Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

E. Višņakovs gūst desmitos vārtus Ekstraklasē, "Widzew" sāpīgs neizšķirts

Rolands Eliņš

E. Višņakovs gūst desmitos vārtus Ekstraklasē, "Widzew" sāpīgs neizšķirts
Eduards Višņakovs
Foto: widzewtomy.net

Eduards Višņakovs guvis savus desmitos vārtus Polijas Ekstraklasē, kā arī palīdzējis komandai tikt pie 11 metru soda sitiena, taču viņa Lodzas „Widzew” tik un tā vadību 2:0 izlaida no rokām un spēlēja neizšķirti 2:2 ar „Korona”, joprojām saglabājot vietu izkrišanas zonā. Nedēļas nogalē spēles aizvadījuši vēl vairāki Latvijas futbolisti.

Lodzas „Widzew” šobrīd spiesta sīvi cīnīties par vietas saglabāšanu Ekstraklasē, un šodienas mačā pret Kjelces „Korona” uzvara bija vairāk nekā nepieciešama. Jau spēles pirmajā pusstundā trim punktiem kārtīgus pamatus ielika Latvijas uzbrucējs Eduards Višņakovs – vispirms viņa izgājienu viens pret vienu „Korona” novērsa tikai ar noteikumu pārkāpumu, pēc kura tika realizēta pendele. 30. minūtē Višņakovs ar vārtiem atzīmējās pats – „Korona” aizsargi vēlreiz atstāja viņu vienu vārtu priekšā, un 2:0. Višņakovam šiem bija desmitie vārti Ekstraklasē šajā sezonā.

Otrajā puslaikā „Widzew” tik sekmīgi neklājās un tika ielaisti divi vārti, kas nozīmēja neizšķirtu (2:2). Pašās beigās arī tik nopelnīts noraidījums, bet Aleksejs Višņakovs palika rezervē. Pagaidām komandai iegūti 12 punkti, kas pārspēlēs par izkrišanu tai liek atrasties pēdējā vietā. Pārspēlēs piedalās astoņas komandas, kuras izspēlēs viena apļa turnīru. Otrajā vietā ar 20 punktiem pagaidām ir Denisa Rakela „Cracovia”, bet pirmajā - „Jagiellonia”, kura ar Robertu Savaļnieku rezervē vakar pieveica (4:3) Glivices „Piast”.

Bet Polijas pirmajā līgā Daniils Turkovs vakar iznāca uz maiņu „GKS Belchatow” sastāvā 75. minūtē neizšķirtā 1:1 pret Gdiņas „Arka”. Šajā līgā ar vārtu guvumu trešdien izcēlās Nikolajs Kozačuks, tiesa, viņa „Gornik” šai pašai „Arka” piekāpās ar 1:2.

Krievijas Premjerlīgas mačā sacentušās Latvijas futbolistu komandas, tiesa, ne Aleksandrs Cauņa (treniņos atgriezīsies nākamnedēļ), ne Artūrs Karašausks attiecīgi CSKA un „Rubin” mača pieteikumā nebija iekļauti. Taču pēc vairāku spēļu izlaišanas CSKA rindās bija atgriezies Alans Dzagojevs, kurš guva CSKA pirmos vārtus, palīdzot tai uzvarēt ar 2:1. CSKA saglabā trešo vietu kopvērtējumā (55 punkti), kas nākamajā sezonā dos iespēju startēt Eiropas līgā, tiesa, pirmās divas vietas („Zenit” 59 punkti, „Lokomotiv” – 58) nav nemaz tik tālu. Savukārt „Rubin” ir desmitajā vietā 16 komandu konkurencē.

Šodien maču aizvadīja arī Aleksandra Fertova „Sevastopol”, kura Ukrainas Premjerlīgā spēlēja neizšķirti 0:0 ar „Illychivets”. „Sevastopol” nav ielaidusi vārtus jau trīs spēlēs pēc kārtas, taču šodienas mačā tās pieteikuma nebija iepriekšējās kārtas simboliskajā izlasē iekļautā Fertova.

Savukārt Anglijas „Championship” vakar svarīgu uzvaru izcīnīja Kaspara Gorkša „Reading” – ar 3:1 tika pārspēta „Doncaster Rovers”. Gorkšs devās laukumā uz maiņu 90. minūtē, bet viņa komanda pirms pēdējās kārtas pakāpusies uz piekto vietu, kas garantē vietu pārspēlēs par tikšanu uz Premjerlīgu. Pēdējā mačā „Reading” gan būs jāspēkojas ar otro vietu jau nodrošinājušo „Burnley”.

Šveices Superlīgā vakar satikās Andra Vaņina un Naura Bulvīša komandas. Vaņins vārtus neielaida un viņa „Sion” uzvarēja ar 2:0, tiesa, kopvērtējumā, Bulvīša „Aarau” saglabā triju punktu pārsvaru pār devītajā vietā esošo „Sions”. Arī Bulvīts vakar laukumā pavadīju visu maču.

Skotijas Premjerlīgā Vitālijs Maksimenko vakar izgāja pamatsastāvā „Kilmarnock” rindās, tiesa, no zaudējuma 1:2 neglāba un 84. minūtē nopelnīja dzelteno kartīti. Pieteikts mačam Azerbaidžānas AZAL „Baku” sastāvā nebija Oskars Kļava, kamēr viņa komanda cīnījās neizšķirti ar pēdējās vietas īpašnieci „Ravan”. AZAL pagaidām ir astotajā vietā desmit komandu konkurencē, taču pēdējo uzvaru guvusi vien decembrī.

     [+] [-]

, 2014-04-27 19:26, pirms 10 gadiem
uz Dinamo!

  +2 [+] [-]

, 2014-04-27 19:46, pirms 10 gadiem
Tāda vienkāršība. Maksimenko izgāja pamatsastāvā, bet ar ko komanda spēlēja nemaz nepiemin.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja