Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Noah" nomaina pret "Noah" – Austriju uzvarējušais Grjaznovs pārceļas uz Armēniju

Agris Suveizda

"Noah" nomaina pret "Noah" – Austriju uzvarējušais Grjaznovs pārceļas uz Armēniju
Aleksejs Grjaznovs "Noah Jūrmala" formā. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/fkrfs.lv

Armēnijas futbola klubs Erevānas "Noah" pavēstījis par 24 gadus vecā centra pussarga Alekseja Grjaznova pievienošanos komandai. Divus gadus šajā klubā spēlē Latvijas izlases pussargs Eduards Emsis.

2021. gadu Grjaznovs sāka Virslīgas debitantā "Noah Jūrmala", sākot 10 no 12 spēlēm un gūstot vienus vārtus, bet pēc komandas izstāšanās no sacensībām devās uz Čehijas trešo līgu. Iepriekš Grjaznovs Virslīgā pārstāvējis arī tādus klubus kā RFS, "Babīte"/"Dinamo", kas arī savulaik nepabeidza sezonu, "Valmiera" un "Jelgava". Latvijas izlasē Grjaznovs aizvadījis vienu spēli, pirms diviem gadiem nospēlējot 90 minūtes uzvarā pār Austriju (1:0).

Zīmīgi, ka Erevānas "Noah" savā paziņojumā izcēla, ka Grjaznovs spēlējis RFS un "Jelgavā", bet "Noah Jūrmala" nepieminēja. Sākotnēji bija plānots, ka "Noah" koncerns pārņems 1. līgas čempioni Daugavpils "Lokomotiv", taču vēl ziemā pameta klubu, kam pēc tam bija par vēlu mainīt nosaukumu atpakaļ.

2017. gadā dibināto Erevānas "Noah" jau divus gadus pārstāv Latvijas izlases pussargs Eduards Emsis, kurš iepriekš gan paudis, ka ziemā pēc līguma beigām varētu komandu pamest. Emsis divu gadu laikā Armēnijas čempionātā aizvadījis 40 spēles, 34 reizes ejot pamatsastāvā un gūstot vienus vārtus. Viņš kļuvis par divkārtēju Armēnijas vicečempionu, kā arī ieguvis kausu un Superkausu. "Noah" šomēnes jau pavēstījis par šķiršanos no deviņiem futbolistiem, bet Emša šajā sarakstā nav.

Grjaznovs kļuvis par pirmo papildinājumu no ārzemēm – pirms viņa vienošanās tika panāktas ar diviem armēņiem no "Sevan", kas decembra sākumā tika izslēgta no augstākās līgas. Kaut arī ziemas pauzē "Noah" devās ar septiņiem punktiem trīs spēlēs, klubs arvien tālu atpaliek no līderēm un ar 22 punktiem 15 mačos ieņem ceturto vietu – līderei "Ararat-Armenia" ir 40 punkti, "Pyunik" ir 32, bet "Ararat" ir 30 punkti. Sezonu "Noah" atsāks 23. februārī pret "Ararat".

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/noah.footb...

     [+] [-]

, 2021-12-25 16:42, pirms 3 gadiem
Vajadzēja speciali boikotēt to uzmetēju klubu!