Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Lēvs: "Savus lēmumus nemainu - Lāms spēlēs kā pussargs"

Rolands Eliņš

Lēvs: "Savus lēmumus nemainu - Lāms spēlēs kā pussargs"
Filips Lāms
Foto: ITAR-TASS

Vācijas izlases treneris Joahims Lēvs par spīti plašajai kritikai paziņojis, ka neplāno savas komandas kapteini Filipu Lāmu iespēlēt aizsarga pozīcijā.

Filips Lāms lielāko daļu savas karjeras aizvadījis aizsarga pozīcijā, taču arvien biežāk gan izlasē, gan klubā ticis iespēlēts vidējā līnijā. Arī PK finālturnīrā viņš spēlē kā balsta pussargs, kas raisījis plašas diskusijas gan līdzjutēju, gan futbola speciālistu vidū, taču treneris Joahims Lēvs paziņojis, ka izmaiņas neplāno.

"Esmu pieņēmis lēmumus, arī par Filipa Lāma vietu laukumā, un pastāvēšu par to līdz pat pēdējam," Lēvs izteicies vācu medijam "Die Zeit". "Lāms spēlēs kā kreisais aizsargs tikai tad, ja mums būs patiešām ārkārtas situācija. Tad es teikšu, ka viņam ir jauns uzdevums, taču pagaidām Vācijai jācenšas izvairīties no ārkārtas situācijas. Mūsu izlasē ir vairāki futbolisti, kuri var spēlēt ne tikai vienā pozīcijā, līdz ar to ir pilnīgi normālas diskusijas par viņu vietu laukumā."

Pēc graujošās uzvaras pār Portugāli (4:0) Vācija Pasaules kausā nav spēlējusi nemaz tik pārliecinoši un arī astotdaļfinālā vien ar milzu pūlēm pieveica Alžīriju. Krietnu devu kritikas saņēmis gan Lāms, gan Mesuts Ezils, taču Lēvs pauda neizpratni par to: "Nesaprotu, kādēļ cilvēki tik smagi kritizē Ezilu, tāpat arī Lāmu. Ezils bija viens no labākajiem spēlētājiem 2010. un 2012. gada finālturnīros, ko es nevaru tā vienkārši aizmirst. Turklāt es ticu saviem spēlētājiem arī brīžos, kad viņiem nav labākais posms."

Ceturtdaļfinālā vācieši spēkosies ar Franciju, kura vismaz teorētiski ir daudz spēcīgāka sāncense nekā knapi pieveiktā Alžīrija, taču Lēvs neredz pamatu īpašam satraukumam: "Vai man būtu jāizrāda vilšanās par iekļūšanu ceturtdaļfinālā? Jā, pieļāvām kļūdas un pārāk bieži pazaudējām bumbu. Taču Pasaules kausā nevar spēlēt lieliski katru dienu - svarīgākais ir uzvarēt, un to mēs spējām izdarīt."

Izmantotie resursi:
Deutsche Nationalmannschaft: Löw macht alles...

  -1 [+] [-]

, 2014-07-02 18:46, pirms 10 gadiem
Vācija-Francija pirmā lielā sišanās, ja neskaita grupu spēles. Ja Vācija neuzvarēs PK, tad pieļauju, ka Lēvs atkāpsies.

  +4 [+] [-]

, 2014-07-02 19:13, pirms 10 gadiem
Nu par rezultātu atbild treneris, bet nu jāsaka ar Kediru vidū un Lāmu malā spēle Vācijai krietni labāka izskatījās, savādāk abi malējie aizsargi nulles uzbrukuma ziņā un tikai tiek spēlēts pingpongs laukuma vidū.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 21:40, pirms 10 gadiem
gazxs rakstīja: Nu par rezultātu atbild treneris, bet nu jāsaka ar Kediru vidū un Lāmu malā spēle Vācijai krietni labāka izskatījās, savādāk abi malējie aizsargi nulles uzbrukuma ziņā un tikai tiek spēlēts pingpongs laukuma vidū.
Piekrītu, Lāms pa malu var saasināt spēli. Treneris nedrīkst būt stūrgalvīgs, jāmāk mainīties un atrast labākos risinājumus. Žēl, ka Klinsmans vairs Vāciju netrenē...

     [+] [-]

, 2014-07-03 09:52, pirms 10 gadiem
balts rakstīja: Piekrītu, Lāms pa malu var saasināt spēli. Treneris nedrīkst būt stūrgalvīgs, jāmāk mainīties un atrast labākos risinājumus. Žēl, ka Klinsmans vairs Vāciju netrenē...
Klinsmans nekad pa īstam nav trenējis Vāciju. Arī viņa laikā to darīja Lēvs, bet Klinsmans bija vairāk runasvīrs. Jā, izskatās, ka Klinsmans pa šo laiku ir krietni audzis kā treneris, tomēr Lēvs joprojām ir galvas tiesu pārāks.

     [+] [-]

, 2014-07-03 11:41, pirms 10 gadiem
Lāms - kļūst slavens kā kreisās malas aizsargs. Lāms: "Gribu spēlēt labajā malā". Gvardiola: "Lāms var būt labs pussargs." Lēvs: "Lāms var būt tikai pussargs!"

Vispār Lēvs ir labs treneris, taču stūrgalvīgs, atpaliek no reālās situācijas un tas, visticamāk, atkal maksās Vācijai neizcīnītu titulu.

     [+] [-]

, 2014-07-03 12:31, pirms 10 gadiem
Vaacija turpina bez maleejiem aizsargiem? Tas uzlabo Francijas izredzes. Atliek tikai kaa CF izveleties Benzemaa un kreisajaa malaa Grizmanu.