Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Marokas zvaigznes Ziješs un Mazravī atsaka izlasei izšķirošajās Pasaules kausa pārspēlēs

Marokas zvaigznes Ziješs un Mazravī atsaka izlasei izšķirošajās Pasaules kausa pārspēlēs
Hakīms Ziješs. Foto: AFP/Scanpix

Marta beigās pārspēles par iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā aizvadīs arī viena no Āfrikas stiprākajām izlasēm Maroka, kas divreiz tiksies ar Kongo DR, taču marokāņu rīcībā joprojām nebūs Hakīma Ziješa un Nusēra Mazravī, kuriem ir konflikts ar galveno treneri Vahidu Halilhodžiču.

Ziješs valstsvienību nav pārstāvējis kopš pagājušā gada jūnija, bet Mazravī tajā nav spēlējis kopš 2020. gada oktobra. Nīderlandē dzimušie un uzaugušie marokāņi pirms izšķirošajām pārspēlēm tika iekļauti paplašinātajā kandidātu sarakstā, bet abi futbolisti ar sociālo tīklu starpniecību paziņoja, ka izlasē šomēnes nespēlēs.

24 gadus vecais Amsterdamas "Ajax" labās malas aizsargs Mazravī pauda vilšanos par to, ka iepriekšējo pusotru gadu netika saukts bez neviena paskaidrojuma un ka viņam tā arī nav bijis tikšanās ar galveno treneri, kurš klātienē būtu varējis izskaidrot situāciju. Savukārt Ziješs, kuram drīzumā apritēs 29 gadi un kurš jau iepriekšējā mēnesī paziņoja, ka ir beidzis karjeru izlasē, sacīja, ka izsaukumu noraida, jo izlases un federācijas vadība izplata melus par viņa attieksmi pret Marokas pārstāvēšanu. Septembrī Halilhodžičs Londonas "Chelsea" uzbrūkošo pussargu publiski apvainoja savainojuma simulēšanā un nepamatotā atteikumā piedalīties treniņprocesā.

Ziješs valstsvienībā ir aizvadījis 40 spēles un guvis 17 vārtus, bet Mazravī 12 spēlēs ir guvis divus vārtus. Maroka atlases grupu turnīrā uzvarēja visās sešās spēlēs, apsteidzot Gvineju-Bisavu (5:0, 3:0), Gvineju (4:1, 3:0) un Sudānu (2:0, 3:0). Halilhodžičs izlasi vada kopš 2019. gada augusta. Marokas pretiniece Kongo DR savu sastāvu pagaidām vēl nav paziņojusi, bet kvalifikācijā rīdzinieku kreisais aizsargs Glodī Ngondā bija sākumsastāva spēlētājs.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/TheEuropeanLad/...