Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Maradona: "Mani nevar uzpirkt"

Maradona: "Mani nevar uzpirkt"
Djēgo Maradona
Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas izlases treneris Djēgo Maradona paziņojis, ka tikai viņš izlems, kuri spēlētāji šovasar Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas norisināsies DĀR, pārstāvēs izlasi. Tāpat argentīnietis atzina, ka Huanam Romanam Rikelmem durvis uz izlasi ir aizvērtas.

Pagājušajā ceturtdienā Argentīnas izlase aizvadīja pārbaudes maču pret Jamaikas izlasi. Lai arī argentīniešu rindās bija spēlētāji tikai no vietējā čempionātā, tomēr nevienu šaubas nemāca, kurš šajā duelī bjia favorītu lomā. Lai nu kā, uzvara Argentīnai nāca ļoti grūtā ceļā. Līdz mača 84. minūtei vadībā ar 1:0 atradās Jamaikas spēlētāji, taču tad veterāns Martins Palermo (36) panāca 1:1. Mača kompensācija laikā Argentīna izrāva laimīgu uzvaru ar 2:1.

Pēc nepārliecinošā snieguma Maradona sniedza sekojošu komentāru: "Palermo jau par 80% garantējis sev vietu PK finālturnīrā. Tāpat man ļoti iepatikās Lusiano Fabiana Moncona (22, aizsargs, "Boca Juniors") sniegums. Lai nu kā, mani nevar uzpirkt. Man nav nekādas vienošanās nedz ar klubu treneriem, nedz menedžeriem, nedz vēl kādu. Tikai un vienīgi es izlemšu, kurš brauks uz DĀR."

Tāpat Maradona paziņojis, ka bijušajam "Barcelona" un "Villarreal" pussargam Huanam Romanam Rikelmem (31, "Boca Juniors") durvis uz izlasi ir aizvērtas. Jāatzīmē, ka pērnā gada sākumā Rikelme paziņoja, ka tikmēr, kamēr pie izlases stūres būs Maradona, valstsvienības rindās viņš nespēlēs. Tiek lēsts, ka abiem kungiem ir principiālas domstarpības jautājumos par izlases darba stilu. Jāatzīmē, ka pieņemt Rikelmi atpakaļ izlasē Maradonu lūgusi Argentīnas Futbola federācijas vadība, taču treneris savā lēmumā paliek nelokāms.

Vēl jāpiemin, ka daudziem par pārsteigumu šī gada sākumā Maradona jau nosauca tos 14 spēlētājus, kuri šogad noteikti spēlēs Pasaules kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
infobae.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-15 15:58, pirms 14 gadiem
nu vācies prom no tās izlases,tā jau esi visu sabojājis
, 2010-02-15 15:59, pirms 14 gadiem
Man Maradona liekas tikpat neizdevies treneris kā R.Domeneks.
, 2010-02-15 16:00, pirms 14 gadiem
Maradona nav labs treneris, es domāju Argentīna PČ izgāzīsies!
, 2010-02-15 16:11, pirms 14 gadiem
domāju, ka tik individuāli spēcīgām komandām kā Argentīna vispār var nebūt trenera un tāpat tām būtu pietiekami labi rezultāti tikai improvizējot vien! domāju, Maradonas galvenais uzdevums ir sastāva izvēle, maiņas un tamlīdzīgas lietas + kkādas pamata kombenes un standartu izspēle - pārējais jau ir tīri atkarīgs no spēlētāju individuālās meistarības... domāju, tieši kā treneris'/stratēģis, mūsu pašu Starkovs ir krietni labāks par Maradonu(visu cieņu viņam kā bijušajam spēlētājam)! tas tā, mans subjektīvais viedoklis!
, 2010-02-15 16:14, pirms 14 gadiem
Par Rikelmi nav brīnums, 2 ērgļi vienā komandā neiederas.
Bet ja Palermo tiks paņemts uz Milito vai Igvaina rēķina, kuri aizvada vienkārši lielisku sezonu Eiropā, nu tas būs vispār bez komentāriem.
Man jau vairs nav ticības tam, ka Djego spēs no Argentīnas indivīdu kopuma izveidot komandu.
, 2010-02-15 16:23, pirms 14 gadiem
Emilio rakstīja: domāju, ka tik individuāli spēcīgām komandām kā Argentīna vispār var nebūt trenera un tāpat tām būtu pietiekami labi rezultāti tikai improvizējot vien! domāju, Maradonas galvenais uzdevums ir sastāva izvēle, maiņas un tamlīdzīgas lietas + kkādas pamata kombenes un standartu izspēle - pārējais jau ir tīri atkarīgs no spēlētāju individuālās meistarības... domāju, tieši kā treneris'/stratēģis, mūsu pašu Starkovs ir krietni labāks par Maradonu(visu cieņu viņam kā bijušajam spēlētājam)! tas tā, mans subjektīvais viedoklis!
Argeni bez komandas spēles knapi izspraucās cauri kvalifikācijai, pēdējā spēlē vinnējot Urugvaju un izvairoties no play off ar Ziemeļamerikas zonas 3. .komandu, uz tīras individuālās meistarības vien pašā finālturnīrā nekur tālu nevarēs tikt.
, 2010-02-15 16:50, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Argeni bez komandas spēles knapi izspraucās cauri kvalifikācijai, pēdējā spēlē vinnējot Urugvaju un izvairoties no play off ar Ziemeļamerikas zonas 3. .komandu, uz tīras individuālās meistarības vien pašā finālturnīrā nekur tālu nevarēs tikt.
par to jau es arī saku - ja būtu komandai kārtīgs treneris, kurš komandas individuālajai meistarībai un talantam pieliktu vēl klāt labu stratēģiju un komandas spēli, Argentīna reāli būtu favorīts nr1 uz uzvaru PČ! tajā pat laikā ar Maradonu pie stūres, komandai paredzu aizkļūšanu līdz 1/4 finālam, veiksmes gadījumā līdz 1/2 finālam, ne tālāk!
, 2010-02-15 18:50, pirms 14 gadiem
Maradona ir labs treneris. jau tas vien, ka draudzības mačos viņš izmanto tikai vietējās līgas spēlētājus nozīmē daudz. attieksme ir galvenais pēc rezultātiem. pie tiem vēl ir jāpastrādā, bet ko var gribēt, kad katrā spēlē mainās vismas 8 laukuma spēlētāji. protams, žēl, ka Rikelmi viņš neņems, tas ir liels zaudējums. bet, ja tā padomā, tad Rikelmi var arī aizvietot. Rikelmes vietā ir iegūts Verons, kurš, kā saspēles vadītājs ir tik pat labs, cik Rikelme. kā arī, ja ieskriesies Rodrigess, tad tie būs jau divi Rikelmes.
Palermo priecē! malacis Maradona, es viņu mīlu par to, ka tik augstu vērtē Palermo un ļaus viņam spēlēt izlasē! Iguains un Milito var sist cik grib savos grandos, lai spēlētu izlasē ir jāsit goli izlases rindās - Palermo sit katrā spēlē, Iguains un Milito ar savu statistiku klubos guļ. turklāt, Palermo arī Bokā sit divtik daudz cik Iguains un Milito Eiropā.
, 2010-02-15 22:24, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: Maradona ir labs treneris. jau tas vien, ka draudzības mačos viņš izmanto tikai vietējās līgas spēlētājus nozīmē daudz. attieksme ir galvenais pēc rezultātiem. pie tiem vēl ir jāpastrādā, bet ko var gribēt, kad katrā spēlē mainās vismas 8 laukuma spēlētāji. protams, žēl, ka Rikelmi viņš neņems, tas ir liels zaudējums. bet, ja tā padomā, tad Rikelmi var arī aizvietot. Rikelmes vietā ir iegūts Verons, kurš, kā saspēles vadītājs ir tik pat labs, cik Rikelme. kā arī, ja ieskriesies Rodrigess, tad tie būs jau divi Rikelmes.
Palermo priecē! malacis Maradona, es viņu mīlu par to, ka tik augstu vērtē Palermo un ļaus viņam spēlēt izlasē! Iguains un Milito var sist cik grib savos grandos, lai spēlētu izlasē ir jāsit goli izlases rindās - Palermo sit katrā spēlē, Iguains un Milito ar savu statistiku klubos guļ. turklāt, Palermo arī Bokā sit divtik daudz cik Iguains un Milito Eiropā.
Tā pati Maradonas rīcība gan spēlētāju, gan taktikas izvēlē liek uzdot arī daudz jautājumu. Vietējiem spēlētājiem iespējams ir ļoti laba motivācija, bet vai viņi tiešām ir labākie?

Turklāt tie ~70 spēlētāji, kas izmantoti kvalī, nekādi neļauj iegūt izlases kodolu ar spēlētājiem, kas savā starpā saprotas. Izsaucot kā izlases "glābējus" Skjavi (debijas spēlē man liekas gāja pamatā) un Palermo, viņš izpelnījās vēl lielāku kritiku. Ak nesaprastais Djego. Par Rodrigesu es nezinu īsti kas noticis, bet bez iemesla viņu arī uz Atletico soliņa nenosēdināja, un Liverpūlē viņš pret Arsenal izskatījās "ierūsējis". Drīzāk di Mariju gribētos redzēt.

Kvalificējusies Argentīna tagad ir - bet es redzēju, kā viņi kvalī spēlēja pret Urugvaju, tas bija kaut kas šausmīgs, nekādas izdomas uzbrukumā, kaut ko pinas un maļas, bumba no viena laukuma gala uz otru, nekā prātīga tā arī neizveidojot. Te gan jāpiebilst, ka spēle ar Krieviju vēl bija ciešama. Bet pret Kataloniju atkal aizsardzība kā Šveices siers, pamatskolas līmeņa kļūdas. Tā finālturnīrā spēlēt nevarēs.

Bet Tavs pēdējais teikums gan ir pārspīlējums. Bokā Palermo sit ~ golu vidēji 2 spēlēs, kas ir labs rādītājs uzbrucējam. Vienlaikus Igvains tika krimināli ignorēts visu pagājušo sezonu, kaut gan bombīja Real sastāvā, bet pa to laiku Djego kvalī dragāja ar 3 mazajiem uzbrucējiem, no kuriem Tevesam izlasē bija ~10 spēļu sērija bez gūtajiem vārtiem.

Cipari
Pagājušogad Igvainam 34 spēlēs 22 goli, šogad 16 spēlēs 12.
Milito pagājušogad 31 spēlē 24 goli, šogad 20 spēlēs 14. Ar šo man liekas pietiek, lai secinātu, ka abi ir teicamā formā.
Palermo 2008/9 g Clausura iesita 7 golus, šī gada Apertura 6 un Clausura līdz šim ir iesitis 3. Izlasē viņš sit, to es nevaru apstrīdēt. Finālturnīrs rādīs, kas ir kas, varbūt mēs pa lieko tagad spamojam. Bet man ir aizdomas, ka Djego vēl līdz tam ar saviem lēmumiem liks par sevi runāt atkal.
, 2010-02-15 23:01, pirms 14 gadiem
Kādreiz, piemēram, Barcelona un Villareal laikos, Rikelme bija lielisks spēlētājs. Taču vecums, kā jau vienmēr, ietekmē sniegumu. Neteikšu, ka tagad viņš būtu baigi slikts palicis, tomēr nav vairs tas, kas bija +, ja vēl ir konflikts ar treneri, nav brīnums, ka vieta izlasē viņam netiek. Maradona kombinē pieredzi ar jaunajiem, ņemot gan Palermo, gan piemēram, Bolati. Redzēsim, kā viņam veiksies. Pirms PK nevienu nenolikšu. Laiks rādīs!
, 2010-02-16 00:21, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Tā pati Maradonas rīcība gan spēlētāju, gan taktikas izvēlē liek uzdot arī daudz jautājumu. Vietējiem spēlētājiem iespējams ir ļoti laba motivācija, bet vai viņi tiešām ir labākie?

Turklāt tie ~70 spēlētāji, kas izmantoti kvalī, nekādi neļauj iegūt izlases kodolu ar spēlētājiem, kas savā starpā saprotas. Izsaucot kā izlases "glābējus" Skjavi (debijas spēlē man liekas gāja pamatā) un Palermo, viņš izpelnījās vēl lielāku kritiku. Ak nesaprastais Djego. Par Rodrigesu es nezinu īsti kas noticis, bet bez iemesla viņu arī uz Atletico soliņa nenosēdināja, un Liverpūlē viņš pret Arsenal izskatījās "ierūsējis". Drīzāk di Mariju gribētos redzēt.

Kvalificējusies Argentīna tagad ir - bet es redzēju, kā viņi kvalī spēlēja pret Urugvaju, tas bija kaut kas šausmīgs, nekādas izdomas uzbrukumā, kaut ko pinas un maļas, bumba no viena laukuma gala uz otru, nekā prātīga tā arī neizveidojot. Te gan jāpiebilst, ka spēle ar Krieviju vēl bija ciešama. Bet pret Kataloniju atkal aizsardzība kā Šveices siers, pamatskolas līmeņa kļūdas. Tā finālturnīrā spēlēt nevarēs.

Bet Tavs pēdējais teikums gan ir pārspīlējums. Bokā Palermo sit ~ golu vidēji 2 spēlēs, kas ir labs rādītājs uzbrucējam. Vienlaikus Igvains tika krimināli ignorēts visu pagājušo sezonu, kaut gan bombīja Real sastāvā, bet pa to laiku Djego kvalī dragāja ar 3 mazajiem uzbrucējiem, no kuriem Tevesam izlasē bija ~10 spēļu sērija bez gūtajiem vārtiem.

Cipari
Pagājušogad Igvainam 34 spēlēs 22 goli, šogad 16 spēlēs 12.
Milito pagājušogad 31 spēlē 24 goli, šogad 20 spēlēs 14. Ar šo man liekas pietiek, lai secinātu, ka abi ir teicamā formā.
Palermo 2008/9 g Clausura iesita 7 golus, šī gada Apertura 6 un Clausura līdz šim ir iesitis 3. Izlasē viņš sit, to es nevaru apstrīdēt. Finālturnīrs rādīs, kas ir kas, varbūt mēs pa lieko tagad spamojam. Bet man ir aizdomas, ka Djego vēl līdz tam ar saviem lēmumiem liks par sevi runāt atkal.
bet vai tad ir kāds Eiropā, kas spēj vilkt Argentīnu? man liekas, ka Argentīnas ēra savā ziņā ir beigusies. paskaties, aiziet veterāni, kā Ajala, Krespo, Zaneti (lai gan vēl spēlē arī izlasē, tomēr līmenis nav tas), paliek veci un zūd līmenis ierastajiem izlases spēlētājiem. bet jaunie kā nav tā nav. ir lieliskais Mesi un praktiski ap viņu arī tiek būvēta komanda, pēc principa - ja nu kas, mums ir Mesi, viņš izvilks. bet tādā veidā ir aprobežoti pārējie. kā jau pieminēji, tad vietējie argentīnieši nav pietiekami labi izlasei, tur arī ir tā problēma, ka jaunie vēl aug, vai vienkārši uz Mesi fona netiek novērtēti, bet spēlētāji, kuri tikko vēl turēja Argentīnas izlasi ranga augšgalā un spēles kvalitātes augšgalā, vairs nav tie. nu vismaz paskatamies uz tādiem populārākajiem Eiropiešiem, kuri dzina izlasi - pieminētais Rodrigess - cik esmu redzējis viņa spēles izlasē, viņš vienmēr ir bijis viens no dzinējiem, bet tagad? viss, nosēdās. Kambjaso - vēl nesen viens no labākajiem balstiem pasaulē, un? joprojām labs, bet nekas vairs spīdošs nav. Tevezs, manuprāt, tiek turēts, jo nav paredzams, var izšaut jebkurā momentā. lai gan desmit sausās spēles ir nopietni.

par to Palermo attiecībā uz Iguaina un Milito, protams, pārspīlēju. biju sajūsmā par to, ka Djego pateica, ka Palermo praktiski ir garantēta vieta izlasē PK. protams, es esmu milzīgs Milito pielūdzējs un nesapratīšu to, ja Maradona nepaņems viņu izlasē. bet es domāju, ka izlases trenerim ir jābūt ieinteresētam spēlētājā, kurš sit golus VIŅA komandā nevis klubā. jā, Iguains sit daudz, Tevezs sit daudz, Milito vispār bliež. bet izlasē? Palermo ar tikai 10 goliem sezonā (kas nemaz nav slikts rezultāts) izlasē ir iesitis daudz vairāk vārtu par šiem spēlētājiem pēdējās spēlēs. es domāju, ka tieši tāpēc arī Maradona tā eksperimentē ar sastāvu, jo grib pārliecināties, kurš tad ir stabilāks izlasē golu sitējs vai Iguains, kurš Real sit katrā spēlē, vai Palermo, kurš sit ik pa divām. izlasē, ja jau viņi ir tikuši, viņi ir līdzvērtīgi neskatoties uz kluba statistikām.
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.