Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Viens no "Riga" dublieru līderiem Patika spēlēs Kipras jaunatnes čempionē

Agris Suveizda

Viens no "Riga" dublieru līderiem Patika spēlēs Kipras jaunatnes čempionē
Gļebs Patika. Foto: LFF

Latvijas futbola virslīgas līdervienība "Riga" paziņojusi par nepilnus 19 gadus vecā uzbrūkošā spēlētāja Gļeba Patikas izīrēšanu Kipras kluba "Paphos" U19 komandai, kas drīzumā spēlēs UEFA Jaunatnes līgā.

2021. gada sākumā Patika no "Skonto" akadēmijas pārcēlās uz "Riga" un 2022. gadā "Riga" dublieru sastāvā guva 22 vārtus, kļūdams par Nākotnes līgas labāko vārtu guvēju. Šosezon viņam astoņi precīzi sitieni un dalīta trešā vieta aiz JDFS "Alberta" līdera Emīla Evelona un "Beitar" pieredzējušā spēlētāja Aleksa Regžas. Astoņi vārti ir arī Patikas komandas biedriem Aleksejam Petrovam un Maksimam Parhomenko. "Riga" dublieri ar 42 punktiem 17 spēlēs ieņem otro vietu, par punktu atpaliekot no "Grobiņas".

Virslīgas spēļu pieteikumā Patika vēl nav ticis, bet jūlija vidū kluba galvenajā komandā debitēja ar 13 minūtēm un vārtu guvumu kausā pret PPK (5:0). Rudenī un pavasarī Patika bija Latvijas U19 izlases dalībnieks, ejot uz maiņu trijās no sešām spēlēm palīdzot sasniegt Elites kārtu.

Oktobrī Kipras jaunatnes čempione "Pafos" aizvadīs UEFA Jaunatnes līgas čempionu zara pirmo kārtu, kurā pretiniekus uzzinās 5. septembrī. Arī Latvijas jaunatnes čempione "Liepāja" vēl pretendē uz dalību pirmajā kārtā, taču tā ir maz ticama – lai liepājnieki iegūtu dalības tiesības, Čempionu līgas grupu turnīrā jāiekļūst gan Eindhovenas PSV (viesos 2:2 pret "Rangers"), gan "Molde" (mājās 2:3 pret "Galatasaray"), gan Haifas "Maccabi" (mājās 0:0 pret "Young Boys") pieaugušo komandām.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/patika-pievienoja...

  +1 [+] [-]

, 2023-08-29 16:38, pirms 8 mēnešiem
Kas viņš ir pēc tautības, pilsonība skaidrs.. Varbūt romu tautības pārstāvis?

     [+] [-]

, 2023-08-30 09:17, pirms 8 mēnešiem
"Salaspils" projekts izjuka, un "Riga" sistēmas bijušajiem U19 izlases spēlētājiem tiek atrasti jauni klubi (Sirbu, Patika, Krieviņš, Muradjans).