Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Spānija pret Franciju bez Pujola, Pikē un Matas un tikai ar diviem centra aizsargiem

Agris Suveizda

Spānija pret Franciju bez Pujola, Pikē un Matas un tikai ar diviem centra aizsargiem
Huans Manuels Mata
Foto: AP/Scanpix

Viena no centrālajām oktobrī paredzētajām 2014.gada Pasaules kausa izcīņas atlases cikla spēlēm norisināsies starp Spānijas un Francijas valstsvienībām, bet abām ir visai lielas sastāva problēmas - attiecīgi aizsardzības centrā un balsta pussarga pozīcijā.

Spānijas izlases galvenajam trenerim Visentem Del Boskem nāksies iztikt bez diviem nozīmīgiem centra aizsargiem. Karless Pujols iepriekšējā spēlē izmežģīja elkoni un nevarēs spēlēt divus mēnešus, bet ārpus sastāva palika arī Žerārs Pikē, kurš gan varētu būt gatavs svētdien paredzētajam derbijam pret Madrides "Real". Kandidātu sarakstā vieta neatradās arī Londonas "Chelsea" pussargam Huanam Manuelam Matam, kurš šovasar spēlēja gan Eiropas čempionātā, gan Olimpiskajās spēlēs, un, iespējams, tieši nogurums vainojams pie viduvējā sezonas sākuma.

Del Boske sastāvā iekļāvis tikai divus izteiktus centra aizsargus - Madrides "Real" spēlētājus Serhio Ramosu un Raulu Albiolu, no kuram pēdējais klubā nespēj izturēt konkurenci par vietu pamatsastāvā. Tiesa, par Pikē tiešo aizvietotāju sarakstā kļuva Havi Martiness, kuru Minhenes "Bayern" pirka kā pussargu, taču Havi visu pagājušo sezonu Bilbao "Athletic" aizvadīja aizsardzības centrā. Martinesa iekļauša bija vienīgā izmaiņa salīdzinājumā ar iepriekšējo sarakstu, un trešā uzbrucēja vieta atkal tika "Valencia" bombardierim Roverto Soldado. Aiz borta palika "Sevilla" smailes uzbrucējs Alvaro Negredo.

Lielas problēmas ir arī Francijas izlases galvenajam trenerim Didjē Dešānam. Nesen savainojumu dēļ izkrita abi potenciālie pamatsastāva centra pussargi Rio Mavubā un Abū Diabī, savukārt cits balsta pussargs Jans Mvilā sezonas sākumā ir katastrofālā formā. Līdz ar to pēc divu gadu pārtraukuma izlasē atgriezies Lasana Diarā, un tāpat kopš 2010.gada augusta pirmoreiz sastāvā ir Musa Sisoko. Pēc savainojumu izārstēšanas ierindā atgriezušies Adils Ramī un Matjē Debušī, kuri izstūmuši Rafaelu Varānu un Antoniju Reveijēru.

Lai arī diskvalifikācijas periods jau ir beidzies, kandidātos nav Samira Nasrī. Dešāns šo izvēli skaidroja ar to, ka šis nav pareizais brīdis, lai atgrieztos. Toties Dešāns izsauca Mapū Jangambivā, kurš pret Spāniju nevarēs spēlēt dzelteno kartīšu dēļ. Spānija atlases ciklā pagaidām aizvadījusi tikai vienu spēli, mača izskaņā izraujot laimīgu uzvaru Gruzijā (1:0, Soldado). Savukārt Francija ciklu sākusi ar uzvaru Somijā (1:0) un panākumu mājās pret baltkrieviem (3:1). Francija pirms spēles Spānijā aizvadīs pārbaudes maču ar Japānu, savukārt spāņi dosies uz Baltkrieviju.

Spānijas izlase:

Vārtsargi: Ikers Kasiljass (Real Madrid), Viktors Valdess (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)
Aizsargi: Alvaro Arbeloa, Serhio Ramoss, Rauls Albiols (visi "Real Madrid"), Džordi Alba (Barcelona), Načo Monreals (Malaga), Huanfrans (Atletico Madrid)
Pussargi: Šabi Alonso (Real Madrid), Serhio Busketss, Čavi Ernandess, Andress Injesta, Fransesks Fabregass, Pedro Rodrigess (visi "Barcelona"), Havi Martiness (Bayern), Davids Silva (Manchester City), Benjats (Real Betis), Santi Kasorla (Arsenal), Hesuss Navass (Sevilla)
Uzbrucēji: Fernando Toress (Chelsea), Davids Vilja (Barcelona), Roverto Soldado (Valencia)

Francijas izlase

Vārtsargi: Mikaels Landro (Lille), Igo Loriss (Tottenham), Stevs Mandandā (Marseille)
Aizsargi: Gaels Klišī (Manchester City), Patriss Evrā (Manchester United), Matjē Debušī (Lille), Kristofs Žalē, Mamadū Sako (abi PSG), Lorāns Koscelnijs (Arsenal), Adils Ramī (Valencia), Mapū Jangambivā (Montpellier)
Pussargi: Joans Kabajs (Newcastle), Etjēns Kapū, Musa Sisoko (abi "Toulouse"), Lasana Diarā (Anzhi), Maksims Gonalons (Lyon), Blēzs Matuidī (PSG), Matjē Valbuenā (Marseille)
Uzbrucēji: Karims Benzemā (Real Madrid), Olivjē Žirū (Arsenal), Bafetimbī Gomiss (Lyon), Žeremijs Menezs (PSG), Franks Riberī (Bayern)

Izmantotie resursi:
Football Espana - Primera Liga news, fixtures,...
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...

     [+] [-]

, 2012-10-05 14:52, pirms 12 gadiem
Matam sezonas pats sezonas sākums bija sūdīgs, bet tad spīdēja Azārs. tagad jau viņš ir ieskrējies un pēdējās spēlēs bijis labākais komandā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-05 15:50, pirms 12 gadiem
kads,vel super uzbruks Francijai? Ja nu vienigii Benzema!
...Spanijai pietiks ar Vilju un Toressu!

     [+] [-]

, 2012-10-05 18:09, pirms 12 gadiem
Spanija grandi, psc skaties sastāvā un redzi ka viņiem ir jākļūst par čempioniem...