Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" otrajā puslaikā sagrauj "Athletic" un triumfē Karaļa kausā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"Barcelona" otrajā puslaikā sagrauj "Athletic" un triumfē Karaļa kausā
Lionels Mesi guva trešos un ceturtos vārtus. Foto: REUTERS/Scanpix.ee

Par 2021. gada Spānijas Karaļa kausa čempioni šovakar kļuva "Barcelona", kas otrajā puslaikā deviņu minūšu laikā guva trīs vārtus un ar 4:0 pieveica Bilbao "Athletic", revanšējoties par zaudējumu Spānijas Superkausa finālā.

Vien pirms divām nedēļām noslēdzās 2020. gada Spānijas Karaļa kauss, kurā triumfēja Sansebastejanas "Real Sociedad", finālā pieveicot tieši Bilbao "Athletic". Šoreiz Bilbao bija otrā iespēja divu nedēļu laikā tikt pie titula, tiesa, šoreiz pretinieks daudz nopietnāks - "Barselona". Vienā finālā "Athletic" Barselonu gan šogad jau pieveica, papildlaikā uzvarot Superkausā.

Pirmajā puslaikā "Barcelona" piederēja milzīgs pārsvars. Katalonijas komanda bumbu kontrolēja 84% (!) spēles laika un dominēja sitienos (7:1, tikai viens vārtu rāmī), taču pie labākās iespējas pat tika "Athletic", kad 12. minūtē Inigo Martiness aizsita bumbu pavisam nedaudz garām vārtu stabam.

Otrā puslaika sākumā Barselona sāka tikt arī pie iespējām. Garām aizsita Grīzmans, Pedri sitienu atvairīja Unai Simons, bet pēc aizsarga Martinesa kļūdas savā soda laukumā arī veiksme stāvēja klāt - Serhio Buskets no izcilas pozīcijas uzsita tieši virsū Simonam. Vārti brieda, un brīdi vēlāk arī nobrieda. Pie tam, ne vieni vien.

60. minūtē pēc de Jonga piespēles pa zemi no labās malas rezultātu no vārtu priekšas atklāja Antuāns Grīzmans - 1:0. Vien trīs minūtes vēlāk pēc centrējuma saņēmēja lomā jau bija de Jongs, ar galvu panākot 2:0.

Baski salūza. 68. minūtē kārta izcelties pienāca arī Lionelam Mesi - viņa sitiens apakšējā stūrī bija neatvairāms - 3:0, bet sešas minūtes pats Mesi rezultātu jau padarīja par sagrāvi - 4:0.

Beigās Grīzmans iesita arī piektos, taču šoreiz tika fiksēta aizmugure. Tas iznākumu gan nemainīja - "Barca" 31. reizi triumfēja Spānijas Karaļa kausā jeb "Copa del Rey".

     [+] [-]

, 2021-04-18 00:29, pirms 3 gadiem
sezona gandriiz pilniibaa izdevusies - par vismaz vienu titulu vairaak nekaa vareeja gaidiit, vieta UCL. zheel tikai, ka abus clasico zaudeeja.

     [+] [-]

, 2021-04-18 00:34, pirms 3 gadiem
Super!Super!Super!
Pārējais bez komentāriem.

     [+] [-]

, 2021-04-18 00:39, pirms 3 gadiem
Vēl pāris mēnešus atpakaļ teicu ka sezona norakstīta,tagad komandas rīcībā viens kauss,bet par otru vēl var pacīnīties.Kumans ir atgriezis ticību par saviem spēkiem komandai.Cerams ka vasarā nevajadzēs sākt visu pilnīgi no jauna un Messi paliks.

     [+] [-]

, 2021-04-18 00:40, pirms 3 gadiem
Un ar cerīgas ziņas kluba finasiālajā pusē

https://www.sport.es/en/news/barca/...

     [+] [-]

, 2021-04-18 08:40, pirms 3 gadiem
Lai kā man nesimpatizētu Barsa,bet vakar bija vecā,labā Barsa.Daudz bumbas kontroles(80%),daudz piespēļu.Nezinu uz ko cerēja Bilbao klubs ar tādu stratēģiju pret Barselonu?Tipa cerēja noķert kādā pretuzbrukumā?Galīgi spēle vienos vārtos.Nabaga Ter Štegens.

     [+] [-]

, 2021-04-18 08:41, pirms 3 gadiem
Bet respekts Bilbao par savu kluba politiku.Tikai baski.

     [+] [-]

, 2021-04-18 09:59, pirms 3 gadiem
Un ka tik beigās nesanāk, ka bez trofejām šosezon paliks R. Madrid.

     [+] [-]

, 2021-04-18 11:56, pirms 3 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Lai kā man nesimpatizētu Barsa,bet vakar bija vecā,labā Barsa.Daudz bumbas kontroles(80%),daudz piespēļu.Nezinu uz ko cerēja Bilbao klubs ar tādu stratēģiju pret Barselonu?Tipa cerēja noķert kādā pretuzbrukumā?Galīgi spēle vienos vārtos.Nabaga Ter Štegens.
Nu superkausā līdzīga taktika nostrādāja... un te jau teorētiski arī varēja būt visādi, ja baski iebakstītu to savu principā vienīgo iespēju 1. puslaikā.