Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Urugvajas un Madrides "Atletico" aizsardzības balsts Godins noslēdz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Urugvajas un Madrides "Atletico" aizsardzības balsts Godins noslēdz karjeru
Djego Godins. Foto: AFP/Scanpix

Par aiziešanu no profesionālā futbola paziņojis centra aizsargs Djego Godins, kurš karjeras labākos gadus pavadīja Madrides "Atletico" sastāvā, kļūstot par Spānijas čempionu un trīs reizes izcīnot UEFA Superkausu.

Karjeru sācis 2003. gadā Urugvajā, Djego Godins četrus gadus vēlāk pārcēlās uz Eiropu un pievienojās "Villarreal". Pierādījis sevi Spānijā, centra aizsargs 2010. gadā pievienojās Madrides "Atletico" un kļuva par vienu no komandas līderiem, deviņas sezonas uzņemoties kapteiņa pienākumus.

2014. gadā Godins izcīnīja Spānijas čempiona titulu, sezonu iepriekš triumfējot Spānijas kausā. Tāpat viņš trīs reizes izcīnīja UEFA Superkausu un divas reizes tika kronēts par Eiropas līgas uzvarētāju. Savukārt Čempionu līgā divreiz vajadzēja samierināties ar zaudējumu finālā.

2019. gadā Godins pameta Madridi un pievienojās Milānas "Inter", bet komandā pavadīja tikai vienu sezonu. Savukārt par karjeras beigām viņš paziņoja pēc Argentīnas čempionāta sezonas noslēguma, jo pēdējās divas sezonas aizvadīja "Velez Sarsfield" rindās.

"Mana ģimene ir Urugvajā, nesen kļuvu par tēti, tāpēc gribu atpūsties un izbaudīt citas lietas. Gribēju pieņemt lēmumu, kamēr esmu vesels. Daudziem tas ir pārsteigums, taču par to domāju jau kādu laiku," stāstīja Godins. Urugvajas klubs "Nacional" esot apsvēris iespēju parakstīt līgumu ar pieredzējušo centra aizsargu, bet saņēmis atteikumu.

Godins aizvadīja 161 spēli Urugvajas izlasē un piedalījās četros Pasaules kausos. Zelta paaudze 2010. gadā izcīnīja ceturto vietu un 2011. gadā triumfēja "Copa America".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/story/_...