Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Eriksons paziņojis Kotdivuāras sastāvu

Eriksons paziņojis Kotdivuāras sastāvu
Didjē Drogba un Salomons Kalū
Foto: SIPA/Scanpix

Kotdivuāras izlases galvenais treneris Svens Jorans Eriksons nosaucis tos 23 spēlētājus, kuri jau pēc 10 dienām uzsāks cīņu par Pasaules kausa izcīņas galveno trofeju. Finālturnīrā Kotdivuāra spēlēs "nāves" grupā kopā ar Brazīliju, Portugāli un Ziemeļkoreju.

No kandidātu loka, kurš sastāvēja no 30 futbolistiem, izlases galvenais treneris Svens Jorans Eriksons šodien atsijāja septiņus spēlētājus, tādējādi nosaucot valstsvienības galīgo sastāvu PK finālturnīram. Lielākais pārsteigums noteikti ir Anglijas kluba "West Bromwich Albion" aizsarga Abdulaja Meites (29) un Bakari Konē (28) neiekļaušana sastāvā. Jāatzīmē, ka Meite aizvadītajā sezonā palīdzēja savai komandai atgriezties Premjerlīgā, bet Konē aizvadītajā sezonā "Marseille" rindās kļuva par Francijas čempionu, bet pašreiz jau parakstījis līgumu ar Kataras klubu "Lekhwiya".

Pārēji pieci spēlētāji, kuri uz DĀR nedosies ir vārtsargs Vinsents Angbans (25, "ASEC Mimosas" (Kotdivuāra)), pussargi Džilless Japi Japo (28, "FC Basel") un Emerse Fajē (26, "Nice"), kā arī uzbrucēji Kanga Akalē (29, "Lens") un Traore Lasina (20, ''CFR Cluj'')

Lai nu kā, Kotdivuāras izlases spēks joprojām ir vērā ņemams, jo finālturnīrā spēlēs tādi futbolisti kā Didjē Drogba, Emanuels Ebue, abi brāļi Turē – Kolo un Jaja, Salomons Kalū, Aruna Dindane (spēlēs "Lekhwiya" kopā ar Konē), Didjē Zokora, Žervinjo u.c. Arī talantīgais uzbrucējs Seidu Dumbija (22), kurš pēdējās divas sezonas, pārstāvot "FC Young Boys", bija Šveices čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, bet 2008./2009. gada sezonā ticis atzīts par labāko futbolistu Šveicē, brauks uz DĀR. Jāatzīmē, ka nākamajā sezonā Dumbija pārstāves Maskavas klubu "CSKA".

Sastāvā iekļauti arī Kofi Ndri Romaričs un Stīvs Gohuri, kuri gada sākumā nespēlēja Āfrikas Nāciju kausa izcīņā Angolā. Tikai viens no sastāvā iekļautajiem futbolistiem pārstāv vietējā čempionāta klubu, bet pārējie spēlē ārzemēs.

PK finālturnīrā Kotdivuāra spēlēs tā sauktajā ''nāves'' grupā (G) kopā ar Brazīliju, Portugāli un Ziemeļkoreju.

Kotdivuāras sastāvs PK izcīņai

PozīcijaSpēlētājsVecumsKlubs
VārtsargsBoubacar Barry30Lokeren (Beļģija)
VārtsargsDaniel Yeboah25ASEC Mimosas
VārtsargsAristide Zogbo28Maccabi Netanya (Izraēla)
AizsargsSol Bamba25Hibernian (Skotija)
AizsargsArthur Boka27Stuttgart (Vācija)
AizsargsEmmanuel Eboue26Arsenal (Anglija)
AizsargsSiaka Tiene28Valenciennes (Francija)
AizsargsKolo Toure29Manchester City (Anglija)
AizsargsGuy Demel28Hamburg (Vācija)
AizsargsSteve Gohouri29Wigan (Anglija)
AizsargsBenjamin Angoua23Valenciennes (Francija)
PussargsDidier Zokora29Sevilla (Spānija)
PussargsKoffi Ndri Romaric26Sevilla (Spānija)
PussargsCheick Tiote23FC Twente (Nīderlande)
PussargsYaya Toure26Barcelona (Spānija)
PussargsJean-Jacques Gosso27Monaco (Francija)
PussargsAbdel Kader Keita28Galatasaray (Turcija)
PussargsEmmanuel Kone23CFR Cluj (Rumānija)
UzbrucējsAruna Dindane29Lekhwiya (Katara)
UzbrucējsSeydou Doumbia22CSKA Moscow (Krievija)
UzbrucējsDidier Drogba32Chelsea (Anglija)
UzbrucējsSalomon Kalou24Chelsea (Anglija)
UzbrucējsGervinho22Lille (Francija)

Pārbaudes spēles pirms PK izcīņas

PretinieksRezultāts
Dienvidkoreja0:2
Paragvaja2:2

Izmantotie resursi:
fifa.com


Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.