Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors: "Šeit iemācīšos daudz"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Šteinbors: "Šeit iemācīšos daudz"
Foto: ("Blackpool Gazette")

Lielākais Blekpūles dienas laikraksts "Blackpool Gazette" publicējis materiālu par Latvijas futbola vārtsargu Pāvelu Šteinboru, kurš nesen parakstījis līgumu ar "Blackpool".

Kā min avīze, tad Šteinboram pēc viņa ierašanās Anglijā pievērsta salīdzinoši maza uzmanība, jo klubs transfēru periodā ieguvis arī daudz skaļākus uzvārdus – Polu Dikovu, Stefanu Makfī, Polu Džerardu. Pie tam, ja minētie spēlētāji nopirkti, lai tūlīt un tagad pastiprinātu “Blackpool” klubu, tad 23 gadus vecais Šteinbors paņemts ar domu nākotnei. Blekpūles vadība uzskata, ka Šteinboram var būt gaiša nākotne, jāgaida viņa attīstība un nobriešana. Šajā sezonā pirmajā komandā Pāvelam visticamāk nebūs iespēju sevi pierādīt (pirmais vārtsargs Račubka ir lieliskā formā un ir arī stabils otrais numurs jau pieminētais Džerards), taču tuvāko gadu laikā uz Latvijas vārtsarga palīdzību tiek cerēts. Šteinbors žurnālistiem izteicies, ka piepildījies viņa sapnis nokļūt Anglijas klubā, tai pat laikā saprotot šī brīža realitāti: “Labi apzinos, ka man priekšā jau ir divi labi vārtsargi. Gan Račubka, gan Džerards ir tiešām labi un pagaidām vēl nedomāju par iekļūšanu pirmajā komandā.”

Šteinbors iezīmē arī savas perspektīvas: “Domāju, svarīgākais ir cītīgi trenēties un mācīties, īpaši no abiem labākajiem vārtsargiem. Zinu, ka iemācīšos daudz un jau tagad to daru. Pīters Fokss [“Blackpool” vārtsargu treneris] ir labs treneris, es izbaudu treniņus pie viņa un jūtu progresu. Esmu laimīgs šeit un ceru uzlabot savu sniegumu. Mans sapnis ir piepildījies.”

Protams, sarunā ar Šteinboru žurnālisti nepagāja garām arī Kaspara Gorkša tematikai. Šteinbors stāsta: “Latvija ir liela, tāpēc man iepriekš pirms ierašanās Blekpūlē nekad negadījās dzimtenē satikt Kasparu. Protams, ka zināju par viņu, Kaspars ir mūsu nacionālās izlases spēlētājs un ļoti pazīstams mūsu valstī, taču uzspēlēt ar viņu nekad nebija iznācis. Bija jauki ar viņu aprunāties, kad ierados šeit. Tas padara vieglāku iejušanos šeit.”

Nobeigumā Šteinbors izsacījies arī par Anglijas laikapstākļiem: “Man patīk Blekpūle, taču šeit ir ļoti auksts. Daži puiši saka, ka vasarā ir silts, tā ka gaidu šo gadalaiku. Taču jebkurā gadījumā pilsēta man patīk.”

Izmantotie resursi:
www.blackpoolgazette.co.uk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2008-02-28 11:27, pirms 16 gadiem
Gruti Pašam tur klasies ar spēlēšanu, milzīgs darbs un liela veiksme vajadzīga lai tiktu sastāvā. Račubka tiešām ir lieliska formā, jaņem vērā, ka viņš ir sasniedzis jau teju vai vārtsarga labakos gadus (26), krietni lielāka pieredze aiz muguras britu futbola + MU skola. Savukārt Pols Džerards lai arī jau ir krietni vecāks, toties vairākas sezonas EPL un teju vai simts spēļu Everton sastāv ļoti daudz ko izsaka, kā arī Anglijas U-21 pirmais numurs kādreiz bija. Ja šie abi paliks arī uz nākamo sezonu tad diemžēl mūsu vārtsargam jāgaida tikai uz traumām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-02-28 11:45, pirms 16 gadiem
Gandrīz katrā komandā ir 3 vārtusargi, un arī šis trešais ir vajadzīgs
Un prieks, ka Šteinbors šajā klubā ir kaut trešais , labāk trešais, nekā daudzīt pagalmā bumbu !

  +5 [+] [-]

, 2008-02-28 12:00, pirms 16 gadiem
Njā latvija ir milzīga Nu bet lai veicās vinam!

  +4 [+] [-]

, 2008-02-28 12:16, pirms 16 gadiem
Drošvien, ka sapelnīšu daudz mīnusiņus, tomēr, liekas ļoti tarki, ka džekam, kuram ir 23 gadi un kurš iekļuvis anglijas 1. līgas komandas sistēmā un spēlē pie dublieriem saka, ka viņa sapnis ir piepildījies - tā ir zaudētāja psiholoģija. Bet nu jebkurā gadījumā protams, lai veicas.

  +5 [+] [-]

, 2008-02-28 12:21, pirms 16 gadiem
Mr.Expert, 2008-02-28 12:00

Njā latvija ir milzīga Nu bet lai veicās vinam!


par lielu Latviju..
Slēpts komentārs: Tonis

     [+] [-]

, 2008-02-28 15:18, pirms 16 gadiem
druumais , es domāju, ka viņš bija domājis- nokļūšana labā līgā, labā komandā.. nedomāju, ka viņa mērķi ir un uzdevumi ir beigušies... Tas bija domāts par tikšanu prom no Latvijas uz kādu rietumeiropas klubu, no kura var tikt vēl tālāk..
Manuprāt

     [+] [-]

, 2008-02-28 15:48, pirms 16 gadiem
"Latvija ir liela" - patriots! Cerams ka turpinaas progreseet un ar laiku varees uzspeeleet kaadaa laba liimena klubaa pamatsastaavaa!

     [+] [-]

, 2008-02-28 16:51, pirms 16 gadiem
hmm, ja ir labi stabili vārtusargi - jāpalaiž Paša uzbrukumā?

     [+] [-]

, 2008-02-28 16:53, pirms 16 gadiem
bet vispār jau labi, Blackpool ieguvis "uzvārdus(!)"
-----ieguvis arī daudz skaļākus uzvārdus – Polu Dikovu, Stefanu Makfī, Polu Džerardu-----
kā arī Liverpool spēlētāja Stīvena Džerarda uzvārdu uzrakstītu uz salvetes

     [+] [-]

, 2008-02-28 19:12, pirms 16 gadiem
Mož vajag vinju iziireet uz kaadu zemaaku liigu - piemeeram uz League One vai kaut vai uz League Two, ja tiek regulaari pie speeleeshanas. Izskataas, ka liidz pamtsastaavam shameejam veel loti taalu. Nu bet ja panjem, teiksim, piemeeru ar Chelsea, tad jaateic, ka Hilario kaa treshais vaartsargs ir pietiekoshi daudz dabuujis uzspeeleet arii loti noziimiigaas speelees. Es protams tiem abiem pirmajiem vaartsargiem nenoveelu traumas, bet visaadi jau var gadiities..