Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Kapello nosaucis Anglijas sastāvu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kapello nosaucis Anglijas sastāvu
Fabio Kapello
Foto: AP/Scanpix

Šodien kļuvis zināms arī Anglijas izlases sastāvs Pasaules kausa izcīņai, kas jau pēc desmit dienām sāksies Dienvidāfrikas Republikā (DĀR). Angļi uz čempionātu ņems tikai četrus uzbrucējus.

Šorīt tika veikta ''Manchester City'' pussarga Gareta Barija potītes pārbaude. Anglijas izlases ārstu slēdziens bija futbolistam pozitīvs, līdz ar to Barija braucienam uz DĀR tika dota zaļā gaisma. Izlases galvenajam trenerim Fabio Kapello atlika no iepriekš nosauktā 30 cilvēku sastāva ''nošķērēt'' septiņus liekos. Pretēji iepriekšējai praksei, kad izlases treneris katru futbolistu par lēmumu informēja personīgi – aci pret aci, Kapello šo pasākumu veica telefoniski.

Septiņi futbolisti, kuri palika aiz strīpas ir aizsargi Leitons Beinss, Maikls Dosons; pussargi Adams Džonsons, Teo Volkots, Toms Hadlstons, Skots Pārkers un uzbrucējs Darens Bents. Faktiski pārsteigumi nekādi nav notikuši. Bažas angļiem varētu radīt apstāklis, ka uz DĀR tiks ņemti tikai četri uzbrucēji. Tāda pati situācija angļiem bija arī pirms četriem gadiem Vācijā. Toreiz traumu turnīra gaitā guva Maikls Ovens, un angļi faktiski palika ar diviem uzbrucējiem – Veinu Rūniju un Pīteru Krauču. Vēl arī bija Volkots, kuram toreiz gan bija tikai 17 gadi, un toreizējais treneris Svens Gorans Eriksons ''Arsenal'' pārstāvošo Volkotu sastāvā iekļāva diezgan pārsteidzoši. Vai angļiem pietiks ar četriem uzbrucējiem, no kuriem Emīls Heskijs pēdējā laikā bija bez spēļu prakses ''Aston Villa'' klubā, rādīs laiks.

Angļi DĀR spēlēs vienā grupā ar ASV, Alžīriju un Slovēniju. Pirmais mačs angļiem, kuri Pasaules kausā uzvarējuši tikai vienu reizi (1966.gadā savās mājās), būs 12. jūnijā pret ASV.

Anglijas izlases sastāvs

PozīcijaFutbolistsKlubs
VārtsargsDžo HārtsManchester City
VārtsargsDeivids DžeimssPortsmouth
VārtsargsRoberts GrīnsWest Ham
AizsargsDžeimijs KaragersLiverpool
AizsargsRio FerdinandsManchester United
AizsargsDžons TerijsChelsea
AizsargsLedlijs KingsTottenham
AizsargsEšlijs KolsChelsea
AizsargsGlens DžonsonsLiverpool
AizsargsMetjū ApsonsWest Ham
AizsargsStīvens VornoksAston Villa
PussargsGarets BarijsManchester City
PussargsMaikls KariksManchester United
PussargsDžo KolsChelsea
PussargsStīvens DžerardsLiverpool
PussargsFranks LampardsChelsea
PussargsĀrons LenonsTottenham
PussargsDžeimss MilnersAston Villa
PussargsŠons Raits FilipssManchester City
UzbrucējsVeins RūnijsManchester United
UzbrucējsDžermeins DefoTottenham
UzbrucējsPīters KraučsTottenham
UzbrucējsEmīls HeskijsAston Villa

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk