Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases bieds Misimovičs pārceļas uz Ķīnu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas izlases bieds Misimovičs pārceļas uz Ķīnu
Zvjezdans Misimovičs pret Ritvaru Ruginu
Foto: AFP/Scanpix

Īsā laikā divi Bosnijas un Hercegovinas izlases, kas ir viena no Latvijas izlases pretiniecēm 2014. gada Pasaules Kausa izcīņas atlases turnīrā, futbolisti atraduši jaunas darba vietas. No Krievijas uz Ķīnu pārcēlies Zvjezdans Misimovičs, savukārt uz Turciju dosies Senijads Ibričičs.

30 gadus vecais uzbrūkošais pussargs Zvjezdans Misimovičs nolēmis karjeru turpināt Ķīnas klubā "Guizhou Renhe", ar ko noslēdzis līgumu uz trīs gadiem. Atgādināsim, ka 2014. gada Pasaules Kausa atlases spēlē Misimovičs guva divus vārtus Bosnijas uzvarā pār Latviju ar 4:1. 72 spēlēs Bosnijas izlasē viņa rēķinā ir 23 vārti. Maskavas "Dinamo" par futbolistu saņems 3,5 miljonus eiro. Savas karjeras laikā Misimovičs spēlējis tādos Vācijas klubos kā Minhenes "Bayern", "Wolfsburg", "Bochum" un "Nuremberg", kā arī neilgu laiku Turcijas "Galatasaray". Izskatās, ka pāreja uz Ķīnu liecina par karjeras norietu. Līdz tam tika baumots, ka viņš varētu atgriezties Turcijā, kur pārstāvētu "Besiktas".

Ko nepaveica Misimovičs, to paveica izlases biedrs Senijads Ibričičs. Maskavas "Lokomotiv" piederošais bosnietis karjeru turpinās turku "Kasimpasa". Turki izīrēs futbolistu līdz sezonas beigām ar opciju vēlāk arī iegādāties tiesības uz viņu. Arī šo gadu Ibričičs iesāka Turcijā, spēlējot "Gaziantepspor". Vērts pieminēt, ka spēlē pret Latviju iepriekšējā gadā viņš nepiedalījās. "Lokomotiv" rindās pussargs aizvadīja 35 mačus, izceļoties ar precīziem sitieniem četras reizes. 2011. gadā par viņa pārdošanu krieviem Splitas "Hajduk" iekasēja piecus miljonus eiro. Izlasē Senijadam 37 spēles un četri vārti.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...