Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausā tiks izmantota vārtu automātiskās noteikšanas sistēma

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules kausā tiks izmantota vārtu automātiskās noteikšanas sistēma
Bumbai vairs neļaus nepamanīti šķērsot vārtu līniju
Foto: AFP / Scanpix

Vārtu automātiskās noteikšanas sistēma tiks izmantota jau Konfederāciju kausā 2013. gadā un Pasaules kausā 2014. gadā, informē Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) mājas lapa.

Šāds lēmums pieņemts, lai vārtu fiksēšana notiktu precīzāk. Decembrī pasaules klubu čempionātā Japānā minētā automātiskā sistēma tika izmēģināta un atzīta par labu esam. Pēc izmēģināšanas un ilgām diskusijām lēmums beidzot ir pieņemts.

Tikmēr tirgū jau parādījušās vairākas tehnoloģijas, kas nosaka, vai bumba šķērsojusi vārtu līniju. Tāpēc šodien FIFA nolēma izsludināt konkursu par tiesībām piedāvāt vārtu gūšanas fiksēšanas tehnoloģijas abos gaidāmajos turnīros Brazīlijā. FIFA licence vārtu gūšanas fiksācijas tehnoloģijās jau ir divām kompānijām un vēl vairākas atrodas licencēšanas procesā, ieinteresētajās kompānijas tiek aicinātas piedalīties konkursā. Galējais lēmums par to, kura kompānija uzvarēs konkursā, tiks pieņemts aprīļa sākumā.

Tiek plānots, ka FIFA Konfederāciju kauss 2013. gadā būs sava veida ģenerālmēģinājums 2014. gada Pasaules kausam, kas arī notiks Brazīlijā.



Izmantotie resursi:
fifa.com

     [+] [-]

, 2013-02-19 16:10, pirms 11 gadiem
Beizot! Forši! Laiks saņemties lielajām līgām.

Šodien vēl viena forša ziņa NTV+ nopirka tiesības uz EPL nākamajām 3 sezonām- NTV-PLUS acquires Premier League rights deal in...

  +1 [+] [-]

, 2013-02-19 17:01, pirms 11 gadiem
Nu tad beidzot nākuši pie prāta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-19 20:15, pirms 11 gadiem
Žēl gan. Vienīgais no lielajiem sportiem, kur vēl tiesnesim bija teikšana. Nu neko.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-19 23:26, pirms 11 gadiem
Apsveicams lēmums. Var jau nostaļģiski domāt, ka šādi tiks izjaukta galvenā tiesneša monarhija laukumā, bet pēc tā, kas notika 2010. gadā DĀR Anglijas - Vācijas mačā, skaidrs, ka bija jāsaprot, ka kaut kas lietas labā ir jādara. Būs beidzot atrisināta viena liela problēma.