Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Atlaistais Čavi: "Trenēt "Barcelona" – tas ir ļoti grūts darbs. Taču mana sirdsapziņa ir tīra"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atlaistais Čavi: "Trenēt "Barcelona" – tas ir ļoti grūts darbs. Taču mana sirdsapziņa ir tīra"
Čavi. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas vicečempione "Barcelona" piektdien galvenajam trenerim Čavi paziņoja par darba uzteikšanu. Kluba leģendai bija vēstījums nākamajam trenerim – nāksies ciest, jo situācija klubā nav no labākajām.

Čavi, kuram bija spēkā esošs līgums līdz 2025. gadam, janvārī paziņoja, ka pēc sezonas pametīs galvenā trenera krēslu, bet aprīlī mainīja domas un izlēma palikt. Taču piektdien "Barcelona" vadība informēja par speciālista atlaišanu. Svētdien sezonas pēdējā spēlē Katalonijas grands ar 2:1 pieveica "Sevilla" un sezonu pabeidza tieši desmit punktus aiz čempiones Madrides "Real".

Sagaidāms, ka Čavi krēslā sēdīsies vācietis Hansi Fliks. Viņš bijis bez darba kopš 2023. gada septembra, kad tika atlaists no Vācijas izlases. Pirms tam Fliks trenēja Minhenes "Bayern" un vienā sezonā izcīnīja trīs trofejas – Vācijas titulu, Vācijas kausu un Čempionu līgas trofeju.

"Jaunajam trenerim teikšu, ka nāksies ciest. Šī ir ļoti sarežģita vieta, kur atrasties. Tas ir grūts darbs, un vajadzēs pacietību," brīdināja Čavi, kurš pie "Barcelona" stūres stājās 2021. gada novembrī un savā pirmajā pilnajā sezonā izcīnīja Spānijas čempiona titulu.

"Man ir sajūta, ka viss, ko šajos divos ar pusi gados esmu darījis, ir radījis zemestrīci. Esmu bijis kā mērķis daudzās situācijās," pauda Čavi, norādot, ka nejūtas novērtēts. "Man nebija izvēles, nācās samierināties. Nav svarīgi, vai piekrītu viņu argumentiem," par atlaišanu teica Čavi.

"Trenēt "Barcelona" – tas ir ļoti grūts darbs. Pēdējā nedēļa bijusi smaga, taču mana sirdsapziņa ir tīra. Esmu lepns un laimīgs," teica Čavi, kurš vēloties mazliet atpūsties, pirms ķerties pie nākamā darba.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2024-05-28 19:10, pirms 4 nedēļām
Tak jau parakstīja līgumu ar čelsi.