Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Kūpers pēc trīs zaudējumiem neturpinās darbu ar Ēģiptes izlasi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kūpers pēc trīs zaudējumiem neturpinās darbu ar Ēģiptes izlasi
Ektors Kūpers
Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes valstsvienība Pasaules kausa izcīņai kvalificējās pēc 28 gadu pārtraukuma, taču piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas, un komandas galvenais treneris Ektors Kūpers nolēmis pamest amatu.

Gatavošanos Pasaules kausam aizēnoja komandas līdera Mohameda Salāha savainojums – viņš cieta UEFA Čempionu līgas finālā, un nevarēja palīdzēt Ēģiptes izlasei atklāšanas spēlē pret Urugvaju, kurā tika zaudēts ar 0:1, vārtus ielaižot pašās beigās pēc standartsituācijas izspēles. Pret Krieviju un Saūda Arābiju Salāhs devās laukumā un abās spēlēs guva vārtus, taču komanda zaudēja (1:3 un 1:2), turnīru pabeidzot A grupas pēdējā vietā.

62 gadus vecajam Kūperam pēc Pasaules kausa beigtos līgums, taču pirms turnīra viņš un Ēģiptes Futbola federācija veica pārrunas par vienošanās pagarināšanu. Pēc noslēdzošā zaudējuma argentīniešu speciālists nerunāja par savu nākotni. "Mums bija tikšanās pēc atgriešanās no Krievijas, un visa federācijas vadība nolēma pateikt paldies Kūperam un viņa personālam par darbu," paziņoja federācija.

Kūpers, kurš savulaik trenējis "Valencia" un Milānas "Inter", pie Ēģiptes izlases stūres stājās 2015. gadā, un pirmie panākumi nebija ilgi jāgaida – pēc diviem gadiem viņš aizveda komandu līdz Āfrikas Nāciju kausa finālam, kurā tika piedzīvots zaudējums pret Kamerūnu. Pēcāk izdevās pirmoreiz kopš 1990. gada kvalificēties Pasaules kausam, un izšķirošos vārtus ar 11 metru soda sitiena palīdzību guva tieši Salāhs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 11:40, pirms 6 gadiem
Nav pārsteigums, bet Kūpers noteikti ilgi nepaliks bez darba.