Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Titulētais Alonso nopelna pirmo lielo darbu trenera karjerā un atgriezīsies Bundeslīgā

Agris Suveizda

Titulētais Alonso nopelna pirmo lielo darbu trenera karjerā un atgriezīsies Bundeslīgā
Šavi Alonso. Foto: imago images/Lackovic/Scanpix

Kādreiz pazīstamais basku futbolists Šavi Alonso kļūs par Vācijas Bundeslīgas kluba Menhengladbahas "Borussia" galveno treneri, atklājis vācu laikraksts Bild.

Februāra vidū kļuva oficiāli zināms, ka Menhengladbahas "Borussia" galvenais treneris Marko Roze nākamsezon trenēs Dortmundes "Borussia", bet par viņa pēcteci acīmredzot kļūs 39 gadus vecais Alonso, kuram tā būs pirmā trenēšanas pieredze tik augstā līmenī. Vācu laikraksts Bild informē, ka Alonso jau ir panācis vienošanos par līgumu ar "Borussia" un šķiršanos no "Real Sociedad".

Futbolista karjeras pēdējos trīs gadus Alonso pavadīja Vācijas grandā Minhenes "Bayern", trīsreiz kļūstot par Vācijas čempionu un iegūstot Vācijas kausu. 2017. gadā beidzis spēlētāja gaitas, Alonso nākamajā gadā kļuva par sava bijušā kluba "Real Madrid" U14 komandas treneri, bet 2019. gadā atgriezās savā pirmajā klubā "Real Sociedad" un pārņēma otro komandu, kas spēlē Spānijas trešajā spēcīgākajā līgā. Pirmajā sezonā "Real Sociedad II" savā zonā ieņēma piekto vietu, bet šosezon ir tās līdere. Alonso ir divreiz triumfējis Čempionu līgā (pa reizei ar "Liverpool" un "Real Madrid"), kļuvis arī par Spānijas čempionu, ieguvis divus Karaļa kausus un vienu FA kausu.

Menhengladbahas "Borussia" pēc paziņojuma par Rozes gaidāmo pārcelšanos uz Dortmundi šā trenera vadībā piedzīvoja septiņus zaudējumus pēc kārtas, bet sestdien pārtrauca neveiksmju joslu, ar 3:0 sakaujot pastarīti Gelzenkirhenes "Schalke". Sezonu iepriekš tikusi četriniekā un nodrošinot vietu Čempionu līgas grupu turnīrā, šosezon Menhengladbahas komanda Bundeslīgā ieņem tikai 10. pozīciju.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/FabrizioRomano/...
https://twitter.com/swearimnotpaul/...