedz vietējo puišu varējumu. Ja ņemt leģionāru, tam ir jābūt vismaz Afanasjeva līmenī.”

Tamazs tāpat pastāstīja, ka klubs jau šķīries no Vitālija Ziļa, kurš neesot atbildis „Daugavas” līmenim. Kluba vadība joprojām saista lielas cerības ar Pāvelu Koļcovu, kurš gan nekādi nespēj atgūt sportisko formu, taču Tamazs paziņojis, ka no viņa pakalpojumiem vienība negrasās atteikties.

Preses konferences noslēgumā Pertija izteica viedokli, ka Pasaules kausa finālā tiksies Brazīlijas un Vācijas izlases.