Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rudņevs un Lukjanovs – katrs savā Polijas kausa pusfinālā, Cauņas spēle pārcelta

Andris Liepa
Andris Liepa

Rudņevs un Lukjanovs – katrs savā Polijas kausa pusfinālā, Cauņas spēle pārcelta
Artjoms Rudņevs
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā notikusi Polijas kausa izcīņas pusfināla pāru izloze. Tā noteikusi, ka mums ir cerības sagaidīt divu Latvijas futbolistu pārstāvēto klubu dueli finālā, jo pusfinālā tie savā starpā netiksies. Cita Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētās komandas "CSKA" šodien paredzētā spēle pārcelta uz vēlāku laiku, jo stadiona zālājs nav atbildis pieņemtajām prasībām.

Kā zināms, pusfināla stadijā četru komandu vidū tikusi gan Artjoma Rudņeva Poznaņas „Lech”, gan Ivana Lukjanova un savainotā Sergeja Kožana Gdaņskas „Lechia”. Vakar notikusi pusfinālu izloze, kas noteikusi, ka mūsu futbolisti savā starpā šobrīd vēl netiksies.

Krietni vairāk izlozē paveicies Rudņeva „Lech”, kuram pretī stāsies lielākā kausa izcīņas pārsteiguma autore Beļsko-Bjalas „Podbeskidzie”, kas jau gandrīz 10 gadus spēlē Polijas 1. līgā (šobrīd šī turnīra vicelīdere – tātad tēmē uz Ekstraklasi), iepriekšējā kārtā sensacionāli izsitot spēcīgo Krakovas „Wisla”, Ekstraklases līdervienību. Neskatoties uz to, „Lech” šajā pārī būs izteikta favorīte. Tikmēr Lukjanova „Lechia” pusfinālā būs jācīnās ar Varšavas „Legia”, kas Ekstraklasē ieņem augsto 3. vietu („Lechia” gan turpat vien ir – 4.). Pusfinālu pirmās spēles notiks 5./6. aprīlī, atbildes mači – 19./20. aprīlī. Cerēsim, ka šajā sezonā kausa izcīņas finālā aci pret aci tiksies mūsējo pārstāvētās komandas.

Paturpinot Polijas futbola tēmu, pēc aizvadītajā nedēļas nogalē gūtajiem vārtiem uzmanību izpelnījies Aleksejs Višņakovs, kurš ir citēts viņa pārstāvētās Krakovas „Cracovia” oficiālajā mājas lapā: „Ļoti priecājos par savu spēli un gūtajiem vārtiem. Saņēmu labu piespēli, izpildīju sitienu, un bumba nonāca vārtos. Gribu pateikties komandas biedram par šo piespēli. Nospēlēju labāk nekā pret „Lech” [tajā mačā „Cracovia” uzveica Rudņeva „Lech” ar 1:0 – aut.piez.]. Esmu pārnācis uz „Cracovia”, lai palīdzētu noturēties Ekstraklasē. Bez līdzjutēju atbalsta šodien neuzvarētu. Tagad ir iespējas noturēties Ekstraklasē.” „Cracovia” pirmajā sezonas pusē 15 spēlēs izcīnīja 8 punktus, bet tagad pēc pārtraukuma 4 spēlēs vēl 8 punktus, un drošā zona ir vairs tikai 4 punktu attālumā.

Cauņas spēle pārcelta

Šodien vakarā Maskavas "CSKA" bija paredzēts aizvadīt Krievijas Premjerlīgas 2. kārtas spēli ar Samāras "Krylya Sovetov", taču pieņemts lēmums šo cīņu pārcelt uz vēlāku laiku. Iemesls ir pavisam vienkāršs - stadiona zālājs bijis drausmīgā stāvoklī. Samārā vairākas dienas snidzis pamatīgs sniegs, un stadiona darbinieki nebija spējīgi sagatavot laukumu atbilstošā kvalitātē. Lai neriskētu ar futbolistu veselību, spēle tiks aizvadīta vēlāk. Pagaidām, nav zināms, kad tas notiks.

Jāsaka, ka laukumu kvalitāte ir apspriestākais jautājums Krievijā. Vairākas spēles noritējušas uz kartupeļu laukiem, bet daļa komandu spēlē neitrālos laukumos, jo savējie nav sagatavoti atbilstošā līmenī. Atgriežoties pie Cauņas un "CSKA", jāpiemin, ka Cauņa turpina atlabt no savainojuma, un drīz varētu atsākt spēlēt, savukārt "CSKA" paziņojis, ka kluba budžets gaidāmajā sezonā būšot gandrīz 80 miljoni dolāru. Interesanti, ka klubs darbošoties ar peļņu, kuras apmērs sasniegs gandrīz divus miljonus.

Šovakar plkst. 18:30 Mahačkalas "Anzhi" ar Oskaru Kļavu ierindā aizvadīs savu 2. kārtas spēli, viesos tiekoties ar Sanktpēterburgas "Zenit".

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl
Cracovia

  +2 [+] [-]

, 2011-03-21 12:26, pirms 14 gadiem
Tas labi,jo abi tiksies finālā

     [+] [-]

, 2011-03-21 13:20, pirms 14 gadiem
Jācer, ka abus (laikam jau Kožans vēl nespēlēs) redzēsim finālā. Jāvēl veiksmi arī Cauņam, kurš atkopjas pēc traumas, un Kļavam. Ja runājam par Višņakovu, tad viņš nu tiešām ir pārsteigums. Domāju, ka Starkovam obligāti jārod vieta izlasē priekš šī spēlētāja, bet vismaz pagaidām Starkova domu gājiens ir pilnīgi savādāks.

     [+] [-]

, 2011-03-21 15:45, pirms 14 gadiem
un krievi taisās pāriet uz rudens-pavasaris čempionātu - ko tad viņi darīs, visas spēles tāpat pārcels uz pavasari/vasaru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja