Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Nigērijas izlases treneri pirms izšķirošās spēles apsūdz rasismā

Agris Suveizda

Nigērijas izlases treneri pirms izšķirošās spēles apsūdz rasismā
Stīvens Keši
Foto: AFP/Scanpix

Malāvijas Futbola asociācija esot iesniegusi sūdzību par Nigērijas izlases galvenā trenera Stīvena Keši rasistiskajiem izteikumiem pret Malāvijas treneri Tomu Seintfitu. FIFA apstiprināja, ka esot saņēmusi kādu sūdzību, taču sīkākas detaļas, ieskaitot federāciju, kas iesniegusi sūdzību, neizpauda.

Septītajā septembrī Nigērijā paredzēta izšķirošā spēle starp Nigēriju un Malāviju cīņā par izkļūšanu no Pasaules kausa atlases cikla grupas. Malāvijas izlases galvenais treneris Toms Seintfits augusta sākumā izteica vēlmi, lai drošības apsvērumu dēļ tiktu mainīta spēles norises vieta, kas saniknoja viņa kolēģi pretējā nometnē. "Domāju, ka Malāvijas treneris ir jucis. Ja viņš vēlas runāt ar FIFA, viņam vajadzētu doties atpakaļ uz Beļģiju. Viņš nav afrikānis, viņš ir baltais čalis - viņam vajadzētu atgriezties Beļģijā," teica Keši.

"Nekad nevienam trenerim neesmu teicis šādus vārdus. Viņam nav tiesību [pieprasīt norises vietas maiņu] - kas viņš tāds ir? Visas valstis spēlē Kalabarā. Tā ir viena no drošākajām vietām Nigērijā...Viņš ir traks. Vēlētos, kaut varētu to viņam pateikt aci pret aci," Keši turpināja. 40 gadus vecajam beļģim nepatika piezīme par viņa ādas krāsu, un viņš solīja iesniegt sūdzību, ko vēlāk arī izdarīja: "Šie vārdi rada naidu un agresiju un rada risku pirms spēles Kalabarā. Šie komentāri nav pieņemami, un esmu ļoti sarūgtināts par tiem. Neteikšu sliktus vārdus par Keši kungu vai Nigēriju - runāju tikai par spēles pārcelšanu."

"Ja FIFA rasismu uztver nopietni, tad tas ir jāuztver nopietni abos virzienos. Ja eiropietis kaut ko tādu pateiktu afrikānim, tad viņš iekultos lielās nepatikšanās. Esmu pret rasismu visos virzienos," Seintfits turpināja. "Ja FIFA uzskata, ka Kalabarā var spēlēt, jo Nigērija nodrošinās pretbumbu vienības, tad tā noteikti būs problēma jau pašā saknē. Ja ir nepieciešamas pretbumbu vienības, tad nevar teikt, ka teritorija ir droša. Tā ir noteikta kā augsta riska teritorija, uz kuru nedrīkst ceļot. Mēs neesam nevienu aizvainojuši."

Nigērija ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ir savas grupas līdere, bet Malāvija ar septiņiem punktiem ir otrajā pozīcijā. Namībija (pieci punkti) un Kenija (trīs) vairs pat teorētiski nevar pretendēt uz pirmo vietu un izkļūšanu no grupas, līdz ar to ceļazīmes liktenis septītajā septembrī izšķirsies tieši starp Nigēriju un Malāviju. Grupas uzvarētāja iekļūs Āfrikas zonas "play-off" kārtā, kurā divu spēļu summā piecos pāros tiks noteiktas piecas izlases, kas dodies uz Pasaules kausa finālturnīru Brazīlijā.

Seintfits trenera karjeras laikā ir strādājis daudzās valstīs. Eiropā viņš ir vadījis Beļģijas, Nīderlandes, Vācijas, Somijas un Fēru salu klubus, Āzijā strādājis Katarā, Jemenā un Jordānijā, bet Āfrikā bez Malāvijas bijis arī Kotdivuārā, Namībijā, Zimbabvē, Tanzānijā, Etiopijā un arī Nigērijā, kur 2012.gadā īslaicīgi strādāja par izlases tehnisko direktoru. Malāvijas valstsvienību Seintfits vada kopš šā gada jūlija.

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...
BBC - Homepage

  -1 [+] [-]

, 2013-08-29 15:00, pirms 11 gadiem
Tagad jau katrā sū*ā rasisms, viņs vnk pateica, kas white man neko nesaprot no Āfrikas futbola, amīšos tā ir normāla uzruna!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-29 15:26, pirms 11 gadiem
karlosm rakstīja: Tagad jau katrā sū*ā rasisms, viņs vnk pateica, kas white man neko nesaprot no Āfrikas futbola, amīšos tā ir normāla uzruna!
nu un ja Balotelli virzienā tiktu adresēts: MELNI, TINIES UZ SAVIEM ĀFRIKAS DŽUNGĻIEM UN TUR "KAČĀ PRĀVAS"...
Tas būtu rasisms?

  +1 [+] [-]

, 2013-08-29 15:29, pirms 11 gadiem
karlosm rakstīja: Tagad jau katrā sū*ā rasisms, viņs vnk pateica, kas white man neko nesaprot no Āfrikas futbola, amīšos tā ir normāla uzruna!
White dude, nevis white man.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-29 15:58, pirms 11 gadiem
wow, nopietni šitais beidzot izies cauri ? Beidzot rasisms nebūs vērst tikai pret melnajiem ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja