Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Anglijas futbola izlasē ieviesīs uzvedības kodeksu

Andrejs Siliņš

Anglijas futbola izlasē ieviesīs uzvedības kodeksu
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Futbola Asociācijas (FA) vadītājs Deivids Bertstīns paziņojis, ka izstrādās uzvedības kodeksu Anglijas valstsvienības spēlētājiem. Plānots to ieviest pirms 14. novembrī paredzētās spēles pret Zviedriju, bet tajā iekļautie soda mēri būšot gana bargi.

Anglijas izlases futbolisti ik pa laikam izcēlušies ar nepiemērotu uzvedību publiskajā telpā. Pēdējais gadījums bija aizsarga Ešlija Kola pret FA negatīvi tendētais ieraksts mikroblogu vietnē "Twitter".

"Viņi ir neticami ietekmīgi piemēri, un viņu uzvedība ir ārkārtīgi svarīga," savu ideju par uzvedības kodeksu skaidro Bernstīns. "Ļoti nopietni uzstāju [par kodeksa ieviešanu]. Tam vajadzēja būt gatavam jau pirms gadiem.[..] Tas neattiecas tikai uz spēlētāju un tiesnešu attiecībām, bet gan spēlētāju komunikāciju savā starpā. Sāku pat domāt, vai šī nav pati svarīgākā lieta, ar ko man kā vadītājam jānodarbojas."

Pārsvarā visiem klubiem ir izstrādāti uzvedības noteikumi jeb ētikas kodekss, taču izlasē tāda līdz šim nav bijis. Piemēram, līdz šim valstsvienības spēlētājiem par "Twitter" lietošanu negatīvā formā nav bijuši sodi, taču jaunajos noteikumos tādi paredzēti. Bernstīns pat ieminas par iespējamajām diskvalifikācijām, ja pārkāpums ir atkārtots vai īpaši smags.

Izmantotie resursi:
BBC

Vai profesionāliem sportistiem jāierobežo sociālo tīklu lietošana?

  • 13

  • 6

  • 61


  +2 [+] [-]

, 2012-10-10 10:23, pirms 12 gadiem
Varbūt jāsāk ar karalisko ģimeni?
Sportistus jau tāpat neviens pa pilnu neņem, visi uz viņu inteklekta līmeni piever acis, jo viņš taču skaistus vārtus māk iesist...

     [+] [-]

, 2012-10-10 10:24, pirms 12 gadiem
Bērnudārzs.

Inteliģentu cilvēku kolektīvā administrācijas centieni kontrolēt uzvedību no augšas ar noteikumiem un sodiem provocē neizpratni un protestus, bet varbūt futbola komandā ir citādi.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-10 10:43, pirms 12 gadiem
Tas, ka futbolistus, salīdzinājumā, piemēram, ar regbistiem Anglijā uzskata par luņiem, ir vispārzināms fakts

  -3 [+] [-]

, 2012-10-10 14:55, pirms 12 gadiem
Punkts Nr.1- Nedrāzt komandas biedru sievas!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-10 17:50, pirms 12 gadiem
punkts nr.2 - pēc asākas vārdu apmaiņas starp diviem pieaugušiem cilvēkiem, neskriet čīkstēt ka otrs ir rasists

     [+] [-]

, 2012-10-10 18:26, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Varbūt jāsāk ar karalisko ģimeni?
Sportistus jau tāpat neviens pa pilnu neņem, visi uz viņu inteklekta līmeni piever acis, jo viņš taču skaistus vārtus māk iesist...
Tieši tā! Zivs pūst no galvas, tāpēc Anglija ir pamatīgi sapuvusi. Futbolistu izdarības ir tikai ziediņi.

Un ko mēs darīsim ar Valdi Valteru?