Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

"United" pussargs Matičs un "United" mērķis Milinkovičs-Savičs – Serbija paziņo sastāvu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"United" pussargs Matičs un "United" mērķis Milinkovičs-Savičs – Serbija paziņo sastāvu
Nemanja Matičs
Foto: AFP/Scanpix

Serbijas izlases galvenais treneris Mladens Krstajičs paziņojis 23 futbolistus, kuri dosies uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņu Krievijā. Sastāvā iekļauti pieredzējuši aizsargi, balsta pussargs Nemanja Matičs un uzbrucējs Aleksandars Mitrovičs.

Valstsvienības lielākā zvaigzne ir "Manchester United" balsta pussargs Nemanja Matičs, kurš karjeras laikā iekļuvis Anglijas Premjerlīgas sezonas simboliskajā izlasē. No 2014. līdz 2017. gadam viņš pārstāvēja Londonas "Chelsea", bet pagājušajā vasarā atgriezās Žuzē Morinju vadītā komandā un uzreiz kļuva par sākumsastāva spēlētāju. "United" rindās viņš aizvadīja 36 spēles, gūstot vienus vārtus un palīdzot komandai ierindoties otrajā vietā.

Pussargu līnijā viņam blakus būs 23 gadus vecais Sergejs Milinkovičs-Savičs, kurš pagaidām pārstāv Romas "Lazio", taču uzbrūkošo spēlētāju savās rindās labprāt redzētu lielākas komandas. Interesi par serba pakalpojumiem izrādījusi arī "Manchester United", tomēr klubs pašlaik nav gatavs šķirties no prasītajiem simts miljoniem eiro. Jebkurā gadījumā skaidrs ir tas, ka Milinkovičs-Savičs ilgi "Lazio" neuzkavēsies.

Protams, aizsardzībā zināmākie spēlētāji ir divi veterāni – 34 gadus vecais Braņislavs Ivanovičs un 32 gadus vecais komandas kapteinis Aleksandars Kolarovs. Abi ilgus gadus pavadījuši Premjerlīgā, un Ivanovičs kopā ar Londonas "Chelsea" par čempionu kļuvis trīs reizes, kamēr Kolarovs ar "Manchester City" uzvarējis divreiz. Tagad Ivanovičs spēlē Krievijā, bet Kolarovs ar "AS Roma" sasniedza Čempionu līgas pusfinālu.

Uzbrukumā serbu galvenais ierocis būs Aleksandars Mitrovičs, kurš pieder "Newcastle United", taču aizvadītajā sezonā tika izīrēts Londonas "Fulham" un palīdzēja komandai kvalificēties Premjerlīgai – 12 vārti 17 spēlēs. Serbijas valstsvienības rindās Mitrovičs guvis 13 vārtus. Viņš nebija vienīgais futbolists, kurš piederēja Premjerlīgas klubam, bet spēlēja līgu zemāk – pussargs Marko Grujičs pieder "Liverpool", taču pārstāvēja "Cardiff City".

Savainojuma dēļ uz Pasaules kausu nedosies 25 gadus vecais centra aizsargs Matija Nastasičs, kuru pirms trim gadiem Gelzenkirhenes "Schalke" par 12 miljoniem eiro iegādājās no "Manchester City". Ceļgala savainojuma dēļ viņš izlaidis pēdējos divus mēnešus, un Nastasičam neizdevās pārliecināt treneru korpusu, ka viņš būs gatavs Pasaules kausa izcīņai. Serbijas izlase spēlēs vienā grupā ar Brazīliju, Šveici un Kostariku.

Serbijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsVladimirs StojkovičsPartizan
Marko DmitrovičsEibar (Spānija)
Predrags RajkovičsMaccabi (Izraēla)
AizsargsAleksandars KolarovsRoma (Itālija)
Braņislavs IvanovičsZenit (Krievija)
Nikola MilenkovičsFiorentina (Itālija)
Milans RodičsCrvena zvezda
Antonio RukavinaVillarreal (Spānija)
Urošs SpajičsKrasnodar (Krievija)
Duško TosičsGuangzhou (Ķīna)
Milošs VeljkovičsWerder (Vācija)
PussargsMarko GrujičsLiverpool (Anglija)
Filips KostičsHamburg (Vācija)
Adems LjajičsTorino (Itālija)
Nemanja MatičsMan United (Anglija)
Sergejs Milinkovičs-SavičsLazio (Itālija)
Luka MilivojevičsCrystal Palace (Anglija)
Nemanja RadonjičsCrvena zvezda
Dušans TadičsSouthampton (Anglija)
Andrija ŽivkovičsBenfica (Portugāle)
UzbrucējsLuka JovičsEintracht (Vācija)
Aleksandars MitrovičsNewcastle (Anglija)
Aleksandars PrijovičsPAOK (Grieķija)

Izmantotie resursi:
World Cup: Nastasic cut from Serbia's...

     [+] [-]

, 2018-06-02 19:25, pirms 6 gadiem
Es lai no shiis grupas lai izkluut Brazilija un Serbia!