Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lukjanovs piespēlē, komandai neizšķirts

Lukjanovs piespēlē, komandai neizšķirts
Pēc Lukjanova piespēles vārtus
gūst Aleksandrs Romašovs.
Foto: www.futbolas.lt

Vakar tika aizvadītas Lietuvas futbola A līgas 5. kārtas cīņas. Par sensācīju parūpējās Klaipēdas ''Atlantas'', kas izrāva punktu cīņā ar FBK ''Kaunas'' komandu. Citā mačā Ivana Lukjanova pārstāvētā ''Šiauliai'' vienība sadalīja punktus uz pusēm mačā ar Viļņas ''Žalgiri'' - 1:1.

Spēle notika lieliskos laikapstākļos un to noraudzīties klātienē ieradās 1350 skatītāju. Cīņa norisinājās ''Šiauliai'' kluba stadionā un viss solīja skaistu un saistošu futbolu - tā arī notika. Kā jau ierasts, maču pamatsastāvā uzsāka arī mūsu Ivans Lukjanovs, bet pārējie latviešu futbolisti joprojām ārstē dažādus savainojumus.

Maču aktīvāk iesāka viesi no galvaspilsētas, viņi iespieda sāncenšus viņu aizsardzības zonā, taču uzbrukumi nebija īpaši veiksmīgi, šeit gan jāpateicas laukuma saimnieku sabalansētajai aizsardzībai. Ar laiku iespēlējās arī ''Šiauliai'' futbolisti, kuri palielināja savu bumbas kontroli, taču tieši tad pirmo izdevību ātrajā pretuzbrukumā izšķērdēja Nikolajs Misiuks (''Žalgiris''), kura sitiens lidoja vārtiem secen.

Uzreiz nākamajā uzbrukumā savu tehniku nodemonstrēja Aleksandrs Romašovs, kurš tehniski apspēlēja vairākus aizsargus, taču sitiens lidoja gar pašu vārtu stabu. Ja šajā epizodē Romašovam nepaveicās, tad nākamajā gan - Ivans Lukjanovs veica izrāvienu pa kreiso malu, tad asi piespēlēja Aleksandram Romašovam, kuram atlika bumbu raidīt vien tukšos vārtos - 1:0 ''Šiauliai'' labā. Arī pēc gūtajiem vārtiem laukuma saimnieki apgriezienus nemazināja un ātri vien pie soda laukuma robežas tika nogāzts tas pats Romašovs, taču Kukļa izpildītais sitiens lidoja vārtiem secen.

Pēc zaudētiem vārtiem arvien vairāk mača iniciatīvu savās rokās (kājās) pārņēma ''Žalgiris'' kluba spēlētāji, bīstamu sitienu izpildīja Raimonds Vileniškis, taču ''Šiauliai'' vārtsargs Ļudviks Vaļus spēja situāciju glābt, jau nākamajā epizodē Vileniškis guva savainojumu un viņu nomainīja Marius Dovidēns. Pēc maiņas uznākušais futbolists ātri varēja izcelties, taču viņš ļoti labā situācijā uzkāpa uz bumbas un tādēļ viņam neizdevās izpildīt veiksmīgu sitienu.

Pirmā puslaika izskaņā četras iespējas rezultāta starpību palielināt bija Ivanam Lukjanovam, vienā epizodē viņš nospēlēja aktīvi - pārņēma bumbu un bīstami sita, nākamajā bīstami sita pretuzbrukuma laikā, bet trešajā momentā pēc Lukošēviča piespēles sita stipri, bet neprecīzi. Šādu arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Pēc pārtraukuma atkal iniciatīvu uzņēmās viesi, taču atkal iekrita pretuzbrukumā, kad Raskova sitiens atsitās pret aizsargu, pirmais pie bumbas tika Romašovs, taču viņa spēcīgais sitiens lidoja stipri virs vārtiem. Tomēr ''Žalgiris'' kluba centība drīz vainagojās ar panākumu, kad pēc Dovīdena tālas piespēles ar vienu pieskārienu bumbu vārtu tīklā raidīja Nerijus Vasiļausks - 1:1. Pēc šāda notikumu pavērsiena ''Šiauliai'' mēģināja atkal gūt ātrus vārtus, taču gandrīz sanāca otrādi, kad ar galvu bīstami sita Arvīds Veikutis.

Lai gan bumbu otrajā ouslaikā vairāk kontrolēja ''Žalgiris'' kluba spēlētāji,
labākas iespējas gūt vārtus radās tieši ''Šiauliai'' komandai, vienā no epizodēm Luņska sitiens lidoja gar pašu vārtu stabu, bet pēc pāris minūtēm neprecīzi sita arī Lukošēvičs. Pēdējās mača minūtēs komandas apmainījās ar vairākām bīstamām epizodēm, taču tās netika izmantotas un cīņa noslēdzās ar draudzīgu neizšķirtu - 1:1. Interesanti, ka viesiem no Viļņas šis bija piektais neizšķirts piecās cīņās. Ivans Lukjanovs laukumā pavadīja visu cīņu.

Ivans Lukjanovs: ''Slikti, izlaidām uzvaru, kad bija visas iespējas uzvarēt. Mums bija iespējas gūt otros vārtus, nedomāju, ka šādā gadījumā viņi būtu spējuši atspēlēties. Žēl, atkal nespējām iesist un arī uzvarēt'' - pēc cīņas atzina Lukjanovs.

Citās cīņās jāatzīmē FBK ''Kaunas'' neizšķirts Klaipēdā - 1:1 un Viļņas ''Vētra'' uzvara pār Marijampoles ''Sūduva'' 3:0.

Lietuvas futbola A līga, 27. aprīlis
5. kārta

''Atlantas'' 1:1 ''Kaunas''
''Ekranas'' 4:0 ''Šilute''
''Vētra'' 3:0 ''Sūduva''
''Šiauliai'' 1:1 ''Žalgiris''

Lietuvas A līgas čempionāta tabula.

Vieta Komanda Spēles Uzvaras Neizšķirti Zaudējumi Punkti
1. Vētra 5 3 2 0 11
2. Ekranas 5 3 1 1 10
3. Kaunas 5 2 1 2 7
4. Sūduva 5 2 1 2 7
5. Atlantas 5 1 3 1 6
6. Šiauliai 5 1 2 2 5
7. Žalgiris 5 0 5 0 5
8. Šilute 5 0 1 4 1

Izmantotie resursi:
futbolas.lt

  +1 [+] [-]

, 2008-04-28 19:33, pirms 16 gadiem
Negaidīti daudz skatītāju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja