Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Lechia" otrā neveiksme pēc kārtas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Lechia" otrā neveiksme pēc kārtas
Ivans Lukjanovs (Foto: sport.trojmiasto.pl)

Šodien Polijas futbola čempionātā 11. kārtas spēli aizvadīja Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvētā Gdaņskas "Lechia". Savā laukumā cīņā pret turnīra vicelīderi Kieļces "Korona" nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu ar 0:1.

Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvētā 5. vietas īpašniece Gdaņskas "Lechia" (5-2-3) savā laukumā uzņēma turnīra videlīderi Kieļces "Korona" (6-2-2). Abas šīs komandas līdz šim izcēlušās ar skaistu uzbrukuma futbolu, kas devis negaidīti augstu vietu šīs sezonas Polijas čempionātā. Arī šodien tika gaidīta atklāta spēle. Gan Lukjanovs, gan Kožans devās laukumā Gdaņskas vienības sākumsastāvā.

Jāsaka, ka "Lechia" visa mača garumā spēlēja labāk nekā viesi no Kieļces - uzbrukumi tika veidoti viens pēc otra un centrālā loma uzbrukumu veidošanā bija tieši Lukjanovam, kurš nenogurstoši veica reidus pa abām malām (biežāk spēlēja labajā malā, taču mēdza parādīties arī kreisajā malā, dezorientējot pretinieku), izdarīja neskaitāmus centrējumus un piespēles, taču "Lechia" nekādi neizdevās iesist - brīžiem trūka meistarības, bet brīžiem arī veiksmes.

Ja Lukjanovs 1. puslaikā bija hiperaktīvs un piedalījās gandrīz ikvienā "Lechia" uzbrukumā. 2. puslaika sākumā 48. minūtē bumba pēc Ivana centrējuma ... atsitās pret vārtu stabu, taču kopumā Lukjanovs 2. puslaikā nedaudz pazuda, un 72. minūtē "Lechia" treneris Kafarskis mūsu uzbrūkošo pussargu pie rezultāta 0:0 nomanīja. Tas rezultātu nenesa, tieši otrādi - 80. minūtē, kļūdoties līnijtiesnesim (nefiksēja aizmuguri), "Korona" pretuzbrukumā iesita pirmos vārtus mačā. "Lechia" metās atspēlēties, bet glābt spēli neizdevās - sāpīgs zaudējums ar 0:1. Kožans nospēlēja līdz pat finālsvilpei.

"Lechia" piedzīvojusi otro zaudējumu pēc kārtas (pagājušajā nedēļā cerīgā spēlē pret pazīstamo Krakovas "Wisla" no 1:0 zaudējums ar 1:4) un pamazām attālinās no vadošā trijnieka. Ļoti žēl, jo snieguma ziņā "Lechia" patiešām atstāj iespaidīgu sniegumu un pie lielākas veiksmes varēja šobrīd atrasties krietni labākās pozīcijās.

     [+] [-]

, 2010-10-30 19:24, pirms 14 gadiem
ja, tiesneša kļūda (pēc laiciņa video)

     [+] [-]

, 2010-10-31 15:39, pirms 14 gadiem
Lukjanovu uz izlasi!