Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kožana un Lukjanova "Lechia" uzvar drāmā, iekļūstot 1/4 finālā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kožana un Lukjanova "Lechia" uzvar drāmā, iekļūstot 1/4 finālā
Sergejs Kožans
Foto: lechia.gda.pl

Šodien Polijas kausa izcīņas 1/8 fināla spēli aizvadījusi Sergeja Kožana un Ivana Lukjanova pārstāvētā Gdaņskas "Lechia". Izbraukumā gan pamatlaiks, gan papildlaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem (0:0), bet 11 metru sitienu sērijā ar 3:1 triumfēja "Lechia", kvalificējoties 1/4 finālam.

Polijas kausa izcīņa ir iespēja kvalificēties nākamās sezonas Eirokausiem. Kaut arī Sergeja Kožana un Ivana Lukjanova pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" to reāli var paveikt arī ar Polijas čempionāta palīdzību (šobrīd gdaņskieši ieņem 4. vietu), skaidrs, ka bija vēlēšanās tikt pēc iespējas arī kausa izcīņā.

Izloze bija lēmusi, ka "Lechia" viesos jāspēlē ar vienu no 1. līgas līdervienībām "LKS" no Lodzas. "Lechia" treneris Kafarskis solīja laist labākos spēkus un sākumsastāvā laukumā devās gan Kožans, gan Lukjanovs. 15. minūtē asi pret pretinieku nospēlēja Kožans, taču "LKS" iespēju no soda sitiena neizmantoja. Kopumā 1. puslaikā cīņa bija visai līdzīga un bīstami ik pa laikam bija pie abu komandu vārtiem. 66. minūtē netālu no sava soda laukuma noteikumus pārkāpa arī Lukjanovs - mājinieki momentu neizmantoja, bet Ivanu 70. minūtē nomainīja. Lukjanovu nomainījušais Buzala jau pēc piecām minūtēm izgāja viens pret vienu, taču vārtsargu pārspēt nespēja. 2. puslaikā lielākus centienus izraut uzvaru rādīja "LKS", tomēr pēc 90 minūtēm 0:0, bija jāspēlē papildlaiks.

Arī papildlaikā labāk izskatījās Lodzas komanda, taču papildlaika 1. puslaika pašā izskaņā "LKS" palika mazākumā, "Lechia" vienībai kļuva vieglāk. Neskatoties uz viesu vairākumu, arī papildlaika 2. pusē vairāk uzbruka "LKS". Papildlaiks gan, tāpat kā pamatlaiks, noslēdzās bez vārtu guvumiem (Kožanam visas 120 minūtes) un bija jāsit pendeles. 1. sērijā mājinieku spēlētājs aizsita garām, bet 2. sērijā pa vārtu stabu trāpīja tas pats Lukjanovu nomainījušais Buzala. 3. sērijā viens no "LKS" spēlētājiem atkal neprata trāpīt vārtu rāmī un priekšroku ieguva "Lechia" (2:1), kura to vairs neatdeva, triumfējot 11 metru sitienu sērijā ar 3:1 (mājinieki realizēja tikai vienu no četrām pendelēm). Lukjanovs, Kožans un viņu "Lechia", kas pērn zaudēja tikai kausa finālā, nu jau tikusi līdz 1/4 finālam, bet rīt savu 1/8 maču aizvadīs arī Artjoma Rudņeva "Lech", viesos tiekoties ar "Cracovia".

  +2 [+] [-]

, 2010-10-26 22:50, pirms 14 gadiem
Nu malači. Cerams, ka 1/4 finālā iekļūs arī Rudņeva Lech, bet izloze viņus vēl nesavedīs kopā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja