Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Desmitkārtējais Vācijas čempions Alaba oficiāli kļuvis par "Real Madrid" futbolistu

Agris Suveizda

Desmitkārtējais Vācijas čempions Alaba oficiāli kļuvis par "Real Madrid" futbolistu
Deivids Alaba. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Real Madrid" oficiāli paziņojis par 28 gadus vecā Austrijas izlases spēlētāja Deivida Alabas pievienošanos komandai.

Alabam vēl mēnesi būs spēkā līgums ar Minhenes "Bayern", taču pēc līguma un Eiropas čempionāta beigām gaidāma viņa oficiāla prezentācija. Madrides klubs pagaidām arī neizpauž sadarbības ilgumu, bet medij lēš, ka Alaba parakstīs piecu gadu līgumu.

Vīnes "Austria" audzēknis uz Minheni pārcēlās 16 gadu vecumā, un "Bayern" rindās Alaba ir kļuvis par desmitkārtēju Vācijas čempionu. Tāpat Alaba divreiz triumfēja Čempionu līgā un ieguva divus UEFA Superkausus un divus FIFA Pasaules kausus klubiem, bet pašmāju turnīros ieguvis arī sešus Vācijas kausus un piecus Vācijas Superkausus.

Minhenes "Bayern" vēlējās paturēt vienu no saviem vadošajiem spēlētājiem, taču nebija gatava piedāvāt prasīto algu. Mediji lēš, ka Madridē Alaba saņems 12,5 miljonus eiro pēc nodokļu nomaksas jeb 25 miljonu lielu bruto algu, kamēr "Bayern" piedāvāja tikai 16 miljonus pirms nodokļiem. Daudzpusīgais Alaba var spēlēt gan aizsardzībā, gan vidējā līnijā.

Austrijas izlasē Alaba ir aizvadījis 79 spēles un guvis 14 vārtus. Eiropas čempionāta finālturnīrā austrieši apakšgrupas spēles aizvadīs Bukarestē (pret Ziemeļmaķedoniju un Ukrainu) un Amsterdamā (pret Nīderlandi).

Izmantotie resursi:
https://www.realmadrid.com/noticias...

     [+] [-]

, 2021-05-28 22:07, pirms 3 gadiem
Oficiāli viņš kļūs par RM futbolistu tikai 1. jūlijā!!

     [+] [-]

, 2021-05-28 22:55, pirms 3 gadiem
Ņemot vērā vienmēr tik skrupulozo pieeju personvārdu atveidē, autoram jau nu vajadzēja zināt, ka vācu/austriešu personvārdus neatveido pēc angļu likumiem. Viņš ir Dāvids, nevis Deivids.