Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Pirmais atlaistais treneris arī Bundeslīgā, no Top 5 līgām bez izmaiņām paliek vienīgi Premjerlīga

Agris Suveizda

Pirmais atlaistais treneris arī Bundeslīgā, no Top 5 līgām bez izmaiņām paliek vienīgi Premjerlīga
Enriko Māsens. Foto: imago/Krieger/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas futbola klubs "Augsburg" vakar pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu ar komandas galveno treneri Enriko Māsenu, kurš pie vienības stūres bija otro sezonu.

"Augsburg" sestdien savā laukumā piekāpās "Darmstadt" (1:2) un ar pieciem punktiem septiņos mačos ieņem 15. vietu, kurā finišēja arī pagājušajā sezonā. Kaut gan "Augsburg" ierasti atrodas Bundeslīgas otrajā ešelonā, šosezon komanda izcīnījusi tikai vienu uzvaru un ar pirmo piegājienu izstājusies no Vācijas kausa, kur zaudēja 3. līgas klubam "Unterhaching".

Klubs paziņojumā uzsvēris, ka pēc sestdienas zaudējuma vairākas dienas analizējis sniegumu un ka par atlaišanu izšķīries, lai pārtrauktu ilgstoši negatīvo tendenci. Treneris pauda sarūgtinājumu par šādu soli, jo vēlējies turpināt darbu un bijis pārliecināts, ka izdotos situāciju labot. Abas puses viena otrai pateicās par 16 kopā pavadītajiem mēnešiem.

39 gadus vecais Māsens iepriekš trenēja Dortmundes "Borussia" otro komandu un pie "Augsburg" komandas stūres stājās 2022. gada jūnijā. "Augsburg" Bundeslīgā spēlē kopš 2011. gada un 10 no 12 sezonām finišējusi ne augstāk par 12. vietu. Māsens kļuvis par pirmo atlaisto treneri Bundeslīgas sezonā, līdz ar to Anglijas Premjerlīga no "Top 5" līgām palikusi pēdējā bez treneru maiņām sezonas gaitā. Vācijā un Itālijā ir pa vienam atlaistam trenerim, Francijā – divi, bet Spānijā, kurā nedēļas nogalē treneri atbrīvoja arī "Sevilla", jau ir trīs.

Izmantotie resursi:
https://www.fcaugsburg.de/en/articl...