Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Gvardiolas izstumtais Hārts saglabā Anglijas pamatvārtsarga statusu

Agris Suveizda

Gvardiolas izstumtais Hārts saglabā Anglijas pamatvārtsarga statusu
Džo Hārts
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola izlases jaunais galvenais treneris Sems Elardaiss jau paziņoja 11 spēlētājus, kuri rītvakar sāks Pasaules kausa atlases cikla maču Slovākijā. Salīdzinājumā ar "Euro 2016" astotdaļfināla cīņu pret Islandi (1:2) būs trīs izmaiņas.

Pirmkārt, aizsardzības centrā blakus Gerijam Keihilam spēlēs 22 gadus vecais Džons Stounss, kurš šovasar par 55,6 miljoniem eiro pārgāja uz Mančestras "City", nevis Kriss Smolings. Otrkārt, centra pussarga pozīcijā Džordans Hendersons spēlēs Deli Alli vietā. Un, treškārt, flangā Edams Lallana aizstās Denjelu Staridžu. Paredzams, ka Anglijas izlase pāries uz 4-2-3-1 un Veins Rūnijs spēlēs desmitā numura pozīcijā zem Harija Keina. Vietu vārtos saglabās Džo Hārts, kurš zaudēja pamatvārtsarga posteni Mančestras "City" un īrē pārcēlās uz Itālijas "Torino".

"Esmu noskatījies slovāku mājas spēles. Visas analīzes rāda, ka viņi kvalifikācijas mājas spēles sāk ļoti aktīvi un gūst daudz agru vārtu. Atlases cikla beigās viņi gan nedaudz nosēdās un vairs netika pie tik labiem rezultātiem," sacīja Elardaiss. "Neesmu skatījies mūsu savstarpējo spēli [0:0] "Euro 2016" finālturnīrā, jo domāju, ka Slovākija savās mājās izmantos pavisam citu taktiku. Finālturnīrā viņiem pret mums vajadzēja tikai vienu punktu, tādēļ viņi iesēdās aizsardzībā, bija ļoti tendēti uz aizsardzību un gandrīz nemaz neuzbruka."

Lai arī Elardaiss atzina, ka uz komandas pleciem gulstas milzīgs spiediens, ka no Slovākijas jāatgriežas ar uzvaru, viņš uzskata, ka arī slovāki mājās būs līdzīgā situācijā: "Viņiem būs atbildības slogs, ka ir jāuzbrūk un jāuzvar mājas spēle, kas viņiem un viņu trenerim būs ļoti svarīgi. Tas, cerams, mūsu radošajiem spēlētājiem dos vairāk plašuma, lai uzlauztu viņu aizsardzību, ko mums neizdevās izdarīt finālturnīrā."

Arī centra pussargs Eriks Daiers uzskata, ka spēle Slovākijā būs pavisam atšķirīga: "Tā būs pilnīgi cita spēle, salīdzinot ar to, kādu pret Slovākiju aizvadījām finālturnīrā. Mēs būsim pavisam cita komanda ar pavisam citu treneri. Šīs divas spēles nevar salīdzināt." Tikmēr Lallana uzsvēra, ka angļus interesēs tikai trīs punkti: "Mums noteikti ir jāuzvar, un mēs paši uzliekam sev lielāko spiedienu, ka mums tas ir jāizdara. Zinām, ka mums ir ļoti talantīga komanda."

Slovākija un Anglija savā starpā tiksies rītvakar plkst. 19:00 pēc Latvijas laika. Mačs notiks Trnavā. Vēl šajā atlases grupā ielozētas arī Slovēnija, Skotija, Lietuva un Malta.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
Sam Allardyce reveals England team to face...