Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gorkšam kauja ar sīvāko konkurenti, Rudņevs lūkos gūt 20. vārtus

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gorkšam kauja ar sīvāko konkurenti, Rudņevs lūkos gūt 20. vārtus
Kaspars Gorkšs
Foto: readingfc.co.uk

Šajā nedēļas nogalē, iespējams, svarīgāko sezonas spēli aizvadīs Kaspars Gorkšs un „Reading”, savukārt Artjoms Rudņevs Polijā mēģinās gūt 20. vārtus šīs sezonas Ekstraklasē.

Kaspara Gorkša „Reading” Anglijas Čempionātā ieņem 2. vietu, taču otrdien savu pārcelto spēli aizvadīja konkurente „West Ham”, izbraukumā ar 2:0 pārspējot „Peterborough”, tādējādi tiekot Redingai viena punkta attālumā (atgādinām, ka tieši „Reading” un „West Ham” šobrīd cīnās par 2. vietu – līdere „Southampton” apsteidz „Reading” par pieciem punktiem, bet 4. vietā esošā „Brighton” atpaliek no „West Ham” par 10 punktiem). Sestdien plkst.17:00 „West Ham” un „Reading” tiksies savā starpā tā saucamajā sešu punktu spēlē. Domājams, Kaspara komanda būs priecīga arī par neizšķirtu, jo mačs notiks pretinieka stadionā, bez tam tad izdotos saglabāt viena punkta pārsvaru, paliekot vairs tikai sešām kārtām. 1. apļa spēlē decembrī Redinga, tobrīd vēl neesot pat labāko desmitniekā, negaidīti (palīdzot arī pretinieku noraidījumam) sasita „West Ham” ar 3:0, taču skaidrs, ka rīt būs daudz grūtāk. Šo spēli translēs NTV+, un tātad cīņa būs vērojama arī daudzviet internetā.

Pēc ilgākas klusēšanas pauzes pagājušajā nedēļas nogalē beidzot ar vārtiem izcēlies Artjoms Rudņevs, kura kopējais veikums pēc 23 no 30 kārtām ir 19 vārti (tuvākajam sekotājam – 12). Šeit jāmin, ka pēdējās piecās sezonās Ekstraklases rezultatīvākam spēlētājam noslēgumā bijuši attiecīgi 15, 23, 19, 18, 14. Tātad Rudņevam jātiecas uzlabot Pāvela Brožeka 2007./08. gada sezonā iespētais (23 vārti). Vēl ir septiņas kārtas. Sestdien „Lech” tiksies ar turnīra pastarīti „Cracovia”, kuru pārstāv Aleksejs Višņakovs un kurai ir svarīgs katrs punkts, lai izglābtos no izkrišanas. Jāmin, ka 1. aplī Krakovā „Lech” uzvarēja ar 3:0, Rudņevam gūstot divus vārtus.

Izkrišana negaidīti draud arī Gdaņskas „Lechia”, kuru pārstāv Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans - bīstamā zona tiek apsteigta tikai par trim punktiem. Viņiem spēle jau šovakar viesos pret Belhatuvas GKS. „Lechia” cer apsteigt ne vien Višņakova „Cracovia”, bet arī Oļega Laizāna Lodzas LKS, kas sestdien izbraukumā spēkosies ar „Podbeskidzie”.

Krievijā praktiski pie spēlēšanas netiek Aleksandrs Cauņa, kura Maskavas CSKA sestdien viesosies Krasnodarā, lai tiktos ar Premjerlīgas vadošā astotnieka vājāko vienību „Kuban”, un mūsu pussargam esot lielas izredzes šoreiz tikt laukumā. CSKA šobrīd ar pūlēm tur 2. vietu, no līderes „Zenit” atpaliekot par septiņiem punktiem. Cits stāsts ir ar Andri Vaņinu - viņš piedalās katrā mačā un nu jau ir aizvadījis piecas sausas spēles pēc kārtas! „Sion” bez punktu soda Šveices Superlīgā būtu augstajā 2. vietā, bet šobrīd nākas cīnīties, lai izvairītos no pārspēlēm – „Lausanne Sport” ir priekšā par astoņiem punktiem, bet vēl ir deviņas kārtas. Siona sestdien pretinieka stadionā spēkosies ar „Grasshopper”.

Trešdien AFC Čempionu līgas grupu turnīrā 3. kārtu aizvadīs Andrejs Perepļotkins un „Nasaf”, viesos tiekoties ar Kataras „Al Rayyan”, kurai divās spēlēs divi zaudējumi. Arī „Nasaf” ir tikai punkts, taču uzvara šajā mačā ļautu turpinājumā nopietni cīnīties par izkļūšanu no grupas. Pēc debijas, nākot uz maiņu pret „Shakhtar”, laukumā vairs netiek „Illichivets” pussargs Ritvars Rugins - varbūt tas izdosies cīņā pret „Zorya”?

Azerbaidžānas čempionātā palikušas septiņas kārtas. 2.-3. vietā ir Ģirta Karlsona Baku „Inter”, kas svētdien viesos tiksies ar 4. pozīcijā esošo „Khazar”. Tālāk 5. vietā ar sešu punktu deficītu no trijnieka ir Pāvels Doroševs un „Qabala” – mūsu vārtsargu svētdien lūkos pārspēt „Baku” ar Māri Verpakovski un Denisu Ivanovu ierindā. Svētdien aci pret aci, iespējams, tiksies Juris Laizāns un Edgars Gauračs, jo savā starpā spēlēs „Fakel” un „Enisey”. Lietuvā šī brīža valsts čempioni „Ekranas” uzņems Intara Kirhnera un Igora Kozlova „Šiauliai”.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-30 11:19, pirms 13 gadiem
Jaacer ,ka Reading panems 3.p. vai vismaz nichu Kaa jau autors mineeja. Starp citu WestHam pret Pboro nemaz Tik viegli negaaja. Lai veicas legjionaariem

     [+] [-]

, 2012-03-31 17:59, pirms 13 gadiem
JĀ! Gorkšam gols!