Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"De Graafschap" gatavojas pārspēlēm, Karlsons iesit pie jauniešiem

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"De Graafschap" gatavojas pārspēlēm, Karlsons iesit pie jauniešiem
Ģirts Karlsons
Foto: www.degraafschap.nl

Nīderlandes futbola čempionāta regulārā sezona noslēdzās pirms pāris dienām, un nu Ģirts Karlsons ar savu "De Graafschap" gatavojas pārspēlēm par palikšanu spēcīgāko klubu sabiedrībā.

Pēc regulārās sezonas beigām pa taisno uz 1. līgu izkritusi "Excelsior" komanda (27 punkti 34 spēlēs), bet šī kluba vietu "Eredivisie" nākamsezon ieņems "Jupiler League" jeb 1. līgas uzvarētāja "FC Volendam".

Pārspēles par divām vietām "Eredivisie" nākamajā sezonā pašlaik rit pilnā sparā. Pirmajā pārspēļu kārtā divās spēlēs labāko noskaidros "Go Ahead Eagles" un "ADO Den Haag" (pirmajā spēlē 1:1) pāris, kā arī "TOP Oss" un "Helmond Sport" komandas (pirmajā spēlē 2:2).

Otrajā pārspēļu kārtā iesaistās 16. un 17. vietu ieguvējās šīs sezonas "Eredivisie" (tātad Karlsona "De Graafschap" un "VVV Venlo"), kā arī 2. - 5. vietas ieguvējas "Jupiler League", kurām pievienosies pirmās kārtas divu pāru veiksminieces. Tādējādi otrajā pārspēļu kārtā izveidosies četri spēļu pāri.

Trešajā pārspēļu kārtā četras uzvarētājas no otrās pārspēļu kārtas izveidos divus pārus, kuros divu spēļu summā tad arī noskaidrosies divas laimīgās komandas, kuras nākamgad spēlēs "Eredivisie". Izklausās visai sarežģīti, taču vienkāršāk to var aplūkot tabulās zem šī raksta.

"De Graafschap", kā minēts, play-off pārspēlēs iesaistīsies no otrās kārtas. Tās pretiniece būs "TOP Oss" un "Helmond Sport" pāra uzvarētāja. Pirmā spēle tiks aizvadīta 4. maijā, otrā - 7. maijā.

Ja "De Graafschap" uzvarēs otrajā kvalifikācijas kārtā, trešajā un pēdējā kārtā tā 15. un 18. maijā tiksies pret "FC Zwolle" un "FC Den Bosch" uzvarētāju otrajā pārspēļu kārtā. Ja tiks pārvarētas abas kārtas, arī nākamgad "De Graafschap" spēlēs "Eredivisie". Gan 2., gan 3. kārtā nepieciešamības gadījumā var tikt spēlēta trešā spēle.

Pašlaik "De Graafschap" gatavojas izšķirošajām spēlēm par palikšanu un vietas nosargāšanu "Eredivisie". Mūsu Ģirts Karlsons otrdien "Jong De Graafschap" jeb sava kluba jauniešu komandas sastāvā pēc Sērda Overgora piespēles 37. minūtē guva vārtus, palīdzot ar 2:0 pārspēt "Jong Go Ahead Eagles". Lai arī jauniešu sastāvā, bet tie bija Ģirta pirmie vārti Nīderlandē. Karlsons laukumā aizvadīja visu spēli.

Atgādinām, ka Ģirts Karlsons nepiedalījās pēdējās "De Graafschap" spēlēs regulārajā sezonā ceļgala savainojuma dēļ. Cerēsim, ka no tā Ģirts līdz pārspēlēm būs pilnībā atkopies.

Par mūsu Karlsonu nesen publicēts visai apjomīgs raksts portālā www.sportwereld.nl (spiest šeit, lai lasītu rakstu). Ģirts holandiešu žurnālistam stāsta, ka labprāt paliktu "De Graafschap" komandā arī nākamsezon, jo viņu viss apmierinot, arī futbola līmenis ir augsts. Tāpat Karlsons uzskata, ka Latvijas izlasei ir visai reālas izredzes iekļūt pasaules kausa finālturnīrā, jo izloze ir veiksmīga; tikšana uz 2004. gada Eiropas čempionātu parādījusi, ka nekas nav neiespējams, lai gan tolaik Ģirta izlasē nebija. Vaicāts par futbola lomu Latvijā, Ģirts atbild, ka hokejs viennozīmīgi izlašu līmenī ir populārāks, un futbols nekad nav bijis pirmais sporta veids valstī, bet, kad Ģirts pats bijis mazs, hokejā trenēties nebija iespēju, turklāt arī brālis spēlēja futbolu, tādēļ izvēle izdarīta par labu šim sporta veidam.

Pārspēļu sistēma par tikšanu "Eredivisie"

1. kārta.

Mačs Spēle 1. spēles rez. 2. spēles rez.
A Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 1:1
B TOP Oss - Helmond Sport 2:2

2. kārta.

Mačs Spēle 1. spēles rez. 2. spēles rez.
C A mača uzvarētāja - VVV-Venlo
D MVV - RKC Waalwijk
E FC Zwolle - FC Den Bosch
F B mača uzvarētāja - De Graafschap

3. kārta.

Mačs Spēle 1. spēles rez. 2. spēles rez.
G C mača uzvarētāja - D mača uzvarētāja
H E mača uzvarētāja - F mača uzvarētāja

G un H maču uzvarētājas nodrošina vietu 2008./2009. gada sezonā "Eredivisie" jeb augstākajā līgā Holandē.

Izmantotie resursi:
rtl.nl
degraafschap.nl
en.wikipedia.org: Eredivisie 2007-08 - Wikipedia, the free...

  +2 [+] [-]

, 2008-04-23 21:04, pirms 16 gadiem
virsraksts, protams, graujošs... Pie jauniešiem

  +4 [+] [-]

, 2008-04-23 21:15, pirms 16 gadiem
Jacer ka paliks niderlande un klubs Eredivisie
Slēpts komentārs: marisb11

  +5 [+] [-]

, 2008-04-23 21:17, pirms 16 gadiem
Gan jau paliks! Karlsons labi ka iesitis, jatgūst pārliecība un vārtu garša!!!
Slēpts komentārs: Namejs latgaļu karotājs

  +2 [+] [-]

, 2008-04-23 22:31, pirms 16 gadiem
....ja nemaldos, tad Ģirtam ir jaunāks brālis, kurš spēlējis futbolu.....nekad neesmu dzirdējis, ka būtu vēcāks brālis, kurš spēlējis futbolu. Nu bet tas tā....gribējās piesieties kautkur......nu malacis vienalga.....vismaz vēlvienas futbola lielvalsts čempis ir iepazīts.....pagaidām neesmu dzirdējis, ka kāds mūsējais būtu spēlējis Francijā un Vācijā(augstākaā čempī)

     [+] [-]

, 2008-04-23 22:33, pirms 16 gadiem
devilboy rakstīja: ....ja nemaldos, tad Ģirtam ir jaunāks brālis, kurš spēlējis futbolu.....nekad neesmu dzirdējis, ka būtu vēcāks brālis, kurš spēlējis futbolu. Nu bet tas tā....gribējās piesieties kautkur......nu malacis vienalga.....vismaz vēlvienas futbola lielvalsts čempis ir iepazīts.....pagaidām neesmu dzirdējis, ka kāds mūsējais būtu spēlējis Francijā un Vācijā(augstākaā čempī)


Ir, ir. Veseli četri Anglijas premjerlīgā - Pahars, Stepanovs, Bleidelis un Štolcers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-23 22:43, pirms 16 gadiem
Bleidelim, šķiet, bija 3 mači premjerlīgā. Runājot par mūsējiem top līgās, bez Anglijas Spānijā spēlēja Verpakovskis. Francijā, Itālijā un Vācijā augstākajās līgās gan neviens laikam nav spēlējis no mūsējiem

     [+] [-]

, 2008-04-24 09:33, pirms 16 gadiem
Jā,tā reti notiek,ka vecākais brālis ietekmējas no jaunākā.Kaut gan starpība viņiem maza(gads vai divi)

  +2 [+] [-]

, 2008-04-24 13:38, pirms 16 gadiem
Ģirts atteicās no kontrakta ar Zwolle, jo gribēja spēlet augstākajā līgā -- bet tagad tieši Zwolle var izšķirošajās spēlēs uzvarēt Graafschap un nomainīt to augstākajā līgā. Tas gan būtu Ģirtam sāpīgs paradokss!